@ Jovanovm
Ресетован је форум, па сад не знам где смо стали....
Све у свему, нисам историчар, као ти, тако да не могу да знам када је методологија испоштована и када не. Ако ти кажеш да јесте, немам разлога да ти не верујем, чак је и веома логично, јер су такве књиге и писане пристрасно и из политичких мотива.....
Ја све то знам, и ја прилично критички гледам на аргументе. Поменуту књигу сам крену да читам гледајући на те тврдње као на тешку глупост, да бих је прочитао и онда озбиљно поразмислио.
Поменуто досељавање Срба је документовано у једном једином извору, а то потврђује и званична историја. "Алтернативци" су управо и анализирали тај документ и у њему нашли списак нелогичности, противречности а и доказа о каснијем преправљању истог. Према томе, методологија коју си тражио делује као да је испоштована, зар не?
Не постоји стотине списа, постоји један једини који је крајње сумњив. Такођ, званична историја такође признаје да нема много података о досељавању Словена, а још мање о староседеоцима....
Ја сам склон "алтернативним" погледма на, не само историју, и не само Срба. То сам постао због вероватно мог авантуристичког духа, или жеље за егзотичним појавама....
И због још једне тужне чињенице. Званична наука (историјска, медицинска, астрономска, антрополошка....) се понашају исто као и црква у средњем веку. Наиме, прво су хришћани били протеривани и прогоњени од стране Рима. Касније, када је Хришћанство признато као званична религија, кренуло је у прогањање нехришћана и научника. Данас, научници праве спрдњу од људи који се не слажу са званичном догмом и прозивају их алтернативцима и шарлатанима. Много је дисциплина у којима постоји све више очигледних доказа да званична догма није тачна, али се то од научне инквизиције игнорише....
ДА одреагујем још на пар твојих изјава.
Рекао си Директору да не постоји нешто што се зове: "Немачка верзија историје". Како не постоји? Па она је тако очигледна. Зар није управо немачки амбасадор изјавио да Срби треба да уче децу да је бомбардовање 1999. било хумано и за њихово добро, као што су њега учили да је рушење Берлина 1945. било добро за њега!?!?!
Бомбардовање 1999. је била нелегална агресија на независну државу ради отимања и окупирања дела територије.
Кажеш да се је званична историја добијена консензусом? Паданас управо тврдња да је бомбардовање било хумана акција има консензус. Наша деца можда неће, али унуци ће о њој учити по тој "меначкој" верзији. Тада ће људи који ће причати истину бити " алтернативци" Зар не? Ако преправљање историје од стране Немачке постоји данас, зашто то није било могуће пре 100 година, када нисмо имали медије, интернет, штампу.....
Рекао си да су Срби дошли 1912 на албанско Косово? А ко је у сеобама бежао пред Турцима са Косова у Војводину? Значи, Србија и Срби су се вратили на своје Косово.
А то да су Албанци староседеоци не пије воду. Генетска истраживања су показала да Херцеговци имају више староседелачких гена од Албанаца. У Херцеговини живе Бошњаци, Хрвати, Црногорци и Срби......