Сад испада као да нам је НДМБГ једина опција која је против СНС владе
Ako opozicija nema koaliciju koja će da pređe cenzus ILI da makar ima neki iole osetan uticaj, onda računaj ne da je NDMBG jedina opcija protiv SNS, nego da ih nema uopšte.
Ono što mislim da nekima na ovoj temi ne dopire do mozga je:
1) Svako ko ne glasa, daje svoj glas vladajućoj partiji, odnosno SNS
2) Džaba 100.000 Ćuta širom Srbije ako nijedan nije u Skupštili ili Vladi
3) Džaba 100 najboljih i najiskrenijih stranaka sa po 10.000 članova (zakonski minimum) ako će svaka biti za sebe ili ako bude 30 kombinacija pa nijedna koalicija ne pređe cenzus
4) Savršena opozicija ne postoji. U stvari, j'š ga, savršena politika ne postoji. Ne samo u Srbiji, nego bilo gde u svetu. Nema bre više biranja dobrog, samo biranja balansa i manjih zla
5) Ako nisi političmar, moraš da imaš nekoga ko će da te uvede i iznese u tom svetu blata i go..na, što lepo ranije reče Dule, a ja parafraziram
Zašto ovo pišem? Zato što računam da će pre ili kasnije doći do stvaranja koalicije NDBG sa Đilasom. E onda će svi koji kažu 1) Đilas može, ali Zelenović nikad i 2) svi koji kažu Zelenović može, ali Đilas nikad, doći u sukob mišljenja i odustati od glasanja, i time opet dati glas SNS. I onda piši propalo.
Jer Pera neće s Mikom, Mika neće s Perom, obojica neće sa Žikom, a Laza bi kao sa svima, ali jbg, malo su mu ispod nivoa pa će ipak sam... I na kraju naravno svako krene sam za sebe, bez organizacije i jedinstva, i bude pokošen pred monolitnim dobro uvežbanim i brojnijem nepriatelju.
I to je jedna bolesna opičena praksa i mentalitet koji se ovde praktikuju i neguju već vekovima, to da svaki Srbin hoće nešto svoje i ako jedna stvar u kolektivu ili kolektivnoj ideji nije dobra, onda z...bi, otpisuj celu stvar. I svi političmari, a posebno vladajuća sekta to odlično znaju i koriste. Već decenijama. I zato dok svi tako čekaju svoje Isuse i Karađorđa, vreme teče, prilike prolaze, ostaju isti na vlasti, a loša iskustva, ogorčenost i bolesna ideja da ''ma nema poente... ionako su svi političari isti...šta onda pa da ih menjam...'' opstaje i jača sve više.