Ufff daaa, kao u BečuJel se slažete da bi bilo lepo da uvedu i glasovnu najavu presedanja kao u CAF-ovima?
Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Poslednja izmena:
Ufff daaa, kao u BečuJel se slažete da bi bilo lepo da uvedu i glasovnu najavu presedanja kao u CAF-ovima?
Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Ta izlistana naselja u CAF-u su nonsens, jer se spominju terminusi nekih linija i ništa od usputnih stajanja, i to uglavnom u pogrešnom smeru. Ne znači nikome. Više bi značio broj linije, kao što je inače praksa gde god ima takva vrsta najave (primer: Beč, Madrid i sl).Misliš da bi to više pomoglo nego da se kaže da je na stajalištu presedanje za određena naselja, koja bi bila izlistana?
Sistem je zbog toga noćna mora za korišćenje, posebno kada su u pitanju posetioci (iz unutrašnjosti ili strani turisti). Ali to ne znači da mora da ide u sitna crevca baš na svakom stajalištu. Recimo da je u CAF tramvajima elegantno izbegnuta konfuzija predugim nabrajanjem prosto sažetom, grubljom formom. Dovoljno da kaže da je presedanje za Rakovicu, a ti ako ideš u tom pravcu posle gledaj kad izađeš.Pa jeste to lepo, samo su nama stanice vrlo blizu, jako puno presedanja. Zamisli kada bi, na primer 27, između Vukovog spomenika i Dalmatinske puštali: 1) „Sledeće stajalište: Dalmatinska. Presedanja na linije 25, 25P, 32, 65 i 66.“; 2) „Stajalište: Dalmatinska“, a za sve to imaš 200 m koje se pređu u vrlo kratkom vremenskom periodu, a imaš važne informacije o presedanjima jer ne staju iste linije na Dalmatinskoj i na Vukovom spomeniku.
U vreme kad tabla ne detektuje da ima prijavljenih autobusa ulazi u ovaj režim rada
Mogli su još jedan grb da roknu, malo su dva
Večeras sam se vraćao sa NBG. Čekao sam prevoz na autoputu. Dok sam čekao, na displeju stajališnog stuba su sve informacije bile ispisane ćirilicom, doj je 860I bilo ispisano latinicom. Da li je još neko primetio nešto slično?
Pogledajte prilog 183777
Video sam i ja juce na Omladinskom stadionu isto. Radi se o greski gde GPS uredjaj u vozilu iz nekog razloga privremeno prijavljuje koordinate 0,0 , sto ce reci da se kvasi u Atlantskom okeanu. Evo trenutnog stanja za stanicu 550.Juče sam na Birčaninovoj čekao 39 i gledam pojavljuje li se 39 na displeju, odjednom se pojavljuju neki četvorocifreni brojevi linija, brzo se vratilo na standardne dvocifrene ali am uspeo da uhvatim ovo. "Линија 1093..."
JA sam gledao kod Vuka onaj bus što ide do lešća, 32, 35 šta li je ne znam. Krenuo je tačno kad je minutaža došla do 0da li je taj polazak na displeju ustvari polazak po redu vožnje ili softver na neki drugi način računa preostalo vreme do polaska jer je autobus krenuo 2 minuta ranije od predviđenog.
JA sam gledao kod Vuka onaj bus što ide do lešća, 32, 35 šta li je ne znam. Krenuo je tačno kad je minutaža došla do 0
Te table nisu lepo podešene i onda stalno prikazuju vreme .Na stajalištu Bajdina to stalno stoji i ne pokazuje linije, a buseva ima koliko hoćeš
Elem, pojavi se 39 4min 0st. Staje autobus, vozač popunjava papire tamo itd. E sad nisam ispratio red vožnje, da li je taj polazak na displeju ustvari polazak po redu vožnje ili softver na neki drugi način računa preostalo vreme do polaska jer je autobus krenuo 2 minuta ranije od predviđenog.
Kao što je već i pisano u temi stajališta, a možda spomnuto i ovde. Nije u pitanju greška gps uređaja, nego fantomski autobusi koji su stalno na koordinatama 0,0 i odbrojavaju red vožnje na okretnicama. Ovo je uvedeno da info table na okretnicama ne bi bile bez polazaka jer sistem inače funkcioniše tako da se busevi pojavljuju na tablama tek nakon što krenu. Što znači da bi table na okretnicama stalno zvrjile prazne.Video sam i ja juce na Omladinskom stadionu isto. Radi se o greski gde GPS uredjaj u vozilu iz nekog razloga privremeno prijavljuje koordinate 0,0 , sto ce reci da se kvasi u Atlantskom okeanu. Evo trenutnog stanja za stanicu 550.