Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Problem je u drzavi, kao sto mnogi rekose. Mene je u pocetku bilo sramota sto se svercujem, osecao sam se jadno. Ali onda sam shvatio da drzavu treba da bude sramota sto ja kao visoko obrazovan gradjanin, sa suprugom koja je isto visoko obrazovana i jednim detetom, moram da se svercujem kako bi svojoj porodici obezbedio osnovne potrebe, po pitanju hrane, garderobe, placene racune, vrtic i koriscenje automobila dva do tri puta nedeljno. U normalnoj drzavi bi isao kolima svaki dan na posao, putovao bih za vreme odmora, mogao bih da zivim opusteno a ne da stedim svaki dinar. Drzavu treba da je sramota gde su gradjani dovedeni.
 
@Igor
Ne znam zbog cega si me tako razumeo, ali si pogresno razumeo. Bitnije je da li je cena pristupacna a ne prihvatljiva. Jedno je objektivno - da li neko moze da plati, a drugo subjektivno - da li neko zeli da plati. Na forumu dominiraju ovi drugi, oni jasno isticu da ne zele da placaju i moj komentar se odnosio na njih.
@Bumbarevo brdo
Pa ako se ponasas kao drzava, bez obzira sto smatras suprotno, ti legitimizujes takvo ponasanje. Sebe postujem i bas zato placam gradski prevoz, jer bi mi bilo ispod casti ne samo da ne platim nesto sto koristim, nego i da bezim od kontrolora i svadjam se kad me uhvate. Eto, obojica smo rodjeni Beogradjani, pa zar ti to nije veca motivacija da doprineses da postane normalan i uredjen grad? Tvoje ponasanje je potpuno suprotno, upravo si deo problema sa hiljadama drugih koji slicno razmisljaju... Isto kao sto ti imas pravo da budes placen za svoj rad, ali isto tako imas obavezu da platis za usluge koje koristis. Po takvoj logici da li bi pokrao sta stignes u prodavnici ako prodavac nije tu i nije pokrivena kamerama ili bi izasao sa neplacenom robom i prepirao se sa njim kao s kontrolorom? Po cemu se to razlikuje? U pitanju je isti princip.
A ovo povezivanje politike, tacnije politicke opcije sa kojom se ne slazes i poistovecivanje onih sa kojima se ne slazes sa njom, vise govori o tebi. Nisam nigde u blizini vladajuce garniture i uopste ne sporim lose stanje drzave, grada, gradskog prevoza i gradjana kao i da ga treba menjati, ali ovo je stvar principa
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506758#p506758:2mspqjna je napisao(la):
prostorni planer » Pon Jan 08, 2018 3:42 pm[/url]":2mspqjna]Problem je u drzavi, kao sto mnogi rekose. Mene je u pocetku bilo sramota sto se svercujem, osecao sam se jadno. Ali onda sam shvatio da drzavu treba da bude sramota sto ja kao visoko obrazovan gradjanin, sa suprugom koja je isto visoko obrazovana i jednim detetom, moram da se svercujem kako bi svojoj porodici obezbedio osnovne potrebe, po pitanju hrane, garderobe, placene racune, vrtic i koriscenje automobila dva do tri puta nedeljno. U normalnoj drzavi bi isao kolima svaki dan na posao, putovao bih za vreme odmora, mogao bih da zivim opusteno a ne da stedim svaki dinar. Drzavu treba da je sramota gde su gradjani dovedeni.

Sramota kako pojedinci traže opravdanja.
Zašto taj princip štednje ne primeniš u prodavnici , apoteci ?
Sad se vratih iz nabavke račun za kozmetiku me izašao kao četiri mesečne markice što znači samo u jednoj radnji primenom vaših principa mogu poprilično da uštedim. Lepo kažem kakva mi je država takav mi je novčanik, ćao zdravo.
Ili jednostavno upadnem u radnju uzmem OLED TV (koji odavno pikiram), zamolim da mi ubace sveže baterije u daljinski, isto opravdanje opet ćao zdravo.

GSP je funkcionisao do početka devedesetih posle je krenula masovna anarhija zarad ćutanja-trpljenja i sve se urušilo. Sve je otišlo u sive tokove, pojedinci se obogatili društvo prslo. I to je scenario koji se lako može ponoviti.
 
Evo i ja sam beogradjanin pa cu ti prvi odgovoriti da je placanje prevoza samo kap u moru kako bi grad postao normalan i uredjen. Veci problemi su ulice koje posle rekonstrukcije za godinu dana dobiju rupe i kolotrage, prljave ulice i zelene povrsine, divlja gradnja, neiredjene obale sa splavovima, zapustene fasade, nedostatak vrtica i ambulanti, novogodisnje osvetljenje koje stoji 6 meseci godisnje, slivnici iz kojih raste trava, nedostatak parking mesta, ulicna prodaja, zastarelost vodovodne i kanalizacione mreze, izlivanje kanalizacije u reke, deponija u Vinci. Prevoz potoji, radi, funkcionise, primaju radnici platu, kupuju se autobusi, dotira se iz budzeta koji mi punimo, svakako ga placamo.
O kakvoj ti svadji sa kontrolorima pricas i svadjanju? Za tri godine su mi pet puta trazili kartu a idem na relaciji NBG - Zarkovo svaki dan. Kada udju u bus kao dzukci napadnu nekoga ko panici i zvera okolo. Ako stojis mirno ili sedis uglavnom i ne dodju do tebe jer napadnu uplazenu devojku / zenu. Kada ti i pridju ustanes i kazes samo malo, krenes ka vratima i ne traze ti kartu.
 
@Zika - rekao sam ti, vise me nije sramota, neces mi povratiti taj osecaj jer nista ne moze da me uveri da je drzava postena prema meni. Navescu ti primer na konkursu u ministarstvu traze planera. Ja se kao stipendista fonda za mlade talente prijavim i sa prosekom 9.6. Primljena prof. engleskog, zena nekog iz ministarstva. Ja engleski i znam a sta ona zna o planiranju. I ti mi kazes da me nesto bude sramota.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506694#p506694:m7a4mz7o je napisao(la):
paradox polje » Pon Jan 08, 2018 1:22 pm[/url]":m7a4mz7o]Да али факат је и да се превоз мора платити и то сви трошкови, да ли кроз карте или кроз порезе и буџет, само је питање ко плаћа, онај ко се вози или сви који плаћају порез. На жалост ова цена превоза обухвата и разноразне махинације и непотребне трошкове.
Glupost. Svi smo mi platili prevoz za nase unuke vec sada, koliko smo pokradeni, sta se sve radi pa jos i prevoz da placam. Prvo da pare od karte idu GSPU a ne privatnoj firmi APEX. Da se narod pita sta hocemo, da nas pitaju da li hocemo.. Da lepo napisu toliko i toliko para pa da narod bira dal ce za te pare npr. 20 Ikarbusa ili 10 Solarisa ili sta god a ne oni da biraju po sopstvenom nahodjenu i to ne za dobrobit firme, vec samo da bi opstala neka fabrika i da bi se kupili poeni kod naroda tako..

Sve karte su placene kroz silne poreze, otimacine, RTS takse itd.. zato ne smatram sebe lopovom sto necu da kupim kartu i da te pare odu privatnoj APEX kompaniji dok se GSP gusi u dugovima i daju sve vise linija privatnicima.. Prvo da smanje cenu karte, da se plate povecaju, da se ne prave muzicke fontane a da posle kukaju kako npr. GSP propada i kako nema autobuse... E tek onda ce dobiti kartu od mene.

