Šta je novo?

Narodni muzej

Moj dobri RIO, isti je zatvoren vec vise od 10 godina i povremeno radi sa 5% kapaciteta.

Nemoj da udaras glavom o zid, nema nista od toga. Bruka i sramota.

Ma jok ostalo proračanstvo da ce opet doci crni arapin
da nam poharaju (umetničko)blago , pa oni na vreme zamandalili vrata :lool:

Naj žalije mi je ,, žene sa velom ,,
što čami u nekom mraku
umesto da joj se dive ovi novi naši naraštaji
a i ovi matori i retko ko je i video tako nešto

Ajoj...10 godina! Mogu onda zamisliti koliko je novca izgubljeno za svo to vrijeme...sta se to tamo desava :shock:

jbg... narodna naj rašireija popularna silikonska umetnost je izložena najviše na splavima :lool:
kad je čitava decenija glavni i naj unosniji eksponat narodnog muzeja jesu
iznajmljene gradjevinske skele o trošku našeg budjeta :mrgreen:
e to je prava umetnost 10 godina vacarenja i magarčenja svh nas :sesir:

Izvor: Beobuild.rs

Narodni muzej - radovi u toku
nmuzejb.jpg

Zgrada Narodnog muzeja u Beogradu konačno doživljava dugo očekivanu rekonstrukciju, što će ponovo omogućiti njegov neometan rad i izlaganje bogatih zbirki arheoloških i umetničkih predmeta. Rekonstrukcija koja je počela u decembru prošle godine podrazumeva dve faze, gde se u prvoj obnavlja fasada objekta, dok se u drugoj fazi radi temeljna sanacija unutrašnjosti objekta. Svi radovi trebalo bi da budu završeni u maju naredne godine.

Celu vest kao i foto reportazu rekonstrukcije fasade muzeja pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/763.html
150813-NMUZEJ-05.jpg

150813-NMUZEJ-15.jpg

150813-NMUZEJ-19.jpg

Celu vest kao i foto reportazu rekonstrukcije fasade muzeja pogledajte u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/763.html

A, hoće li fasada biti osvetljena?

A, pa nije tako strasno ako su radovi poceli u decembru. Nek zavrse u roku od godinu dana bice dobro.

Relja je bas na temi o hotelu meriot pomenuo kako ce fasada muzeja sinuti posle rekonstrukcije. Moram reci da je vise nego upravu :)

Ako cemo pravo prakticno smo i zaboravili kako muzej izgleda.

narodni-muzej-autori-druga-faza-konkurs-1328585176-50476.jpg

Ова црвена фасада ми и није нешто. Хоће ли и нова бити црвена?

Boja je oduvek bila takva

RistaM1940.jpg

trg-1944g.jpg

muzej%201953_zpspwwctxln.jpg

Naravno da će da sine, a izgledaće sasvim drugačije nego što smo navikli kada budu podigli roletne.

rasho62":1g80oe8a je napisao(la):
Ова црвена фасада ми и није нешто. Хоће ли и нова бити црвена?

Pa vec su je uradili crvenu pogledaj plocice oko stubova

Hoce li muzej uopste biti adaptiran i nadogradjen ili se samo vraca u funkcionalno stanje pre ruiniranja.

SKIDAJTE TE SKELE treba gosti iz inostranstva da mi dodju
probili su dva roka do sada hliaghdklghsldk

Rece mi drugar da su izgleda poceli da skidaju skele pa ako je neko u prolazu neka napravi koju fotku.

Da, okacene su neke fotke na temi o fasada bas sam video par minuta posle objave, sad sam mirniji :)

Поново сам био у шетњи, тако да ево мало бољих фотографија. Приметио сам неке иглице на прозорима, претпостављам да је то заштита од лопова, али нисам приметио декоративно осветљење. Видећемо када скину све скеле.

119923921020597819790711.jpg

119925241020597819674708.jpg

119926281020597819554705.jpg

119978631020597819842712.jpg

119985501020597819742710.jpg

113489431020597819946715.jpg

Posmatrac":106kzfui je napisao(la):
Поново сам био у шетњи, тако да ево мало бољих фотографија. Приметио сам неке иглице на прозорима, претпостављам да је то заштита од лопова, али нисам приметио декоративно осветљење. Видећемо када скину све скеле.

Lepo, lepo.

Iglice su zaštita od golubova koji kake :lol: .

Uzgred, jako korisna stvar, u NS-u zgrade u pešačkoj zoni su dobro pokrivene ovim sistemom.

Nepopravljivi optimista":33drpdal je napisao(la):
Posmatrac":33drpdal je napisao(la):

Lepo, lepo.

Iglice su zaštita od golubova koji kake :lol: .

Uzgred, jako korisna stvar, u NS-u zgrade u pešačkoj zoni su dobro pokrivene ovim sistemom.

ахахаххахахаххахаха, па умрећу! Одлична фора. Макар сам нешто ново научио, хвала :laugh:

Malo krov zinuo, juce sam fotkao. Bolje bi im bilo da to srede pre zime.

1519cf7c67a0c7fa2fe6d8a40cfcacc3.jpg

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Један од кустоса ми је својевремено, када су се сви залуђивали оним мегаломанским пројектима, током необавезног разговора рекао да ће се све завршити отприлике на овај начин и био је потпуно у праву.

Vrh