Pređoh skoro 800km ovog meseca sa mojom mesečnom kartom i niko me nije iskontrolisao niti sam kontrolu u prevozu video do sinoć.
Smešno i žalosno, da sam hteo mogao sam sve vreme da se švercujem niko me ne bi uhvatio, baciš milione dinara na novi sistem naplate u kojem je kontrole manje nego u prošlom i posle se čudiš što je prihod od naplate manji nego pre, genijalno.
I ovog što sretoh vraćao se sa posla, nije ni kontrolisao, a i da jeste ja sam iskreno i zaboravio na ono papirče koje čuvam u maskici telefona.
Tokom leta su išli Beli veoma često, sada istih skoro i da nema.
Gledam i za cene mesečne, moj školski iz Srednje plaća u Nišu mesečnu studentsku 2,460 dinara ( II zone, u Beogradu su spojene), mi ovde 1,000 din, linija u Nišu ima koliko na celom Voždovcu + što je ovde noćni besplatan, to baš i nije fer.
Na neki način rugaju se provinciji koja plaća skoro pa troduplo skuplje karte za prevoz, što još ako gledamo iz platežne moći nema nikakvog smisla.
U redu je da karte budu jeftinije, ali ta strategija bi morala da važi i u ostalim gradovima, ovako malo manje od 2 miliona stanovnika je povlašćenija u odnosu na ostalu državu. Decentralizacija, šta to beše?