Rece neko ovde pa preseli se u manji grad pa pesaci i to je kao alternativa.. Pa neka se i ljubomorni stanovnici manjih gradova sto placaju kartu presele u Beograd pa je nece placati?!. Nema tu dileme, ako je neko ovca i placa kartu lopuzama a kasni na posao stalno zbog njih njegov problem, nismo svi ovce zato molim malo postenja sa obe strane..
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506781#p506781:1d4f1e8u je napisao(la):
prostorni planer » Pon Jan 08, 2018 5:01 pm[/url]":1d4f1e8u]Evo i ja sam beogradjanin pa cu ti prvi odgovoriti da je placanje prevoza samo kap u moru kako bi grad postao normalan i uredjen. Veci problemi su ulice koje posle rekonstrukcije za godinu dana dobiju rupe i kolotrage, prljave ulice i zelene povrsine, divlja gradnja, neiredjene obale sa splavovima, zapustene fasade, nedostatak vrtica i ambulanti, novogodisnje osvetljenje koje stoji 6 meseci godisnje, slivnici iz kojih raste trava, nedostatak parking mesta, ulicna prodaja, zastarelost vodovodne i kanalizacione mreze, izlivanje kanalizacije u reke, deponija u Vinci. Prevoz potoji, radi, funkcionise, primaju radnici platu, kupuju se autobusi, dotira se iz budzeta koji mi punimo, svakako ga placamo.
O kakvoj ti svadji sa kontrolorima pricas i svadjanju? Za tri godine su mi pet puta trazili kartu a idem na relaciji NBG - Zarkovo svaki dan. Kada udju u bus kao dzukci napadnu nekoga ko panici i zvera okolo. Ako stojis mirno ili sedis uglavnom i ne dodju do tebe jer napadnu uplazenu devojku / zenu. Kada ti i pridju ustanes i kazes samo malo, krenes ka vratima i ne traze ti kartu.
Ja sam zemunac pa opet sve plaćam. I glupi RTS.
O tome uvek i pričam da se manje dotira javni gradski prevoz više bi para ostalo za vrtiće , ambulante , dečija igrališta. Imalo bi više para za kamione vodovoda i kanalizacije koji bi te slivnike češće čistili itd.
Naravno dosta tome i doprinosi da se ljudima daju realne plate, da poslodavci uplaćuju realne poreze (koji bi mogle u nekom tenutku i da se smanje), da se smanje akcize na gorivo......

Iskreno meni je glupo da bilo koga zaj.ebem.
A znam da ću sutra ići peške ako ne plaćam prevoz.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506782#p506782:11x1gsjj je napisao(la):
prostorni planer » Pon Jan 08, 2018 5:05 pm[/url]":11x1gsjj]@Zika - rekao sam ti, vise me nije sramota, neces mi povratiti taj osecaj jer nista ne moze da me uveri da je drzava postena prema meni. Navescu ti primer na konkursu u ministarstvu traze planera. Ja se kao stipendista fonda za mlade talente prijavim i sa prosekom 9.6. Primljena prof. engleskog, zena nekog iz ministarstva. Ja engleski i znam a sta ona zna o planiranju. I ti mi kazes da me nesto bude sramota.

Strašno sta se radi. :notok:
Bio sam više puta u sličnoj situaciji i jednostavno ništa pametno ne možeš da uradiš.
 
To da.

Evo jedan događaj koji me i posle skoro dvadeset godina kad god se setim zaboli. Radio sam privatno i sa gradilišta uđe stariji gospodin u radničkom odelu. Vidi se po njemu da se godinama patio, naborano lice, izmučen, mršav, pogrbljen došao verovatno iz Leskovca ili okoline (odande firma) da zaradi dinar. Čovek imao spremljenih 5 dinara (karta 3), nisam imao srca da mu naplatim kartu i jednostavno kažem da je OK, ja ću da regulišem. I on insistira da plati a ja još uporniji da mu ne naplatim da bi epilog bio na drugoj stanici jednostavno stavi pare na tablu i izađe svojim putem. Žao mi što nisam potegao ručnu i stigao da mu vratim tih 5 din nazad.
I što bi bilo ko bio u težoj poziciji od njega ? Odvojen od porodice , radi za bednu crkavicu po ceo dan....
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506771#p506771:2fhde7gd je napisao(la):
kraspeed » Pon Jan 08, 2018 4:27 pm[/url]":2fhde7gd]@Igor
Ne znam zbog cega si me tako razumeo, ali si pogresno razumeo. Bitnije je da li je cena pristupacna a ne prihvatljiva. Jedno je objektivno - da li neko moze da plati, a drugo subjektivno - da li neko zeli da plati. Na forumu dominiraju ovi drugi, oni jasno isticu da ne zele da placaju i moj komentar se odnosio na njih.
@Bumbarevo brdo
Pa ako se ponasas kao drzava, bez obzira sto smatras suprotno, ti legitimizujes takvo ponasanje. Sebe postujem i bas zato placam gradski prevoz, jer bi mi bilo ispod casti ne samo da ne platim nesto sto koristim, nego i da bezim od kontrolora i svadjam se kad me uhvate. Eto, obojica smo rodjeni Beogradjani, pa zar ti to nije veca motivacija da doprineses da postane normalan i uredjen grad? Tvoje ponasanje je potpuno suprotno, upravo si deo problema sa hiljadama drugih koji slicno razmisljaju... Isto kao sto ti imas pravo da budes placen za svoj rad, ali isto tako imas obavezu da platis za usluge koje koristis. Po takvoj logici da li bi pokrao sta stignes u prodavnici ako prodavac nije tu i nije pokrivena kamerama ili bi izasao sa neplacenom robom i prepirao se sa njim kao s kontrolorom? Po cemu se to razlikuje? U pitanju je isti princip.
A ovo povezivanje politike, tacnije politicke opcije sa kojom se ne slazes i poistovecivanje onih sa kojima se ne slazes sa njom, vise govori o tebi. Nisam nigde u blizini vladajuce garniture i uopste ne sporim lose stanje drzave, grada, gradskog prevoza i gradjana kao i da ga treba menjati, ali ovo je stvar principa
E ako je stvar principa u pitanju, onda ti se izvinjavam za deo komentara koji se odnosi na polit poistovecivanje, tako si mi delovao zbog predloga da se selim jer nisam adekvatno placen za svoj rad.

