Dobro na ovoj odstampanoj kazni prikazanoj u jednom postu na prethodnoj strani spominje se Odluka objavljena u Sl.list Grada Clan taj i taj, u kome stoji da je putnik duzan da preda kontroloru kartu radi kontrole itd, itd.....
Ako je neko citao tu celu Odluku, dal se u nekom Clanu pominje sta se desava ako putnik uzme kontroloru taj uredjaj za kontrolu i baci ga kroz prozor dok je vozilo u pokretu? Mislim jesu li u Odluci navedene neke kaznene mere za taj slucaj, kao sto su navedene kaznene odredbe za slucaj da recimo putnik nece da pokaze kartu i sl.
Ovo pitam zato sto su kad sam ja bio klinac, kontrolori GSP u BG nosili crvene sluzbene kape koje su duzili u firmi i bez njih se nisu smeli vracati u direkciju. Tad su sverceri (naravno korpulentniji i dobre misicne gradje) obicno u slucajevima kontrole skidali (nasilno) kontrolorima te kape i bacali ih kroz prozor vozila, a kontrolori su morali da silaze na prvoj sledecoj stanici ili da mole majstora da odma stane da bi izasli i uvatili izbacenu im kapu, ili ako je ne nadju vrednost kape bi im se odbijala od plate itd........
Ako komunalna ne bude pratila kontrolore u svakoj akciji, gledacu da ne vozim auto uporedo sa vozilima gradskog prevoza, bojim se da bi mogao da popijem kontrolorski Hi-Tec aparat u soferku (a i u glavu). :shok: