Šta je novo?

Nehigijenska,divlja i slična naselja

@jovanovm

Batice samo ti lepo opravdavaj takvo ponasanje...
TO je klasicna lopovska prica. Kad te uhvate da krades onda se vadis na ono kradu i drugi.
Zasto je problem da se Romi - Cigani socijalizuju?
Dva su razloga.
1. Oni to ne žele!
2. Drzava ne uspeva da ih natera na to.

Imam nekoliko prijatelja Cigana. Nisam ni rasista ni fasista ni skin (iako jesam ćelav) ;)
Jednostavno nevolim lopovluk i bahato ponasanje. Imam posao , hvala bogu , ali kad ga nisam imao isao sam da perem garez u magacinu u kome je goreo pozar. Brao sam jabuke, maline, kukuruz...
Radio pomocne poslove na gradilistu....
Kad sam jednu gospodju koja je prosila kod Ade ciganlije pre par godina ponudio da u jednoj tek zavrsenoj stambenoj jedinici malo pocisti podove, opere prozore i ima dnevnicu 20EUR, znas sta mi je rekla? Naranila me govnima !!!
Izvinte ne znam kako vi, ali moja dnevnica ne doseze do 20EUR

Vucko taj celavi visoki cikica je lik koga sam ja sreo u pionirskom parku kako prica o tasu on je glavni operativac opste namjene to sto kazes njega svi slusaju samo jos da saynam kako se cova zove znaci romvil ide skoro :kafa:

To je on bio??? Mali je svet :laugh: :laugh:

Dobio si privatnu poruku ;)

@laki72, MilisaV

Poenta mog posta je bila da ukazem ljudima koji se pozivaju na doslednu primenu zakona da je zakon u samoj svojoj formi i osnovi selektivan, jer ljude koji ga primenjuju stavlja u poziciju moci i samim tim im dozvoljava da sa doticnim budu selektivni.

Da pojasnim - primena obe "liste" zakona je nemoguca, jer su zakoni napravljeni tako da se primenjuju polovicno i proizvoljno, tako stavljajuci organ primene (sile) u poziciju moci.

Lepo vam ja kazem- bagerom samo i problem resen ;)

direktor":21pyfcd5 je napisao(la):
Vucko taj celavi visoki cikica je lik koga sam ja sreo u pionirskom parku kako prica o tasu on je glavni operativac opste namjene to sto kazes njega svi slusaju samo jos da saynam kako se cova zove znaci romvil ide skoro :kafa:
Ma jok, predizborna kampanja, de sad da ih sklanjaju pred zimu a nigde vesti o novim kontejnerima za smestaj. Pustaju ih da kradu, medjutim kad ovi preteraju sa nekih 10 km :lol: onda reaguju, jbg momci mi vama saku a vi 'ocete ruku pa nismo se tako dogovorili ;) :grand:

Kao sto rekoh gde je Mr Whiteball tu ce biti teska frka.Ocekujem akciju narednih dana,ali ih nece iseljavati vec ce na neki nacin da sprece da kradu struju.Kako,ne bih znao.Ali verujem da ce biti privodjenja kada krenu na Mr Whiteballa i policiju.

Njegove poslednje akcije su-Platani,od prvog dana,rasciscavanje i pripremanje trasa za zadnjih nekoliko beogradskih maratona,koordinisanje radova na beton hali.

A on je zvanicno zaposljen u Cvoristu,koje sluzi da koordinise rad gradskih sluzbi oko infrastrukture.A zapravo odradjuje prljave poslove za pravog :kum: ovog grada i ekipu

Vise o cvoristu ovde

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/beograd/story/66376/ČVORIŠTE+DONOSI+VELIKE+UŠTEDE.html

P.S.Cvoriste se naravno nigde ne pominje zvanicno niti postoji stavka za njega u gradskom budzetu...Fantomska organizacija.

Ovaj mu bre dodje ko onaj Bogdanov, samo gradski.
I onaj se onda pojavio ko fantom evo sad i ovaj!

vučko ako si hteo na engleskom da kažeš ćelavi mislim da je bolje da si rekao cue ball što znači bela bilijarska kugla a u žargonu se odnosi i na ćelave.

nadamo se akciji. a sve ukazuje da će je biti. danas tekst u politici, pre neki dan na studio đilasu....

diže se medijska frka oko krađe struje.

ali kad se uzme u obzir da je šteta 20 milki za 3 meseca onda se isplati platiti 20 ljudi da samo stražare da ne daju da se krade struja...

Ili recimo uvesti im struju normalno i bezbedno i ponuditi da placaju kao vecina ostalih Beogradjana?...

Ne, to bi bilo jeftinije, jednostavno, a mozda bi se i naselili za stalno... ko ce onda da kupi gradjevinsko zemljiste? kako cemo da naplatimo projekte??

KAKO PROFITIRATI OD ZAJEDNICKE ZEMLJE?? KAKOOOO??? :mad: :mad: :mad: :bash: :( :( :o

У Ромвилу струја не може да се уведе безбедно и онај ко би је увео би био одговоран за све несрећне случајеве који би се евентуално десили. Није ствар само да се она безбедно доведе већ морају и кућне инсталације да буду по пропису а каблови под тепихом су далеко од тога.

jovanovm":1uaowkbs je napisao(la):
Ili recimo uvesti im struju normalno i bezbedno i ponuditi da placaju kao vecina ostalih Beogradjana?...

Ne, to bi bilo jeftinije, jednostavno, a mozda bi se i naselili za stalno... ko ce onda da kupi gradjevinsko zemljiste? kako cemo da naplatimo projekte??