Kontrola mi se ni ne obraca, a da se svadjam nema potrebe jer oni jedino na sta imaju pravo je da te ZAMOLE da izadjes.

A drzava i grad nece postati normalni i uredjeni zbog savesnih gradjana vec zbog govnjive motke koju treba koristi iznova i iznova sve dok se ne pojavi neko normalan ko ce je urediti tako da vodi racuna o svom narodu a ne da je koristi za kradju, korupciju, kriminal, nepotizam, licno bogacenje i rad u sluzbi domacih i stranih trulokapitalista.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506558#p506558:s5f59s74 je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 07 Jan 2018 11:34 pm[/url]":s5f59s74]Upravo o tome i pricam, evo druze becks po treci put pitanje samo za tebe: koliki je odnos plata/prevoz u tom lepom uredjenom svetu? Nije MORALNO da ovde piskaras bilo sta dok na to ne odgovoris?
Da cujemo....

PS: cim budem imao 96000, sprintam do bus pljusa.
Ja tebe pitam, kad glumiš jadnog sirotog stanovnika Beograda, što se tako ne buniš kad odeš preko, ja sam sirot i ne plaćam kartu. siguran sam da bi se svi sažalili na tužnu priču u koju ubediš samog sebe.
Za to vreme kucaš sa računara koji košta kao godišnje da si platio prevoz, imaš pametni telefon koji te godišnje izađe otprilike sa uslugama operatera kao godišnje da plaćaš prevoz. Ali, da se pravdaš i kuckaš po internetu o moralu mora, a da se plaća usluga prevoza to ne mora.
Odvratan smo narod postali, muka mi je od lažnih mučenika koje vadi 3000 mesečno, dok u isto vreme po gradu lakše je pronaći naftu nego slobodno mesto da popiješ kafu, dok se za nove Iphone telefone od po par stotina eura čeka u redovima preko noći, dok se na provode troše gomile novca, ali vade nas 3000 mesečno za prevoz.
Onaj koji nema gospodo, ne sedi po internetu i ne prosipa mudrost kako zaobići zakon jer vas samo na prevozu varaju. Ne kradu vas pretplatama za tv koji i ne gledam recimo, plaćam pretplatu kao i svi kroz račun za struju, a plaćam i kablovskom operateru, pa što duplo da plaćamo, što tu ne zaobiđete zakon, e jes, došao bi čika precvikao i nema više. Ne krade vas ni parking servis, ni infostan, ni na porezima kojima plaćam lezilebovićima i neradnicima hranu i lagodan život, ni to Vam ne smeta, samo prevoz u Beogradu ne valja.
Ali, prevoz će ići, vi se gospodite po Beogradu, nek se sprda ceo svet i objašnjavajte strancu kako je normalno da se švercuje i da ovde niko ne kupuje kartu, jer to je in, buntovništvo...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506646#p506646:s5f59s74 je napisao(la):
paradox polje » 08 Jan 2018 11:39 am[/url]":s5f59s74]Мислим да се овде мало мешају ствари. Систем са оволиком процентом шверцовање је апсолутно неправедан, само за то не треба кривити шверцере, макар не на првом месту, већ оне који треба да обезбеде да нема шверца. Постоје разми методи за то међу којим су и евентуална промена ценовне политике, али свакако и строга и праведна контрола, у коју треба што више укључитии полицији. Бахатост контролера ничему не води.
Нисам од оних који често користе ГСП али када га користи редовно га плаћам. Али када провучем бусплус картицу на пример у 704 у ЗП приметим да ме заиста чудно гледају "ко је бре овај кад овде нико не плаћа карту", и онда наравно да се осећаш превареним и да размишљаш "зашто би ја био бу****, ово систем свесно толерише, ко зна зашто". И онда када када је на некој линији катастрофално лош и редак превоз, ГСП се вади како ту систем наплате карата показује да је мали број путника и сличне глупости. За то што на некој линији скоро нико не плаћа превоз једини кривац је ГСП.
У преводу ако ћете пустити да се 30-40% људи или више шверцује онда је праведније укинути наплату карата и финансирати превоз из буџета као што и постоји у неким светским градовима. Сматрам да то никад не може бити праведније од система да превоз плаћа само онај ко га користи, али боље је од садашње ситуације.
Apsolutno se slažem sa tobom, ovoliki broj švercera je rezultat nikakve kontrole, kada je postojala stalna kontrola u vozilu naplata je bila nikad veća, za smenu je vozač prodavao na desetine karata, a kucali su se svi bez izuzetaka. Međutim, ovo stanje rasula odgovara mnogima, ovi zaluđeni misle kako su zeznuli sistem, a ne kapiraju da ako ne plate tu, samo će podići zahteve iz budžeta i platiće ga opet subvencijama, jer to što radi i što se kupuje mora da se plati. Sa druge strane ovi koji vode celu priču trljaju ruke, veći zahtevi, veće mogućnosti za krađu i milina. Dok blentavi narod misli kako je pobedio sistem, pobedio je same sebe.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506649#p506649:s5f59s74 je napisao(la):
Bumbarevo brdo » 08 Jan 2018 11:43 am[/url]":s5f59s74]@žika

