Šta je novo?

Naplata putarine: vinjete, naplatne rampe, TAG uređaji

Njima ne treba verovati ništa. Rekoše za nekoliko nedelja, a od tog obećanja prošlo je nekoliko nedelja.
 
Jutros su javili da OB od septembra radi i u Hrvatskoj. Nisu naveli od kog datuma
 
Danas prebacih tagove. Cisto info, da bi se ostvario povracaj sredstava koja su bila na tagu prilikom prekonfiguracije, mora na portalu da se pokrene zahtev za to. Konkretno ovo:

1693523291067.png
 
Poslednja izmena:
A sta ako vec postoji nalog na open balkan za drugi tag? 🤔
 
Poštovani,

Od današnjeg dana možete aktivirati pristup OPEN BALKAN platformi za korišćenje vaših postojećih ENPAY POSTPAID TAG uređaja i za druge države osim Srbija – aktivne članice OPEN BALKAN platforme.
Trenutno je aktivna Severna Makedonija a uskoro se očekuju i druge zemlje iz regiona – HRV, CG, BIH, GR
Ukoliko želite da aktivirate vaš ENPAY POSTPAID TAG uređaj na OPEN BALKAN platformu, potrebno da na email openbalkan@allyes.global dostavite ZAHTEV ZA AKTIVIRANJEM OPEN BALKAN sa sledećim podacima:

  • Ime i prezime korisnika ENPAY aplikacije
  • serijski broj TAG uređaja (11 cifara vidljivih na TAG uređaju ili poslednjih 11 cifara vidljivih na ENPAY aplikaciji u delu “Moj nalog / Pregled i dodavanje TAG-ova”)
  • Registarske oznake vozila (domaće ili strane tablice, upisuje se bez slova sa kvačicom Š=S, Ć=C, Ž=Z i sl.)
  • Kategorija putarine ( 1. putnička vozila i laka teretna vozila, 2. veća kombi vozila, 3.manji kamioni i autobusi, 4. veliki kamioni/šleperi – precizna uputstva možete pronaći na sajtu JP PUTEVI SRBIJE)

IME I PREZIMEMarko Marković
SERIJSKI BROJ ENPAY TAG12345678901
REGISTARSKE OZNAKE VOZILABG1234OB
KATEGORIJA PUTARINE1
Tek kada nam dostavite mejlom potvrdu da želite da vas aktiviramo u sistemu OPEN BALKAN, podaci vašeg TAG uređaja će biti importovani na OPEN BALKAN platformu i tek tada ćete moći da pristupite otvaranju naloga na OPEN BALKAN platformi putem linka koji vam budemo dostavili.

Od trenutka kada nam pošaljete zahtev za pristup OPEN BALKAN platformi biće potrebno određeno vreme da se serijski brojevi unesu na OPEN BALKAN platformu. Kada završimo import podataka od nas ćete dobiti email potvrde da možete otvoriti nalog na OPEN BALKAN platformi i povezati vašu platnu kartice. Povezivanjem platne kartice kompletirali ste onbording za odabranu državu u sistemu OPEN BALKAN.
Kada se i ostale države budu aktivirale na OPEN BALKAN platformu tada će vam biti omogućeno da i sa njima povežete vaš TAG odnosno vašu platnu karticu. Proces povezivanja platne kartice biće potreban za svaku državu pojedinačno.

Sve putarine koje budete imali u državama članicama OPEN BALKAN-a sa kojima ste povezali vaše ENPAY TAG uređaje, biće vam direktno naplaćene sa vaše kartice 24h od trenutka prolaska.

ALLYES / ENPay će nastaviti da bude vaš provjader za sve prolaske u Srbiji i nastaviće da vas zadužuje za prolaske 2 puta mesečno (okvirno 1. i 15. u mesecu)

Pravna lica funckionišu identično kao i Fizička lica – korišćenje TAG uređaja u roaming-u je moguće isključivo plaćanjem biznis karticom.

