Šta je novo?

Ne da(vi)mo Beograd!

Problem je u tome sto svi BNV vezuju za Vucica. Zapravo mnogi podrzavaju BNV a nisu ljubitelji Vucica. Ja npr sam tip osobe koja nikada nije izasla na izbore i glasala, za mene su svi politicari isti i ko god dodje na vlasti trazi se njegova smena i neko ,,novi''. I tako sve u krug. Ljudi se nerviraju iako ce svakome doci kraj, pa i Vucicu, samo je pitanje kada. Ja uvek gledam ono najbolje pa tako Djilas je nabavio nove tramvaje i izgradio Most na Adi, Sinisa Mali BNV, sirenje pesacke zone,sledeci gradonacelnik ce verovatno ostati upamcen po pocetku gradnje metroa.
Manite se politike, svi su oni isti i oni sledeci koji budu imali vlast ce biti isti, uvek je to tako.

Max15 pokazao se kao pravi naprednjački bot. To što tebi treba izgovor da digneš dupe i izadješ na biralište ne znači da su svi isti.
Još se ni ne zna ko će biti na listi NDMBGD ali su neki tu već počeli da propagandiraju protiv njih. Siguran sam da svako ko bude na njihovoj listi će biti daleko kompetentniji i vrednjiji od botova SNS.
:kafa:

Bot moze biti samo onaj ko glasa na izborima.

Bot je svako ko daje komentare koji slepo (bez razmišljanja) brani / napada nešto.

Neko je glup pa je bot, neko je plaćen da to bude, a neko to radi jer slepo veruje nekome.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451082#p451082:32juku4v je napisao(la):
Max15 » 13 May 2017 11:48 am[/url]":32juku4v]Bot moze biti samo onaj ko glasa na izborima.

U celom modernom, razvijenom svetu do sada nije pronađen pravedniji način da se izabere ko će da vodi neku državu u određenom periodu od građanskih izbora. Nazivati botovima ljude koji izlaze na izbore je u najmanju ruku nevaspitano.

Voleo bih kada bi nam ti objasnio kako zamišljaš da bi trebalo izabrati ono bez čega se ne može, a to je ko će da upravlja državom/gradom/opštinom?

Pogresno si razumeo (ili si tako zeleo). Naravno da ne mislim da su svi ljudi koji izlaze na izborima botovi. :kafa:

Сасвим је логично и очекивано да постану странка зато што тако функционишу од самог старта. Још на самом почетку сам рекао да ће прерасти у странку па ме полисте кофом гована ... испадох у праву а ви изманипулисани од стране екипе из иницијативе која је тиме показала да итекако може да плива у нашем политичко-друштвеном систему, односно да су за то наменски школовани.

Видећемо следеће године и колики је њихов потенцијал. Моја процена од 15 - 20% и то ако их подржи Јанковић као политичку противуслугу њиховој подршци њега на председничким изборима.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451115#p451115:2nsesdl0 je napisao(la):
stf » 13 May 2017 04:49 pm[/url]":2nsesdl0]Сасвим је логично и очекивано да постану странка зато што тако функционишу од самог старта. Још на самом почетку сам рекао да ће прерасти у странку па ме полисте кофом гована ... испадох у праву а ви изманипулисани од стране екипе из иницијативе која је тиме показала да итекако може да плива у нашем политичко-друштвеном систему, односно да су за то наменски школовани.

To sam i ja pricao od samog pocetka.
Tebe Stf su ispolivali kofom govana, na mene su izrucili cisternu... :lol:
Ali dobro na kraju krajeva istina je izasla na videlo. :gobb:

Kakvi "genijalni" zaključci.
Pa da su zahtevi, savim legitimni i pravedni, bili ispunjeni / ostvareni (a nisu pošto umesto države imamo mafijašku kleptokratiju), NDVB nastavlja sa sledećim logičnim korakom.

Nešto mi se čini da je samo vaš lični utisak da ste polivani tako kako kažete, ali svakako da imate svaki razlog da se tako osećate.

Izvini Reljo ali nije tako kako pricas.
To nije sledeci logicni korak vec iz pocetka skriveni cilj, postati politicka partija.

Normalno je da se osecas polivan g.....a kad pola foruma u to vreme je bacalo drvlje i kamenje na tebe zato sto zelis da im objasnis da je zuta patka politizovani pokret a oni tvrde suprotno.

Nek se sad oglase ljudi koji su me pre par meseci uveravali da Dobrica kao vodja grupe NDVBGD radi sve ovo od srca jer voli svoj grad, da sve ovo nema veze sa politikom i da zuta patka nije instrument opozicije.

A zašto neko ko voli Beograd ne može da se bavi i politikom?

Zašto misliš da ovo ima veze sa opozicijom? Ako sam nešto video, to je da ne žele podršku političkih partija.

Naravno da neko ko voli Beograd ima pravo da se bavi politikom, to je pravo svakog od nas ali nek se izjasni kao takav a ne da krije sve vreme taj cilj i da laze ljude.
Ja ne kritikujem necije politicko angazovanje vec obmanu gradjanske mase radi licnih interesa.

Zasto mislim da ima veze sa opozicijom?
Zato sto su kritikovali iskljucivo projekte koje je gurala ova vlada i zato sto su dejstvovali isklucivo u centru grada gde bi bili vidjeni.
Nismo ih videli da se angazuju negde na periferiji zato sto tamo nema nekog interesa za njih.

Ako ne uđe u gradski parlament, Dobrica može da dobije posao u srpskim vicevima :) Mujo, Haso, Šećeroski, mali Perica, Dobrica... za sve njih ima mesta, zavisi od žanra :kk:

spatiotecte, šta da ti kažem, logika ti nije na mestu.