Okolnosti su takve da na pumpi moram dobrovoljno da pristanem na kradju i drzavno-zelenaske marze, tj. ne mogu da uzmem pravdu u svoje ruke, a u prevozu to mogu.
To je jedina razlika, a sustina je ista i odlicno si je opisao.

Inace, ove dve stvari se bas i ne mogu porediti, jer je koriscenje auta licni izbor, a koriscenje javnog prevoza je nesto sto nema ADEKVATNU alternativu u gradu ove velicine, gradjani da bi normalno funkcionisali MORAJU da ga koriste.

A odnos mala plata/veliki nameti ima itekako veze, jer ako te drzava krade i zakida, imas pravo i ti nju, svuda gde ti se pruza prilika. Prostorni planer vam je DETALJNO objasnio sve o tome.
Postoji razlika izmedju znacenja 'legalno' i 'legitimno', mnogi bi trebali da nauce nesto vise o tome.
TI si uzeo pravdu u svoje ruke HAHAHAHAHAHAHA, e pa zato što takvi pričaju o pravdi zato nam ovako dobro i ide. Gde piše da moraš da pristaneš na krađu na pumpi, idi lepo u Bosnu po gorivo, kupi auto na metan, izmisli auto na vodu, zašto moraš da pristaneš? Samo me zanima ko je tebi to pravo dao da ti budeš tako poseban u odnosu na ostatak od 5 miliona Srba kojima je normalna činjenica da plate taj prevoz.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506786#p506786:s5f59s74 je napisao(la):
igorsimic » 08 Jan 2018 05:14 pm[/url]":s5f59s74]
Jel samo GSP vozi ovaj narod pa sav novac treba da dobija GSP? Pazi molim te...
U kom to gradu na svetu idu od kuće do kuće i pitaju sve stručnjake ovog grada šta će da se kupi?


