boca-ica":s3zvlpn4 je napisao(la):Sobzirom da uskoro dospevaju rokovi kada se neke lokacije vracaju gradu
tema ce biti sve ,,vrelija,, :kk:
jlaki":14dblimp je napisao(la):Evo još jednog prostora u Kumodraškoj:
Гага":mh5r4cak je napisao(la):Лаки, објекат "напуштено градилиште на Бежанијској коси" су војне зграде које стоје годинама и годинама као што је на слици.
gif image hosting
На пролеће почиње њихово, прво санирање па онда наставак градње, мада је нешто већ и почело да се дешава ! Иначе о овим зградама је писао и објавио слике наш члан и мој комшија Ужегли Зејтин, нема га већ дуго времена на форуму (!), на овој истој теми, а на подфоруму "Разни пројекти" на 45 страни: http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?id=546&p=45
Felix55":2b4ejm5m je napisao(la):jlaki":2b4ejm5m je napisao(la):Evo, mogli bismo i na Beobuildu da počnemo da pravimo bazu napuštenih objekata u dragom nam gradu. Ja sam dosta prostora već prijavio i ovde i bilo bi kul kada biste to i vi uradili:
http://www.javniprostori.org/ushahidi/index.php/reports#
A takođe i ovde, ako vas mrzi tamo, pa ću ja mapirati. Evo nekih za koje ja znam:
Ovo sam saznao na Beobuildu, kupljena za ambasadu neke države odavno i nije se ništa desilo sa njom:
jlaki":fj95zo70 je napisao(la):Ako ne umete da koristite bing mape, koristite gugl mape, dajte mi okvirnu lokaciju, da ne lutam bezveze. Bežanijskih ilegalaca je mali milion ulica.
Evo ovo postoji tamo:
Ne znam da li je to možda taj motel.
Evo ga i taj poslovni na rask. stud i tb:
Da li ste za to da se preimenuje tema u Napusteni objekti i "Uklete" Lokacije ili imate bolji predlog?
11030":1i14v9bn je napisao(la):Da li ste za to da se preimenuje tema u Napusteni objekti i "Uklete" Lokacije ili imate bolji predlog?
Napusteni objekti i lokacije (ukleto izostavi da nam se ne navale ovi iz 3.oka i vidovite zorke) :kafa:
stf":13d02dph je napisao(la):Ова у Макензијевој није уклета, већ нема закупаца. На њој, колико се сећам, ваћ дого времена стоји билборд: "за издавање".
Али, у истој улици постоји уклета зграда, прекопута, мермерно-стаклена, стилски домет `90-их.
Иза Храма, војна кула, је такође напуштена.
vucko":13d02dph je napisao(la):Onaj objekat u domu patris lumumba Laki slobodno izbaci,on se uveliko rekonstruise i bice gotov krajem ove godine.Dakle nije vise uklet
GOJE":13d02dph je napisao(la):Zašto Genex?
boca-ica":3psvyzcn je napisao(la):Pri fabrici lekova ,,Galenika,, ne dovršena nova zgrada i prastara zgrada za proizvodnju penicilina - obe prazne po odavno
U Kolarčevoj cela zgrada Pojmetala (Verano) prazna po odavno ( fasada je baš jako pocrnela )
Više robnih kuca ,,Beograd,, širom Bgda (Verano ) prazne po odavno
Mislim da iza Avale su i neke hale ,,Minela,, prazne al treba proveriti
Ne završene zgrade železnice iza Zemun polja uz prugu prazne po odavno
(bing-maps mi nešto baguje za sličice, pa ko ima mogucnosti može da ih postavi )
Edit
Što bi narod reko
Nit glođe nit drugom daje :lool:
11030":3psvyzcn je napisao(la):Napustena lokacija nesudjenog Super Vera u Zarkovu (ugao trgovacke i ace joksimovica). Na zalost, nemam fotografiju.
Bivsa zgrada Beteksa u Pozeskoj na Banovom brdu je bas ruglo.
Pasarela koja povezuje Banovo brdo i Julinac, gradio Stankom, propratni objekti godinama stoje nezavrseni.
Bivsa bolnica za plucne bolesti u blizini okretnice tramvaja na Banovom brdu.
GOJE":3psvyzcn je napisao(la):Takođe i zgrada na uglu Cara Uroša i Zmaja od Noćaja ka Kalemegdanu. To je baš školski primer.
Methane":23ie6yt6 je napisao(la):jlaki":23ie6yt6 je napisao(la):Ovo sam saznao na Beobuildu, kupljena za ambasadu neke države odavno i nije se ništa desilo sa njom:
Ako se ne varam ovo je bivša albanska ambasada.
Bolnica za plućne bolesti???