Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

Izvinite što ne stižem da odgovaram, skupljamo potpise po ceo dan za kandidaturu Biljane Stojković ispred naše koalicije Moramo. Od juče skupljamo u CZKD-u potpise a imamo danas i najzad lokaciju Golsvordijevu 10 na Vračaru od 14 do 20h.

"
MZ Sava – Jurija Gagarina 221, 14 – 20h, Novi Beograd

Bulevar Mihajla Pupina 10z/14 lokal 50, 15 – 20h, Novi Beograd

Požeška 128a, 15 – 20h, Banovo brdo

Vojvode Stepe 204, 12h – 20h, Voždovac

Cetinjska 32, 12h – 20h, Stari grad

Prizrenska 7, 11h – 20h, (prostorije Skupštine slobodne Srbije)

Golsvordijeva 10, 14h – 20h, Vračar
Birčaninova 21, 12h – 18h, (Centar za kulturnu dekontaminaciju)
Obrenovac, 11h -19h, Kneza Mihaila 2ž (u pasažu)"

Ја овде нисам неки ултраверник и војник цркве. Знам да на овом форуму учествује немали број стручњака. Верујем да мало ко нормалан може да се сложи са констатацијом да је православље одговорно због истребљења даброва. Особа која је прошла основношколско градиво биологије, географије и историје разуме да је то апсолутна глупост.
Е сада, зашто НДБГ и коалиција Морамо поново пуцају себи у ногу са оваквим кандидатима? Зашто отуђују гласаче? Зашто учествују у дискусијама које су изван њиховог домена (рат у Украјини нпр)? Зашто све више скрећу од ствари због којих су се појавили на политичкој сцени?
Zato sto oni ovde imaju ulogu koju su im namenili stranci. Vrsenje ogranicenog pritiska na glavnog favorita stranaca, tek da ga podsete ne obecanja.
Da bi tu ulogu vrsili moraju da se svide malobrojnoj ekipi a la Biljana Srbljanovic. Ekipa je malobrjna, ali tako se dobijaju grantovi.

Како неки научни радник може да користи као аргумент "колају приче у научној заједници" !? То је ниже од аматерства, то је обично шарлатанство.
Овај текст је хрпа непроверених глупости, не разумем како један професор (тада доцент) може тако да иступи.
Tako što ne piše naučni rad nego što piše članak na nekom portalu. To što ti pričaš, i čega se hvataš je niže od amaterstva.

To se u naučnom svetu naziva jednom lepom troslovnom rečju na slovo B. ;)

Tako što ne piše naučni rad nego što piše članak na nekom portalu. To što ti pričaš, i čega se hvataš je niže od amaterstva.
Топ онда ћу ја на све стране да пишем како колају приче међу професионалним историчарима да је она сама тражила од Нато пакта да бомбардују Србију

Није научни рад тако да је то скроз ок

Ovo je isto kao što se tabloidi uhvatili za marinkovu baru, tako i vi za dabrove.

Uhvatili se za Dobricu, pa projektuju na sve vezano za NDMBGD. A niko nema kohones da javno prizna da ima nešto lično protiv Dobrice i šta je to. Jedino je @Пантограф javno rekao šta mu konkretno zamera. Drugi se vade na pivske flaše, dabrove, sređivanje fasada, solarne panele, i raznorazne izjave, i to kao nešto neoprostivo njima, a oprostivo svima drugima.

Sta sve radikalski tvorovi i pacovi nisu u stanju da urade da opanjkaju, ocrne i satanizuju ionako malobrojnu i slabu opoziciju....
Olos bez premca.

Лако је називати олошима људе на интернету. Храбро је крити се иза псеудонима, вређати и псовати. Само пракса говори, та храброст испарава када се устане са ознојене столице и штрокавог рачунара а исте те "радикалске творове" у очи не сме да погледа на улици него се погуте главе пролази.

Тај аргумент је смешан. Да ли то значи да научни радници могу промовисати псеудонауку у масовним медијима? Зашто је написан тај чланак на првом месту? Дотична као биолог даје своје мишљење о популацији даброва у Србији, полази се од тога да је стучна да пише о теми.
Такође, зар није и поента да научни радници путем медија информишу општу популацију о томе чиме се баве? Верујем да радове које је дотична писала за потребе научних часописа у просеку није прочитало више од неколико десетина, до максимално пар стотина људи. Неретко у ту броју спадају и студенти који су приморани да их читају за потребе предметних обавеза. Стога, научни радници су дужни да општој популацији на један једноставнији начин прикажу своја научна достигнућа путем масовних медија. Није етички, а ни морално, да се износе непроверене полуинформације и неистине. Уз минимални истраживачки напор, сваки лаик може да дође до сазнања да је оно што је изнето у чланку једноставно глупост.

