Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Aplikacija je krš neopevani.
Od 7 autobusa (nisu stali svi na screen-u) tek 2 su se pojavila u 15 minuta, a i takt od 2 minuta mislim da je malo nerealan za 33jku.
Screenshot_20231031_114232_Gallery.jpg


A ova 11ca je ostala na kružnom u Karađorđevoj jedno pola dana otprilike.
Screenshot_20231031_114243_Gallery.jpg
 
Aplikacija je užasna, ali šta ću kada na njoj opet najpreciznije možeš utvrditi gde je autobus. Opet je preciznija nego USSD kod jer je bar moguće utvrditi koji autobus je greškom prijavljen na suprotan smer jer se lepo pojavi na mapi, dok kad se zove USSD samo piše 2' 0st 🙃 A Google Transit i dalje koristi red vožnje a ne GPS podatke
 
Desavaju se greska da stoji da je bus za 0 minuta, a kad klikneš na vozilo stoji da je na 15 stanica, a dešava se da stoji za 20 stanica, a ono dolazi za 2 minuta. Plus zabaguje cela aplikacija ako klikneš na više od 2 vozila
 
Šapić je rekao da jesu na onoj konferenciji, tako da možda i ima nade. Opšte je poznato da kod Google-a pun rollout traje danima tako da ovo verovatno i nije finalni oblik Google Transit-a
Za početak bi mogli da vrate sva stajališta - nema stajališta Studentska u oba smera, Bulevar Zorana Đinđića u Narodnih heroja, Uprava carine ka autoputu, Studentski grad itd.:D
 
Isto važi kao i za npr. autoputeve. Na Google Mapama je prvih dana sve haotično i work in progress. Srediće se to za nedelju dve
 
Чудно да није понудио опцију БГ воз->Вук->трамвај.
 
Ovo je sve nakaradno urađeno ali od koga je nismo bolje ni očekivali.
Trebali su samo da kopiraju primere iz drugih gradova gde se npr. stub za oznaku stajališta koristi i za najavu o dolasku vozila. Ovako postavljaju dodatne stubove, smanjuju ionako već skučen prostor na stajalištima. Evo primera kako u Kopenhagenu to izgleda:

kopgsp.jpg
 
Uvek izaberu najgore i nagluplje rešenje. Isto važi i za one Vesićeve table na stanicama koje su nakon par godina u stanju raspada, sve izbledele, iskrivljene i polomljene, pošto su napravljene od najjeftinije plastike koja nije otporna na vremenske prilike. Širom sveta ima mnogo lepših i kvalitetnijih rešenja , ali mi stalno moramo da odaberemo najlošije moguće.

Bukvalno ne moraju ništa da smišljaju, nego samo prekopiraju nešto što su neki sposobniji od njih smislili:
bus.station.jpg
 
Појединих локалних линија у приградским општинама нема на овој новој апликацији,иако се возачи уредно валидирају на њихов апарат.Да ли се зна када ће све линије јавног превоза на територији града Београда бити на апликацији као у претходној?
 
Vidim da su na popriličan broj stajališta odlučili da postave displeje. Mislio sam da će biti samo na prometnim, ali vidim da su iskopali temelje čak i na Karaburmi.
 
Pa najavljeno je 1.000 najprometnijih stajališta. Tu izuzimam stajališta oko Prokopa, koja ih dobijaju zbog same ŽS.
 
I dalje je aplikacija nepouzdana. Pre dva dana mi za stajalište na Čukaričkoj padini ispisalo da 56-ica stiže za 4 minuta, i na mapi je bila prikazana relativno blizu i odjednom je nestala sa mape (eventualno ako se pokvario bus ili je neki drugi razlog), a za sledeću 56-icu pisalo da stiže za 10 minuta, a ona u stvari tek krenula sa Zelenog venca i stigla je za oko 20. Ako takvi podaci u minutima budu prikazivani i na novim displejima, a pretpostavljam da se vuku iz iste baze, onda baš ništa neće značiti, jer ne pruža ni približno tačne informacije.

Inače, busevi koji tek pristižu, često već nestanu sa aplikacije pre nego što i stanu na stajalište, kao da žuri prikaz, dok je na staroj aplikaciji to bilo koliko toliko normalnije, bilo je kašnjenja, pa ako je na mapi udaljeno oko 500m, pretpostaviš da je taj bus već kod stajališta, dok ovi nestanu i pre nego što stignu na stanicu. Nešto je preciznija informacija u broju stanica od minutaže, ali i to bi moglo biti preciznije, npr. bus bio udaljen pune 2 stanice, a na aplikaciji prikazuje da je samo jednu udaljen, a razdaljina između te dve je par kilometara.
 
Јутрос нешто претраживах на Телеграму и изађе ми неки бот Beograd plus. Ја уђох и ево шта нађох тамо. То је изгледа некакав бот који има функцију као СМС сервис?
Screenshot_2023-11-07-05-56-25-38_948cd9899890cbd5c2798760b2b95377.jpg
 
Vrh