Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Deluje kao fake sajt.

Nije fejk, očigledno je neki pridošlica Rus uzeo da napravi normalnu, korisnu i funkcionalnu (web)aplikaciju za gradski prevoz - pošto oni koji su za to plaćeni, ne umeju da odrade kako treba.

1000030508.png

Jel uopšte negde postoje kontrolori? Ja na relaciji, vuk, grad, slavija, hram, nikad nisam video kontrolu​
Redovni na relaciji Banovo brdo - Sajam. Danas sam 2x naleteo na njih. Toliko ofrlje posmatraju karte, da su mi oba puta rekli da je to ta mesečna karta, iako je bila u pitanju ona koja je istekla pre par meseci.​

Nije fejk, očigledno je neki pridošlica Rus uzeo da napravi normalnu, korisnu i funkcionalnu (web)aplikaciju za gradski prevoz - pošto oni koji su za to plaćeni, ne umeju da odrade kako treba.

Pogledajte prilog 219950
Jedina zamerka koju imam je što su crvenom, i to dvema sličnim nijansama, označene autobuske i trolejbuske linije, pa se ne vidi lepo šta je autobus a šta trolejbus.

Jel neko zna da li ce privatnici (prvenstevno mislim na Strelu) ugradjivati displeje za najavu stajalista unutar autobusa?

Ја мислим да је Ниш експрес уградио у своје бусеве

Jel neko zna da li ce privatnici (prvenstevno mislim na Strelu) ugradjivati displeje za najavu stajalista unutar autobusa?
Има у стрелним бусевима, нема свим. Ал возио сам се на 72, 73, 611, 711, 45, 601 и на неким је радила најава.

Pa neki od strelinih buseva imaju lcd displeje ali cisto sumnjam da su nasi sposobni da preprave da se ispisuje i na njima, umesto na obicnim led diodicama koji su prisutni u starijim busevima...

Pitanje nije vezano za glasovnu najavu, nego za displeje koji prikazuju trenutno i sledeće stajalište.
Нисам лепо прочитао извињавам се. Мислим да смо још далеко од тога и даље има аутобуса који немају гпс систем, најаву стајалиште, апарате за куповину карата итд.. знам да Лдм у неким бмц бусевима има уграђене те унутрашње дисплеје, ал не знам да ли функционишу.

Ne prikazuju ni dinamički red vožnje, već predviđeno vreme putovanja od trenutne pozicije vozila pa do stanice na kojoj se nalazi putnik. Koiliko puta je u večernjim časovima pisalo na displeju da vozilu treba 7 minuta od Dragiša Mišović do Muzeja Jugoslavije, a on stigne za 3 minuta ili u popodnevnim časovima piše da treba 1 minut od Partizanovog stadiona do Muzeja, a vozilo dođe za 5 minuta, jer je stao na sva 4 semafora.​

Ne znam da li je nakon poslednjeg ažuriranja, ali je na Google Mapsu na iOS-u sada istaknuto da li je vreme dolaska po redu vožnje ili u realnom vremenu. I ono nema veze sa životom, više puta danas testirano, ne dolazi ni ono što je navodno u realnom vremenu, a o onom po redu vožnje da ne govorim. Uz to displej isto briljira, pa dođe neki fantomski bus koji nije ni na spisku (konkretno stajalište Erport siti, 19h)

Ne znam da li je nakon poslednjeg ažuriranja, ali je na Google Mapsu na iOS-u sada istaknuto da li je vreme dolaska po redu vožnje ili u realnom vremenu. I ono nema veze sa životom, više puta danas testirano, ne dolazi ni ono što je navodno u realnom vremenu, a o onom po redu vožnje da ne govorim. Uz to displej isto briljira, pa dođe neki fantomski bus koji nije ni na spisku (konkretno stajalište Erport siti, 19h)
Uvek je to bilo. Ako je zeleno ili crveno vreme, to je kao ta neka live procena, ako je belo, onda je po RV (uglavnom se ne desi polazak).

Vrh