Evo jedan info za sve one koji putuju za Grčku.
Ove godine idemo na Kefaloniju i imamo dosta rampi kao i tunel ispod Preveze.
Grčka takođe ima tagove, evo par smernica za one koji putuju tamo.
Na samom Evzoniju imate beli kontenjer gde možete uzeti njihov Tag koji je
BESPLATAN uz uslov uplate 15 EUR dopune. Radno vreme mislim da je od 7 do 15 tako nešto.
Procedura je kratka i tag je aktivan za 20tak min s tim da ćete u tom slučaju platiti prvu rampu u keššu.
Postoji aplikacija na kojoj u svakom trenutku vidite stanje i dopunu možete izvršiti karticom.
Rampe se sporije otvaraju i nema jurcanja kao kod nas.
E sad postoji i mogućnost apliciranja za Tag online kao što sam i ja uradio.
Procedura ukratko izgleda ovako:
Zahtev sam podneo preko sajta
https://egnatia.eu/en/online-services/egnatia-pass/ za dostavu TAG uredjaja.
Prvi korak je bio popunjavanje podataka na
New Customer Application, mali problem bio je oko VAT broja gde sam stavio JMBG. Grkinja me je zvala posle 15 min na mobilni i pitala za VAT broj ponovo gde sam joj rekao to isto tj izdiktirao sam joj JMBG. Nakon toga dobićete mejl sa dokumentacijom koju treba potpisati, svuda je stavljen krstić i tu sam se potpisao i skenirano im vratio na mejl, ništa drugo popunjavao nisam,
znači samo potpis svuda gde je krstić. Za Vat broj su mi dali neki broj sa prefiksom RS.
Nakon toga poslali su mi broj za aktivaciju na sajtu.
Napomena isti podaci su za sajt kao i za app
myegnatiapass koju sam skinuo na telefon.
Sve ovo o čemu pišem bilo je u petak, a već danas mi je tag stigao na kućnu adresu, bez ikakvih pratećih troškova.
Tag je isti kao i naš tj odgovara naš nosač.
Ostaje da ovih dana uplatim novac na Tag i odbrojavam dane do letovanja.
Usluga im je fantastična i više nego prijatno sam iznenađen i aplikacijom i odgovaranjem na mejl.
Znači open balkan do Evzonija (ako proradi kao što su obećali) pa onda Grčki tag.