Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

Ја немам никакве везе са радикалима, нити било којом другом политичком странком. Нити сам икада имао, нити ћу икада имати. Опет, уколико желиш нешто да ми кажеш, слободан си да то учиниш уживо.
Uf, sav si opasan. :D

Ekoloski protesti su bili nesto sasvim suprotno od ovoga sto smo dobili. Borili smo se protiv zapadne zlikovacke kompanije koja u saradnji sa nasom zlikovackom vlascu postavljenom od strane zapada je unistavala nasu zemlju i imala nameru da to ucini jos vise.

Ovde je stalna podela i narod se deli na one koje su za zapad i one koji su za Ruse i na kraju smo od Moramo dobili jednu klasicnu pro-zapadnu koaliciju, a nesto sto meni fali, a sto mislim i da bi osurilo na izborima, je stranka koja gaji istinske evropske vrednosti, ali se gnusa svega loseg sto dolazi sa zapada i ne odbacuje ono dobro sto mi imamo, sta vise, time se dice i to istice.
Znaci nesto ko onaj dragos kalajic.

Kobajagi bio Evropejac (na svoj nacin :D ), ali rusokolonas i antizapadnjak.

Ooovaaj, ne 🤣 Kao Cuta. Tj. sta bi Cuta u potencijalu mogao da bude. Cuta na steroidima.

Ne znam koliko ima smisla pronalaziti "ideoloske mane" strankama i pokretima koji izlaze na izbore, ne zato sto nije bitno, vec zato sto je svaka prilicno otvorena sa svojim ideolskim stavom, a sve su manje-vise u istoj poziciji u odnosu na vladajuci stranku, tako da je situacija take it - or leave it.
Ima dosta populizma generlno medj opozicijom, svakakao, ali u ovom momentu je vecini glasaca jasno za koga ce glasati i zbog cega, odnosno za koga nece.

Hvala na lepim rečima ali nije tamo neki trolejbus 28 i Zvezdarska šuma bitna ni svim stanovnicima mog dela Zvezdare a kamoli nekom kod Vukovog spomenika ili recimo u Mirijevu. Opštinama su toliko oduzete mesne zajednice da su bukvalno jedva nešto više od mesnih zajednica. Sve se svodi na to ko vlada gradom a ne opštinama koje zbog naše centralizacije imaju simboličan budžet.

Potrebno je izmeniti zakone kako bi opštine imale veće ingerencije u odnosu na upravu grada Beograda koja se bukvalno za sve pita i može da blokira opštine koje im nisu po volji to jest ako su u njima građani dali poverenje drugoj političkoj opciji.
Mislim da je Vucko sam mogao da uzme Zvezdaru.
Ovako je usao u savez sa politickim diletantima.
Inače, evo ukratko stavova koalicije Moramo na republičkom nivou od strane dr Biljane Đorđević koja je broj 2 na listi i član je Ne davimo Beograda.

Hvala na lepim rečima ali nije tamo neki trolejbus 28 i Zvezdarska šuma bitna ni svim stanovnicima mog dela Zvezdare a kamoli nekom kod Vukovog spomenika ili recimo u Mirijevu. Opštinama su toliko oduzete mesne zajednice da su bukvalno jedva nešto više od mesnih zajednica. Sve se svodi na to ko vlada gradom a ne opštinama koje zbog naše centralizacije imaju simboličan budžet.

Potrebno je izmeniti zakone kako bi opštine imale veće ingerencije u odnosu na upravu grada Beograda koja se bukvalno za sve pita i može da blokira opštine koje im nisu po volji to jest ako su u njima građani dali poverenje drugoj političkoj opciji.

Inače, evo ukratko stavova koalicije Moramo na republičkom nivou od strane dr Biljane Đorđević koja je broj 2 na listi i član je Ne davimo Beograda.

Ostavlja vrlo los utisak.
Vidi se da je jedan deo njene agende nesto sto su joj nametnuli sponzori.

Sada sam slusao Dobricu. Ista plitkoumnost kao pre par meseci.
Zelim mu da ne predje cenzus.

Jedna ekipa koja se bavila realnim problemima gradjana, sada se sve vise bavi ideoloskim temama ili temama sukoba drugih zemalja koje nas ne treba da zanimaju.
Nase stranke potpomazu ideoloski narativ Americke DS. Kakva glupost.
Sve ovo kao da je SNS narucio.

Kako ne treba da nas zanima taj sukob ako naša ekonomija i politička stabilnost zavisi od toga? Živiš li ti u nekom mehuru ili se samo pretvaraš da si slep?

Kako ne treba da nas zanima taj sukob ako naša ekonomija i politička stabilnost zavisi od toga? Živiš li ti u nekom mehuru ili se samo pretvaraš da si slep?
Критика није због занимања у сукоб. Наравно да треба да их занима, дотиче се и нас. Критика је због сврставања у тај сукоб, што је апсолутно беспотребно и штетно.

moramo.jpg

Moram malo da iskritikujem "nastup" (stavljam navodnike jer je to virtuelno) Dobrice u svojoj AMA temi na srpskim redditu. Na postavljena pitanja mnogih članova srpskog reddita, uključujući i moja, je odgovoreno krajnje šturo i površno. Na moja pitanja sam dobio potpuno neodređeno odgovor sa preusmeravanjem na program udruženja.

Mislim, s jedne strane je ipak to politika. Međutim, s druge strane, AMA teme služe da se na pitanja odgovori konkretno, prošireno, bez mnogo zaobilaženja i preusmeravanja. Voleo bih da su odgovori bili malo prisniji i "čitljiviji", a ne diplomatski. Ipak je Reddit mesto gde se razmenjuju mišljenja, pa kao na ovom forumu, onako malo slobodnije i realnije. Tako da mi se učinilo da je ta AMA tema malo propala i loše određena.

Ali mi je drago da se ušlo i u taj kraj interneta, pogotovo što je u pitanju srpski Reddit gde su ljudi mahom svesniji političke situacije.

Joj, aj ako neko može (khm @vucko) da malo skrene pažnju Dobrici da poradi na nastupu. Ako već nema prirodno oštrinu i entuzijazam kojima bi privukao ljude, mora da nauči. Ili neka neko drugi bude javno lice (a on neka ostane iz senke).
Mnogo davi, razvlači, nema fokus, nema poentu, nema osećaj za tok razgovora. U svemu tome su me prijatno iznenadili voditelji koji su pokušavali da ga usmere, ali mi deluje da on nije kapirao.
Dakle, ne zanima prosečnog glasača (pa čak ni mene koji sam mnogo više informisan) da mu tupi o ugovorima, o nekim metaplanovima šta bi moglo kad bi moglo. Dakle, dođeš u emisiju i kažeš: zagađen vazduh -rešićemo - ekologija- pare građanima- projekti, saobraćaj - rešićemo -bolji i jeftiniji metro (tu ubaciš vlast lopovi) - nove žute trake - efikasni red vožnje - nove saobraćajnice (koje ni jedna od prethodnih vlasti nije htela da izgradi, pu kako su svi oni mrzeli nas obične građane i drže nas satima u zastojima), decentralizacija - ima da odlučuju sami građani, sami sređuje svoj kraj, BNV - lopovi - ništa nisu uplatili u budžet - ima da još pogoršaju saobraćaj...
Mogu ovako u nedogled, ali sve to praćeno dobrom intonacijom, a ne kao da čita sa papira. E to će neko ko gleda TV da zapamti, na ovo da naletim, prebacio bih.

Brate stvarno, kako se više ne pojavi neki lik tipa Tito, Sloba, Voja, pe*** pa da nam sve probleme reši jednim udarcem, ali onako šmekerski, elegantno, da niko ne oseti, da se pitaju i zapad i istok šta ih je snašlo, a nama do j***, sve što treba da radimo je da ga glasamo do kraja univerzuma.
@dobrica - molim te da zbog dušebrižnika na forum razmisliš da podugovoriš Krla, Suzanu, Vladanku i ostale PR magove, jer nam bez toga nema spasa

Poslednja izmena:
Moj komentar nije "dušebrižnički", već sasvim objektivan, a briga je upravo usmerena ka tome da prosečan glasač opozicije neće prepoznati NDBG kao ozbiljnu opciju sa konkretnim idejama. Kojih ima gomila, ali Dobrica jednostavno nije vešt u njihovom iznošenju.

A tvoj stav o Dobrici je potpuno isti kao stav tih što su veličali Tita, Slobu, Koštunicu, Vučića, jer ti u mom komentaru ne vidiš kritiku, već napad na svog idola koji je bezgrešan.

Kaze Dobrica vrlo je lako i jednostavno i jeftino, ulozi se nekih 400 000 evra u izolaciju i solarne panele u neku zgradu od pet spratova hahahahahahahahahahahahahahahahahahah.

Pa u takvim zgradama zivi manje od 100 ljudi 🤣 Znaci, za nekih milion ljudi koji zive u Beogradu u zgradama, 4 milijarde evrica i problem zagadjenja je jedim delom resen 🤣

Kako god okreneš, izađe jeftinije nego krečenje fasada danas. ;)

Primljeno k znanju. Dobrica radi na svojim nedostacima i svestan je gde reši. Nažalost nemamo dovoljno prostora da proširimo teme na TV-u. Izbori su za 13 dana a pored sporadičnih gostovanja nema neke emisije sa nacionalnom frekvencijom recimo na RTS-u gde bi mogao da iznese detaljnije plan ili pak debatuje sa recimo Šapićem.

Joj, aj ako neko može (khm @vucko) da malo skrene pažnju Dobrici da poradi na nastupu. Ako već nema prirodno oštrinu i entuzijazam kojima bi privukao ljude, mora da nauči. Ili neka neko drugi bude javno lice (a on neka ostane iz senke).
Mnogo davi, razvlači, nema fokus, nema poentu, nema osećaj za tok razgovora. U svemu tome su me prijatno iznenadili voditelji koji su pokušavali da ga usmere, ali mi deluje da on nije kapirao.
Dakle, ne zanima prosečnog glasača (pa čak ni mene koji sam mnogo više informisan) da mu tupi o ugovorima, o nekim metaplanovima šta bi moglo kad bi moglo. Dakle, dođeš u emisiju i kažeš: zagađen vazduh -rešićemo - ekologija- pare građanima- projekti, saobraćaj - rešićemo -bolji i jeftiniji metro (tu ubaciš vlast lopovi) - nove žute trake - efikasni red vožnje - nove saobraćajnice (koje ni jedna od prethodnih vlasti nije htela da izgradi, pu kako su svi oni mrzeli nas obične građane i drže nas satima u zastojima), decentralizacija - ima da odlučuju sami građani, sami sređuje svoj kraj, BNV - lopovi - ništa nisu uplatili u budžet - ima da još pogoršaju saobraćaj...
Mogu ovako u nedogled, ali sve to praćeno dobrom intonacijom, a ne kao da čita sa papira. E to će neko ko gleda TV da zapamti, na ovo da naletim, prebacio bih.

Vrh