Ja ne znam postoji li bilo gde na svetu grad u kome se ovako "plaća" prevoz, ne znam postoji li bilo gde kod nas i u svetu ovako pametan narod, koji je doskočio sistemu. Što sam stariji i više moram da radim sa ljudima, sve više sam sigurniji da to što sam ušao u proceduru za preseljenje u inostranstvo čini jedinu pravu odluku za moju budućnost. Ovom narodu spasa nema, žao mi je što nisam rođen u nekoj Babušnici, Leskovcu, Subotici, žao mi je što prve korake nisam načinio u nekom selu, nego u ovom gradu, žao mi je što zbog pojedinih moram da se stidim kad navodim svoje mesto rođenja. Sa druge strane, kao klinac sam bio kivan na moje što smo se preselili u manje naselje koje je dvadeset km od Beograda, ali danas sam im jako zahvalan, jer verovatno zbog toga nisam postao ovo što ovde pojedini predstavljaju. Svaka čast stanovnici prestonice, građani, elito ove zemlje...
 
Ziko tada su firme morale svim zaposlenim da kupe markice za prevoz bez izuzetka pa je gsp imao para i poslovao pozitivno dok to danas nije slucaj
 
@becks89 bolje da tih 3000 din posaljem SMSom u humanitarne svrhe da se deca lece, a ne da ih puknem i da skoro sve pare odu privatnoj -bratskoj kompaniji Apex koja ima bahate kontrolore koji kradu i otimaju kartice.

Porediti inostranstvo sa nama je stvarno glupost., Da taj novac od karata treba da ide GSPu koji posle placa privatne prevoznike neznam kako to ide, a ne da vise od pola karte ode u privatne dzepove APEXA.

Ako moze da se pravi velelpna fontana, da se gradi Beograd na vodi kojekakva cuda, mogu i da finansiraju prevoz. Samo se ti zapitaj sto vozaci beze u inostranstvo sigurno ne sto si im ti platio kartu pa sad sve sijaju od zadovoljstva pre ce biti da je neko omazao kajmak sa kompanijom Apex koji imaju ugovor da zaboli glava taman da se omazu i ovo sto je ostalo.

U par prilika sam vidjao bahatu kontrolu, do te mere da koriste silu. Pritom samo na zenama, a nekim bajama ne smeju da pridju uopste pa ako ti to podrzavas placaj slobodno.
 
Interesantno je da se na vise tema ovog foruma provlaci teza “ako nemate da platite, idite”. Dakle pitam one koji tu tezu potenciraju, gde da odem? Beograd je moj rodni grad, gde tacno treba da odem ako ne mogu da izdrzim ovo dranje koze sa ledja sa svih strana?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kad bi mogao dao bih ti milion plusica za ovo pitanje :)
Bas me zanima dal ce biti bar jedan pametan odgovor :lool:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=506921#p506921:2ejsxqu4 je napisao(la):
Misha V » Uto Jan 09, 2018 1:30 am[/url]":2ejsxqu4]Interesantno je da se na vise tema ovog foruma provlaci teza “ako nemate da platite, idite”. Dakle pitam one koji tu tezu potenciraju, gde da odem? Beograd je moj rodni grad, gde tacno treba da odem ako ne mogu da izdrzim ovo dranje koze sa ledja sa svih strana?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Casablanca ?

Malo ozbiljnije Untertürkheim ? Idealno. Posle kad omatoriš i odeš u penziju Ouranoupoli.
 
од igorsimic » Пон Јан 08, 2018 5:14 pm

paradox polje » Pon Jan 08, 2018 1:22 pm пише:
Да али факат је и да се превоз мора платити и то сви трошкови, да ли кроз карте или кроз порезе и буџет, само је питање ко плаћа, онај ко се вози или сви који плаћају порез. На жалост ова цена превоза обухвата и разноразне махинације и непотребне трошкове.


Glupost. Svi smo mi platili prevoz za nase unuke vec sada, koliko smo pokradeni, sta se sve radi pa jos i prevoz da placam. Prvo da pare od karte idu GSPU a ne privatnoj firmi APEX. Da se narod pita sta hocemo, da nas pitaju da li hocemo.. Da lepo napisu toliko i toliko para pa da narod bira dal ce za te pare npr. 20 Ikarbusa ili 10 Solarisa ili sta god a ne oni da biraju po sopstvenom nahodjenu i to ne za dobrobit firme, vec samo da bi opstala neka fabrika i da bi se kupili poeni kod naroda tako..

Sve karte su placene kroz silne poreze, otimacine, RTS takse itd.. zato ne smatram sebe lopovom sto necu da kupim kartu i da te pare odu privatnoj APEX kompaniji dok se GSP gusi u dugovima i daju sve vise linija privatnicima.. Prvo da smanje cenu karte, da se plate povecaju, da se ne prave muzicke fontane a da posle kukaju kako npr. GSP propada i kako nema autobuse... E tek onda ce dobiti kartu od mene.

