Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Printscreen iz Šapićevog videa na YT 58 sekunda (
)

Na slici je unutrašnji novatronic displej u zglobnom BMC-u

1700086021495.png
 
Mogao je tanji font da se iskoristi, kao što je to bilo u BusPlus sistemu, manje bi bilo "trčećeg teksta" na displeju.

Valjda će staviti i tačno vreme.

I obavezno uvezati i spoljne displeje, pošto retko koji vozač menja destinaciju.
 
Da, naknadno se ugradjuje u vozila i novatronicov je, pa se nadam da neće morati da ih ugradjuju u Higere i Solarise jer ih već imaju. Meni se svidja sto ispisuje samo stanicu, valjda kad ulazis u bus znaš u kom si i nepotrebno je da piše broj linije unutra.
 
Ja nekad utrcim u žurbi u bus pa ne znam u kojoj sam liniji 😂
Isto, vrlo je korisna informacija. Mada displej može uvek menjati informacije. Recimo na jednom prikazu stanica, na drugom linija i terminus, na trećem informacija recimo vreme i datum. Možda jedan dan informacije o izmenama u saobraćaju itd
 
Saga trans ubacila displej na kom piše sledeće stajalište i uz to najavu stajališta koja je bila toliko tiha da se jedva čulo, nadam se da može da se pojača
Ako si uspeo da čuješ, pošto je najava bila tiha, zanima me jel ostao isti glas kao iz bus plus validatora ili je neki novi?

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
 
Sigurno je lepši nego onaj u CAF-ovima. Taj glas mi je blagi užas
A ovo "naredno stajalište" mi je malo čudno ali ok. Ipak smo 11 godina slušali glas Nevene Glušice pa smo navikli na nju. Jedva čekam da čujem novi glas.

Sent from my RMX3710 using Tapatalk
 
Hmmm, možda je isti kao novi u Nišu onda, s obzirom na to da je ista firma koja vrši naplatu i organizuje najave stajališta. Tamo je isto "naredno stajalište".
 
Није исти као стари и CAF. Каже "Следеће стајалиште" и "стајалиште" то и то и чује се звук пре сваке најаве и то понавља док не дође близу станице и "исече" најаву у том тренутку. Уместо Лабудово брдо каже Лабудово.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Vrh