Srećan put žele vam ENPay i Open Balkan!



Iako više nisam u ENPAY redovno mi šalju mejlove. Odbijaju da me izbrišu iz sistema iako sam tražio
 
Da li se nekome desilo da je platio carinu za grčki TAG? Tek danas su mi odgovorili na zahtev za njihov TAG koji sam poslao još u Junu, mada sad nisam siguran ni da će mi trebati ako ovaj OB proradi kako treba.
 
Ja sam uspeo prošao proces registracije na OB sa ENPay sistemom. Bukvalno 3 minuta treba (brzo su mi i poslali link za registraciju). Možda ako bude gužve bude sporije
 
Добих и ја ОБ. Са срећом!
Пљувао сам их, спасило их само што сам био лењ и што сам само у Бг могао да га ишчупамнод њих. Сад им је опроштено.
 
Ja sam im poslao podatke pre 3 sata i još nisam dobio odgovor. Da nisam nešto pogrešno uradio.
 
Verovatno ručno šalju mejlove, a prošlo radno vreme. Pretpostavka, ne činjenica. Proveri i spam folder za svaki slučaj
 
Da li se nekome desilo da je platio carinu za grčki TAG? Tek danas su mi odgovorili na zahtev za njihov TAG koji sam poslao još u Junu, mada sad nisam siguran ni da će mi trebati ako ovaj OB proradi kako treba.
Meni stigao, konačno. Naručen u junu, stigao kraj avgusta.
 
Koliko brzo ste posle prijave ENPay dobili povratni mail sa linkom za prijavu na OB?
 
Prodjoh juce kroz Makedoniju pa da napisem koju. Tag sam prekonfigurisao u Krusevcu u AMSS. Par minuta. Kasnije sve na telefonu, skenirao kod.....na tagu je bilo nesto para i rekose da ce se to vremenom prebaciti na racun. Sredio kod nas, sredio karticu za Makedoniju,...na naplatnim rampama dok sam prolazio kroz Srbiju mislio sam da ce se novac skidati odmah sa racuna, ali evo jos uvek nije skinut. Tako je bilo i u Makedoniji. Kako smo isli sa dva automobila, na prvoj naplatnoj rampi rampa nije htela da se podigne a uredno se cuo zvuk iz taga. Kaze ovaj na rampi da se auto vrati u rikverc pa da prodje na drugu rampu gde ima oznaka za tag. Posle toga je sve bilo ok. E sad, ne znam dal je dva puta skinut novac ili ne. Moram da vidim sa ovim sto smo isli zajedno. Kakvo mu je stanje na racunu. Kazem, na dalje sve je bilo ok.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
Evo i povratka. Dakle dva puta su mu skinuli novac pri dolasku. Naplatna rampa Romanovce. Kaze ima prava da se zali, pise mejl ali mislim da to nece raditi.
Pri povratku dogovorimo se da posetimo Skopje. Kako smo se iskljucili sa autoputa i krenuli ka gradu kasnije smo morali da se ukljucimo. E sad, ta rampa pri ukljucenju uopste nema opciju MTAG. Jos pitam na rampi coveka, kaze burazeru pa mi smo zaostali. To samo ova gospoda ima. Tako da jedan mali detalj, mozda nekom bude znacio. Mora imati novca kod sebe na toj naplatnoj rampi. Ostalo sve lagano.

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
Mislim da nece ali ako bude pisacu ishod ovde

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока
 
ENPay je verovatno zatrpan ili dezorganizovan, kako god na OB stranici sam proverio serijski broj svog TAG-a i dobio info da je prenet u OB. Otvorio sam normalno nalog (čim sam uneo registraciju povukao je ser. br TAG-a) i registrovao karticu za MK. A sve to bez da mi je stigao mail od ENPay. Sad samo čekam da se OB širi :) na meni zanimljive zenmlje.
 
Vrh