Ni deo o polivanju nisi shvatio. Zbog svoje tolerancije prema ovom šljamu imate svako pravo da se osećate na to na šta mislite da ste polivani.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451233#p451233:2w1kkrzq je napisao(la):
spatiotecte » Ned Maj 14, 2017 2:17 pm[/url]":2w1kkrzq]
Zasto mislim da ima veze sa opozicijom?
Zato sto su kritikovali iskljucivo projekte koje je gurala ova vlada i zato sto su dejstvovali isklucivo u centru grada gde bi bili vidjeni.
Nismo ih videli da se angazuju negde na periferiji zato sto tamo nema nekog interesa za njih.
Ne razumem šta treba da kritikuju prethodnu vlast kad su oni nastali zbog projekta BEOGRAD NA VODI koji je iskakio gospodin Mali Alek, a ne oni pre njega.
Inače pogledaj fb stranu NDMBGD pa videćeš da se itekako angažuju i na periferiji na primer blok 70a. Toliko o tome.
Istog dana kada najave neku koaliciju sa DS ili Jankovićem, gube moju podršku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451241#p451241:2hwxp5jz je napisao(la):
relja » 14 May 2017 02:04 pm[/url]":2hwxp5jz]spatiotecte, šta da ti kažem, logika ti nije na mestu.

Ni deo o polivanju nisi shvatio. Zbog svoje tolerancije prema ovom šljamu imate svako pravo da se osećate na to na šta mislite da ste polivani.

Reljo jos jednom mi stavljas u usta ono sto nisam rekao.
Ako sam se od pocetka izjasnio kao neko ko ne podrzava patku to ne znaci da sam SNS simpatizer.
Ja sam za vreme Djilasovog mandata podrzavao na forumu ono sto sam smatrao da je dobro uradjeno za BG, tako da mi SNS etiketu neces zalepiti.

Cudi me da covek tvojih godina i sa prilicno dugim stazom na BB spusta diskusiju na licni nivo i koristi klinacke fazone tipa ako nisi sa nama onda si protiv nas.

Prvo, ja nisam ni sa kime, tako da si ti taj koji meni stavljaš svoje reči u usta.
Drugo - ako tražiš crno ispod nokta ljudima koji traže poštovanje prava i zakona - izvini, a na čijoj si ti onda strani?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451250#p451250:2gcpdbht je napisao(la):
relja » 14 May 2017 02:21 pm[/url]":2gcpdbht]Prvo, ja nisam ni sa kime, tako da si ti taj koji meni stavljaš svoje reči u usta.
Drugo - ako tražiš crno ispod nokta ljudima koji traže poštovanje prava i zakona - izvini, a na čijoj si ti onda strani?

mislis ljudima koji traze fotelju i drzavno uhlje*******ljenje?

Pa dobro Reljo, budi naivan i misli da sve sto leti se jede.
Imas pravo da im verujes pa kad budes video da su oni ista bag** kao ovi sad nemoj posle da se zalis.

Машите поенту дебело. Уопште се не ради о томе да је политизовање покрета и институционалиѕовано деловање погрешно или не, већ се ради о томе да је од самог старта то био циљ, а да сте ви то агресивно негирали.

Заправо се ради о томе да вас је иницијатива кувала на тихој ватри и да сте сада скуване жабе. Класично школовање политичко тактизирање и припремање маса закрајњи циљ који је реткима, био одмах јасан.

@spatio

Aha, po toj "logici" da je "sve jasno" onda je trebalo da bude jasno i da će Aleksandar Vućić ulaskom u Srpsku Radikalnu Stranku jednoga dana zabiti nož u leđa prvo Vojislavu Šešelju a posle i Tomislavu Nikoliću? Pa ni Čeda Jovanović nije odmah posle protesta 96/97 postao ono što je postao.

Ono što ja ne nogu da poverujem da ti stvarno misliš da svako ko pokrene proteste protiv kriminala i korupcije automatski želi vlast.
Druže, ko želi vlast se učlani u partiju na vlasti, ne demonstrira na ulici. Tu je problem tvoje "logike".

Reljo,

Istorija nas je naucila sledece:
-Homo homini lupus est

A kad smo kod zabijanja noza u ledja:
-Tu quoque mi filii

Dakle ako trazis neku logiku, nema je, bilo da se radi o rimljanima, vucicu ili dobrici.

Tako da se sve svodi na:
-Exitus acta probat

A ko se malo dublje bavio istorijom, zna da se o događajima ne sme suditi po epilogu, nego treba analizirati sve povode, uzroke i posledice.
A mi smo još daleko od epiloga.

Uzgled, zašto na forumu imao temu o inicijativi Ne davimo Beograd, a nemamo temu o SNS?
Imamo temu o protestima čiji povod je urušavanje institucija i ta tema služi za kritiku onih koji su protiv tog urušavanja.

Beobuild je postao bolestan forum.
Doduše, to i jeste u skladu sa politikom SNS-a: korupcija ili kompromitacija svega normalnog u drušvu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=451259#p451259:1fwyl9qf je napisao(la):
relja » 14 May 2017 02:58 pm[/url]":1fwyl9qf]
Uzgled, zašto na forumu imao temu o inicijativi Ne davimo Beograd, a nemamo temu o SNS?

SNS je politicka partija i zato nema svoju temu.
Od trenutka kada "Ne da(vi)mo Beograd" postane politicki pokret tema se automatski zakljucava na forumu.
Ako mi ne verujes pitaj Igora koji se vec izjasnio po tom pitanju ranije.

A do tada će tema da služi simpatizerima, članovima i apologetama SNS da blate inicijativu?
Alal vera.

Vrh