Овај инцидент госпођу Стојковић апсолутно може да дискредитује као председничког кандидата. То што се међу њеним конкурентима налазе људи који су многоструко копромитованији није никакав изговор.

Биљана Стојковић као председнички кандидат је и доказ да коалиција "Морамо" не представља озбиљну политичку организацију којој је циљ да допринесе смени власти. Лажи и разне додатне делатности уперене против најбројније верске зајединце у Србији не могу да изнедре победника на изборима. Што нам говори да је цела та кандидатура заправо део некаквих партијских пребирања. То, и још неколико апсолутно непотребних потеза чланова ове коалиције, као што је мешање у Руско-украјински рат представљају само личну штету. Сигуран сам да им је у последње две недеље смањена подршка, што је изузетно лоше пошто су избори све ближи. Уколико имају барем минимално искрене намере, нека се фокусирају на изворне идеје - функционисање и организацију града Београда. За остало немају капацитета. Просто.

Gde si se javno eksponirao?
Где сам ја вређао било кога овде ?
Само видимо овде оне излизане фразе - четници, радикалски олош, ботови, скотови, а друга страна медаље користи термине другосрбијанци, издајници, страни плаћеници. Ипак, то не мења чињеницу да су исти ;).

Pa recimo ovo što pišeš o Biljani se može smatrati vređanjem. Ali poenta nije u tome, već u tome da si se javno eksponirao i da se nisi krio iza nick - a na internetu, pošto si se već tako postavio, te sam zato i pitao gde si se to javno eksponirao.

Лако је називати олошима људе на интернету. Храбро је крити се иза псеудонима, вређати и псовати. Само пракса говори, та храброст испарава када се устане са ознојене столице и штрокавог рачунара а исте те "радикалске творове" у очи не сме да погледа на улици него се погуте главе пролази.
Ne, upravo su tvoji radikalcici hrabri samo kada su u coporu i kada treba napadati slabe i nenaoruzane (ionako su na nizem nivou svesti od vinske musice pa samo to i znaju).

Moramo da glasamo protiv ove mafije.

A za Moramo ne mora da se glasa. To je stvar slobodne volje zbog čega i treba izaći.

Imajući u vidu da je ubedljivo glavni korisnik stranih fondova budžet, odnosno razni nivoi državne uprave kroz programe koji se mahom ipak namenski bave popravkom devastiranih osnovnih javnih usluga, većina državno i paradržavno zaposlenih botova su ustvari, sopstvenom logikom – tzv. Soroševi plaćenici. Kapiram da je poseta predstavnika dotičnog fonda rezultirala i zavrtanjem ruke na tu temu, pa su se funjarska etiketiranje brže-bolje malo prilagodila, diverzifikovala... uh, a o štiftunzima da ne počinjemo, SNS otprilike pola stranka, pola programski finansiran inkubator interesa rahmetli CDU-a.

Ne, upravo su tvoji radikalcici hrabri samo kada su u coporu i kada treba napadati slabe i nenaoruzane (ionako su na nizem nivou svesti od vinske musice pa samo to i znaju).
Ја немам никакве везе са радикалима, нити било којом другом политичком странком. Нити сам икада имао, нити ћу икада имати. Опет, уколико желиш нешто да ми кажеш, слободан си да то учиниш уживо.

Pa recimo ovo što pišeš o Biljani se može smatrati vređanjem. Ali poenta nije u tome, već u tome da si se javno eksponirao i da se nisi krio iza nick - a na internetu, pošto si se već tako postavio, te sam zato i pitao gde si se to javno eksponirao.
Молим те покажи где сам ја госпођу Стојковић вређао? Како истицање њених грешака може да буде вређање? Овде нико није порекао да је оно што је писала апсолутна глупост, него је брањена некаквих траљавим аргументима који су се тицали природе текста. Можемо да копамо још, Пешчаник је прави рудник "занимљивих" текстова, али овај се посебно истиче.

