Šta je novo?

Narodni muzej

Историјски моменти

o9rd3l.jpg

Šta se dešava? Po mom mišljenju ili javašluk i diletantizam koji uzrokuje nepotrebne troškove ili KORUPCIJA

Jer postoji već kupljena skela na prednjoj fasadi, odakle su mogli da počnu da sređuju i da kako rade uporedo pomeraju te skele dalje, ALI NE, INAMO VIŠKA PARA PA ĆEMO DA KUPIMO/IZNAJMIMO SVE SKELE ODMAH. Strašno

29cc344de3854df8443a2b194bb05a0c.jpg
b60b6494569f177deecea39cc9ccaddb.jpg

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Ma, neka stave i trostruke skele, samo neka počnu nešto konkretno da rade.

Da razjasnimo ovo ce ubrzati radove skela pripada firmi jadran , radove na sredjivanju fasade radi ista firma koja je radila skupstinu , zadrugu , sinagogu u subotici
Postavlja se skela oko cjele zgrade , pa se penju predstvnici zavoda pregledaju se svi detalji , slikaju , gleda se u kakvom je stanju plastika , uzimaju se mjere , otisci , za modele , uzorci materijala , za analizu , inace atika je u ocajnom stanju , kamen najblizi plocniku je sav izjeden od soli ,postvljeno je nesto manje od 5000 kvadrata skele ,slike

dsc03831.jpg

dsc03833.jpg

Ja sam dobio neke dokumente iz kojih se vidi da su skele na čeonom delu fasade postavljane baš iz razloga da se uzimaju modeli elemenata fasade, što znači da je to već rađeno, barem za taj deo fasade. Koliko elementi sa strane mogu da se razlikuju od elemenata na čeonom delu? Sve je to već plaćeno...

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

Pa razlikuju se bocna i ceona fasada nisu simetricne , kao ni dvije bocne mozda imaju neke elemente koji se ponavljau ,radovi na krovu i unutrasnjosti nisu poceli

spatiotecte":1gtfz53z je napisao(la):
Znaci nesto se ipak desava.
Дешава се да је ред на другу фирму да се овајди од изнајмљивања скеле.

narodi umjesto NARODNI kao da sam im ja radio bilborder to su sigurno platili stamparu

Vidi stvarno :laugh:

Pa moze da se desi da onaj ko cita ne primeti da fali jedno slovo, ali da graficar napravi ovakvu gresku...
barem da ima puno teksta, pa da mu oprostis ... i to na najbitnijoj kulturnoj instituciji u samom centru...
na cemu je taj bio kad je ovo pravio? :notok:

To se desava kada zaposljavaju samouke polupismenjake po babinoj liniji (zna dete u photoshopu),
a nije ni on kriv nego onaj ko je to pustio u stampu bez provere.

Vidi Dragče, ipak ne bih mogao sebe da smatram polupismenim samoukom zaposlenim po babinoj liniji a i meni su se ovakve stvari dešavale ... recimo, nedavno smo pustili u štampu kalendare za 2015 na kojima je ostala godina 2014. Sva sreća štampa je zaustavljena na vreme pa štete gotovo da nije ni bilo.

Dešava se ...

Ali tvoj kalendar nije zavrsio u prodaji a ovaj bilborder jeste

Pa dobro, znam da se desava, i meni se desavalo, jer se takodje bavim tim poslom.
Desavalo mi se kada sam bio mladji i pravio flajere za neke zurke, bio me je blam,
ali sada 20 puta citam slovo po slovo i pokazujem drugima da pogledaju ako sam nesto preskocio.
Ne sme vise da se desi.

Ma ljudi desava se zaista. I najboljima. Treba uputiti poziv Muzeju da plakat zameni. Tu ce se mozda osramotiti. Uostalom, mozda i nine ostalo jos pet dana do kraja izlozbe

Tapatalk

direktor":tn02fgp1 je napisao(la):
narodi umjesto NARODNI kao da sam im ja radio bilborder to su sigurno platili stamparu
Директоре, наравно имаш укњижен плусићћћ, а ко признаје пола му се још додаје :wink:

dsc04033.jpg

pitah za ovu mamlazariju u narodnom muzeju rekose da znaju i da su platili cini mi se da rekose da se firma zovce grafima i uopste se nesikiraju sto nsu bacili novce i sto ovi nisu popravili gresku

Vrh