Rece neko ovde pa preseli se u manji grad pa pesaci i to je kao alternativa.. Pa neka se i ljubomorni stanovnici manjih gradova sto placaju kartu presele u Beograd pa je nece placati?!. Nema tu dileme, ako je neko ovca i placa kartu lopuzama a kasni na posao stalno zbog njih njegov problem, nismo svi ovce zato molim malo postenja sa obe strane..

Где су отишле паре које плаћамо кроз разне намете је друга прича. Замисли да ти неко да да управљаш ГСП-ом. Мораш да платиш аутобусе, бензин, амортизацију, поправке, разне објекте, возаче, чистачице, фарбање (да ме набрајав више). Све и да одбијеш део колача који узима АПЕX, плате за раднике коју су реално вишака и разне штетне и корупцијсе уговоре остаје солидна сума која треба да се плати за сваку вожњу. И то неко мора да плати.

Видим да се овде помиње да је карта прескупа за плату просечног Београђанина. Апсолутно се слажем али ниједан шверцер се не шверцује јер му је карта скупа већ зато што му се може, зато што му је то неко слабом контролом дозволио. као што је и више пута написано, за наше плате су прескупи и лекови, хлеб и све остало па ипак плаћамо јер морамо, а кад не платимо то се једноставно зове "крађа".
 
Otpustiti bus plus kontrolore zaposliti 200 komunalnih policajaca i naplata drasticno skace to je jako jednostavno i izvodljivo
 
Pre toga bi morao da se raskine ugovor sa Bus plusom i Apeksom, jer ne mogu komunalni policajci da rade za privatnu firmu.
 
Ne mora apeks pare od plata koje bi dao kontrolorima prosledi djp ovi komunalnoj policiji i to je to idealno bi bilo kad bi sistem bio otkupljen od apeksa i da ga djp preuzme
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507028#p507028:1fowyngt je napisao(la):
direktor » Uto Jan 09, 2018 3:50 pm[/url]":1fowyngt]Otpustiti bus plus kontrolore zaposliti 200 komunalnih policajaca i naplata drasticno skace to je jako jednostavno i izvodljivo
Imam bolju ideju, ugasiti Direkciju i Gsp i tako se resiti Apexa ali i duga od 15 miliona evra. Privatnici i onako drze 60% prevoza u gradu, nece ni da se oseti.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507021#p507021:3drabok8 je napisao(la):
paradox polje » Uto Jan 09, 2018 3:30 pm[/url]":3drabok8]Видим да се овде помиње да је карта прескупа за плату просечног Београђанина. Апсолутно се слажем али ниједан шверцер се не шверцује јер му је карта скупа већ зато што му се може, зато што му је то неко слабом контролом дозволио. као што је и више пута написано, за наше плате су прескупи и лекови, хлеб и све остало па ипак плаћамо јер морамо, а кад не платимо то се једноставно зове "крађа".
Folira covek nekakvu pravdoljubivost, a u stvari je tesko maliciozan. Nije to kradja vec VRACANJE UKRADENOG. Meni npr, zvalavi majmun KRADE 10% SVAKOG MESECA i tako duze od 3 godine.

VECINA se svercuje zato sto im je karta skupa, a SVIMA se to moze (svercovanje), cak i onim sto placaju, zar ne?
Dakle, dosta sa malicioznio-manipulatorskim komentarima.
 
Ne drze privatnici 60 % prevoza u gradu gsp ima sam 1150 vozila
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=507042#p507042:2qof8q1p je napisao(la):
direktor » Uto Jan 09, 2018 4:26 pm[/url]":2qof8q1p]Ne drze privatnici 60 % prevoza u gradu gsp ima sam 1150 vozila
To ce pre biti ukupan broj vozila, privatnici ucestvuju sa oko 400 autobusa, mada broj vozila nije bila poenta mog posta, i 60% je vise karikirana brojka ali ce biti realna ako se realizuje plan o gasenju pogona Zemun i Kosmaj. Poenta price je da su sverceri zanemarljivi u odnosu na sve ostale probleme sa gradskim prevozom.
 
Vrh