KAKO PROFITIRATI OD ZAJEDNICKE ZEMLJE?? KAKOOOO??? :mad: :mad: :mad: :bash: :( :( :o
Ma stanovi oko arene bre, minimum trosobni sa 150kv, internetom, kablovskom, garazom, po jedan grande punto po porodici i posao negde u administraciji ..... a grad i buduce investitore ko j***, koji ce nam ... samo da nam upropaste ovu oazu i arhitektonsku idilu u sred grada ... :lol: :lol: :lol:

jovanovm

da bi se neko priključio na struju on mora da ima upotrebnu dozvolu (po novom).
priključak se plaća par hiljada evra po domaćinstvu.

kako zamišljaš da se neki totalno divlji objekat priključi. i to kakav objekat. i to na gradskom zemljištu...

zašto sam ja onda lud kad sve plaćam a oni pametni pa sve da dobiju na tacni....

pa samo mi odgovori šta bi se desilo u državi u kojoj trenutno živiš da neko napravi kafanu na gradskoj zemlji bez ikakvih papira, toči alkohol i ima muziku, i još krade struju sa železničkih instalacija...

pa verovatno bi to objavili u rubrici verovali ili ne a gazdu bi poslali na višegodišnju robiju...

pa opet ti si otišao u tu državu gde se to ne toleriše.....

Alo bre kakva su to fasisticka razmisljanja i porivi :mad: ;)

Паде ми на памет једно решење које може да ублажи последице постојања нехигијенских насеља (када се из неког разлога не може приступити његовом уклањању). Наиме највећи проблем настаје услед прикупљања разног отпада. Како они створе насеље треба поставити ту откупну станицу за секундарне сировине па уместо да довлаче у отпад па га разврставају у насељу лепо га гоне директно у откупну станицу. Ту да увек буде присутан комунални полицајац који може да реагује ако дође до тежих инцидената (пожари, крађа струје и шахтова).
Тако би уместо великог проблема добили проблем+центар за рециклажу.

Иначе када се шире посматра Роми су заслужни за чистоћу у граду јер реално у комуналним службама неће нико да ради тако да би се вероватно угушили у смећу да није њих.
Занимљива ми је била сцена једно јутро у Теразијском тунелу, била је зима и застој у тунелу а неколико Рома је висило позади на оном камиону. Посматрао сам возаче који су били у добрим колима, сви су били сморени и изнервирани а ово друштво са камиона се зезало :)
Друга сцена на уласку у Богословију из правца Миријева, колона аутомобила а нико неће да пропусти пешаке док један Циго није зауставио коњска кола и то једном руком стеше каишеве а другом показије пешацима да прођу (наравно коњска кола немају шта да траже на Богословији али сцена је била епска :)

orion":2o7qmlte je napisao(la):
Иначе када се шире посматра Роми су заслужни за чистоћу у граду јер реално у комуналним службама неће нико да ради тако да би се вероватно угушили у смећу да није њих.

Izgleda da nemam tako siroke poglede. Mojim uskim gledanjem vidim samo da uredan kontenjer raskupusaju da vide sta ima i ostave svo ispalo smece pored. Sekundarne sirovine ne zele da nose pravo u otkupnu stanicu iz vise razloga:

1) Papir prvo moraju da natope vodom da bi dobio na tezini i ceni. Pored Delta City mzoete videti kontenjer sa papirom koji stalno nalivaju sa vodom.
2) Sve kradene kablove sa izolacijom tope u "topionicama" iza naselja Dr. Ivana Ribara, i tu se zapravo mi gusimo od njih.
3) Kradene sahtove, stubove i krupnije metalne stvari nose na privatne otpade gde ih pretacu u druge sirovine.

Otkupne stanice deluju kao jako dobra ideja, ali samo ako bi se eliminisali svi ostali kanali kako sekundarne sirovine mogu da se otkupljuju i samo sa kontrolom porekla.

Kad si već suzio pogled na problem...hajde sad probaj da se koncentrišeš na ovo

rocktheroad":cx9ltoug je napisao(la):
eliminisati sve ostale kanale kako sekundarne sirovine mogu da se otkupljuju i samo sa kontrolom porekla.

kako ne bi bilo 1) 2) 3) i daj neki predlog :)

sorry za mali edit tvog quota.

rocktheroad":2m2k93xn je napisao(la):
orion":2m2k93xn je napisao(la):

Izgleda da nemam tako siroke poglede. Mojim uskim gledanjem vidim samo da uredan kontenjer raskupusaju da vide sta ima i ostave svo ispalo smece pored.

Tребало је да прво прочиташ шта сам написао па онда коментаришеш, лепо се види да сам мислио на Роме који раде у комуналним службама и њих сам навео чисто да бих нагласио да могу да буду и корисни чланови друштва.
Све те проблеме паљења и крађе сам навео и раније као и адресу оних који то треба да решавају.

@orion
Postoje programi, ali problem je sto svi predvidjaju integraciju u gradske (lopovske) strukture koje ovi ljudi logicne ne zele. Takodje imaju i oni svoju mafiju i svoje probleme.

@MilisaV
Zavisi da li su beli ljudi ili ne.
Ako su belci, nikog nije briga za njih, samo ih pustaju da zive tako. Ako su vecinom crnci, onda obicno dodju panduri i prebiju ih ili ih bace u zatvor - sta ces, zakonska drzava. Osim ako crnci uzmu da se brane, recimo puskama. Onda su teroristi pa dodje FBI i strpa ih u zatvor.

http://www.youtube.com/watch?v=CnnOOo6tRs8

Ja mislim da i dalje uopste nije komplikovano bezbedno dovesti struju sa brojilom do odredjenog centra u sredini naselja, pa odande neka razvoda kako zele i kome odgovara, a da naselje kolektivno bude odgovorno za naplatu potrosnje. Siguran sam da bi funkcionisalo bolje od neke druge kombinacije.

Vrh