Биљана Стојковић као председнички кандидат је и доказ да коалиција "Морамо" не представља озбиљну политичку организацију којој је циљ да допринесе смени власти.
Bas tako.

ne shvatam zasto se NDBGD nije drzao lokala gde je Vucko postigao izvesne uspehe na Zvezdari.

Ekoloski protesti su bili nesto sasvim suprotno od ovoga sto smo dobili. Borili smo se protiv zapadne zlikovacke kompanije koja u saradnji sa nasom zlikovackom vlascu postavljenom od strane zapada je unistavala nasu zemlju i imala nameru da to ucini jos vise.

Ovde je stalna podela i narod se deli na one koje su za zapad i one koji su za Ruse i na kraju smo od Moramo dobili jednu klasicnu pro-zapadnu koaliciju, a nesto sto meni fali, a sto mislim i da bi osurilo na izborima, je stranka koja gaji istinske evropske vrednosti, ali se gnusa svega loseg sto dolazi sa zapada i ne odbacuje ono dobro sto mi imamo, sta vise, time se dice i to istice.

Jbt, na kraju SNS ispada kao neko najblizi tome, nije ni cudo sto dominiraju.

Necu GMO burger od 800 dinara, hocu pljeskavicu od pravog, naseg mesa za 200, ali isto tako necu ni tu pljeskavicu da jedem u satoru slusajuci Baju Malog Knindzu, volim i ja lepo pakovanje i ambijent.

Cuta mi je bio najblizi da to izvede, zao mi sto ne predvodi pokret.

Bas tako.

ne shvatam zasto se NDBGD nije drzao lokala gde je Vucko postigao izvesne uspehe na Zvezdari.
Al bi se usrećili. Zamisli tek kako bi na Zvezdari prošli da im je Vučko jedini i / ili glavni argument. Pa ovde bi pojedinci pre sebi odsekli ruku, figurativno govoreći, nego da glasaju za NDMBGD i tako podrže Vučka. Svi se oduševili što se Vučko aktivirao "politički", uslovno govoreći, ali koliko vas je zaista spremno da ga podrži glasanjem za NDMBGD, odnosno Moramo? Sudeći po izvlačenju pivske flaše Dobrice, hvatanju za tekst Biljane u Peščaniku kao da je sveto pismo, zameranju što planiraju da novac iz budžeta grada koriste za sređivanje fasada... , rekao bih da je cifra tu oko idealne nule.​

Молим те покажи где сам ја госпођу Стојковић вређао? Како истицање њених грешака може да буде вређање? Овде нико није порекао да је оно што је писала апсолутна глупост, него је брањена некаквих траљавим аргументима који су се тицали природе текста. Можемо да копамо још, Пешчаник је прави рудник "занимљивих" текстова, али овај се посебно истиче.
Gde si se javno eksponirao?

Mislim da je Vucko sam mogao da uzme Zvezdaru.
Ovako je usao u savez sa politickim diletantima.

Проблем је што нису избори за општине већ само градски.

Ekoloski protesti su bili nesto sasvim suprotno od ovoga sto smo dobili. Borili smo se protiv zapadne zlikovacke kompanije koja u saradnji sa nasom zlikovackom vlascu postavljenom od strane zapada je unistavala nasu zemlju i imala nameru da to ucini jos vise.

Ovde je stalna podela i narod se deli na one koje su za zapad i one koji su za Ruse i na kraju smo od Moramo dobili jednu klasicnu pro-zapadnu koaliciju, a nesto sto meni fali, a sto mislim i da bi osurilo na izborima, je stranka koja gaji istinske evropske vrednosti, ali se gnusa svega loseg sto dolazi sa zapada i ne odbacuje ono dobro sto mi imamo, sta vise, time se dice i to istice.

Jbt, na kraju SNS ispada kao neko najblizi tome, nije ni cudo sto dominiraju.

Necu GMO burger od 800 dinara, hocu pljeskavicu od pravog, naseg mesa za 200, ali isto tako necu ni tu pljeskavicu da jedem u satoru slusajuci Baju Malog Knindzu, volim i ja lepo pakovanje i ambijent.

Cuta mi je bio najblizi da to izvede, zao mi sto ne predvodi pokret.
Управо, НДБГ је дозволио себи да се упусти у класично српско политичко сектаријанство које је дојадило свима.

Vrh