Karlo osvrni se oko sebe, prihvati da nismo u redakciji Danasa ili u Skupštinskoj sali, pa pročitaj opet šta sam napisao.
Razumem ja da ti dobiješ trzaje čim neko i pomene železnicu, pa onda gledaš dal je ono što sledi pisano u pozitivnom ili negativnom kontekstu... ali vidiš moraš da razumeš da nije svako mišljenje koje se ne slaže s tvojim snovima botovanje i politički delovanje. Mene zabole za politička delovanja, to zna svako ko je pročitao bar 20 mojih postova. Ja samo konstatujem činjenično stanje, a to je u ovom slučaju konstatacija da nastavljamo da pucamo pare u projekat koji je zastareo i neprimenjiv za današnje uslove i tražnju.
U Srbiji 2018. godine graditi i širiti sistem koji je projektovan pre više od pola veka, u Jugoslaviji 1960ih... je kao kad bi današnja Vojska, sa nepunih 30.000 ljudi i 30 generala, odlučila da gradi sebi kompleks Generalštaba poput onog u Kneza Miloša.
U stvari čak ni to nije dobro poređenje, jer je taj Generalštab izgrađen pa pušten u rad i završen kao priča. Dok je Prokop nešto što se gradi... i gradi... i gradi... i gradi... i otvara... i gradi... i širi... i gradi... i opet otvara... i gradi... i kopa... i gradi... i gradi... već pola faking veka... i opet kao takav nećemo njega da iskoristimo za sve potrebe, nego ćemo da imamo njega, pa NBG, pa Topčider, pa Zemun, pa tako sve do same Crne gore? Šta, nismo upumpali već dovoljno para u tu crnu rupčagu, nego sad još treba da pravimo anekse glavne žel. stanice po gradu u vreme nikad manje potražnje za železnicom? Znači napravismo golijata od stanice, da bi ljudi opet morali da idu na kraj grada da se ukrcaju u voz? U 1 voz od njih 10 koliko ih funkcioniše? Toliko su nam zauzete pruge i toliko nam je preopterećena infrastruktura da mora sve to da se deli u 20 stanica?
E to je sve što sam hteo da kažem. Sad, kakve veze sve to ima sa prosjacima, parizerima, pijancima... to samo ti znaš.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=546328#p546328:15ht5b2d je napisao(la):
WLABmz » Sre Jun 20, 2018 8:17 pm[/url]":15ht5b2d]
Ne. Plan je 2 polazne stanice:
- Zemun za pravac Banat i Centralna Srbija
- Kijevo za pravac Srem i Bačka
(nije mi jasno kako je moguće da posle 105043504804074048040060040434313100 strana o Prokopu ljudi još nisu to skontali)
Možda zato što sa svakom promenom vlasti dođe 105043504804074048040060040434313100 novih najava od kojih se uvek realizuje onih par najtupljih projekata.