Ne moze to tek tako. Moraju i za to da izrade tehnicke specifikacije pa da puste tender. Ali tesko to zbog privremene vlasti.Već vidim kako će nabaviti displeje za vozila koja ih ne poseduju, preko noći samo ima da poskidaju displeje iz zadnjeg dela autobusa.
ja mislim da će strela sledeća da dobije najavuVidećemo kada će i kod privatnika krenuti najava stajališta. Sve mi se čini da će kod njih najkasnije da proradi.
Sent from my RMX3710 using Tapatalk
Буквално мислим да ће најкасније у Ластиним возилима почети најава стајалишта.Videćemo kada će i kod privatnika krenuti najava stajališta. Sve mi se čini da će kod njih najkasnije da proradi.
Na 18ici izgleda najava odlicno radi sve od Eka do Mostara koliko sam se vozio (onaj glas je kojim cudom samo preskocio Trg Oslobodjenja ali sve ostalo najavio). Jedino onaj prednji displej pokazuje stanice.
To je i poenta. Svi displeji prikazuju samo naziv sledećeg stajališta, nikakve dodatne informacije. Barem za sada dok ne stigne nova oprema koja će omogućiti informacije i o režimu rada linija i izmenama na trasi. Dosta Solarisa ima taj problem sa razglasom, tiha je najava u još nekoliko njih.Najava u 85, solaris, mnogo tiho. Prednji displej konstantno ispisuje sledece stajaliste, ne menja informacije (sem kad se stanica promeni).
ja mislim da je u solarisima problem u zvučnicima.To je i poenta. Svi displeji prikazuju samo naziv sledećeg stajališta, nikakve dodatne informacije. Barem za sada dok ne stigne nova oprema koja će omogućiti informacije i o režimu rada linija i izmenama na trasi. Dosta Solarisa ima taj problem sa razglasom, tiha je najava u još nekoliko njih.
Sva vozila će dobiti nove konzole umesto onih fiskalnih kasa. Te konzole liče na tablet uređaj + navigacija. To je ta nova oprema za najave stajališta pretpostavljam.3117 na Liniji 18. Najava toliko tiha da sam prvo pomislio da ne rade zvučnici uopšte, ali sam krajičkom uva jedva (ali baš jedva) čuo Sava Centar. Naravno kao i do sada prednji displej menja stajališta, zadnji standardno vrti liniju datum i vreme. Takođe u zglobnom BMC-u na 31 (ne znam GB) namontiran nova konzola za vozača, dok je fiskalna kasa bila ugašena, na žalost bila je gužva pa se nisam približio da bolje vidim kako to izgleda / slikam
takav tablet sam video u 3391Pogledajte prilog 192958
Pogledajte prilog 192956
Pogledajte prilog 192957
Slike jednog vozača trole..
Ma ovo su isto android fiskalne kase, trenutno imaju ogromnu fragmentaciju u opremi, verovatno testiraju šta da rade.
Ja sam iz daljine na 31 video nešto poput ovoga što je @plazacicmilos uslikao. https://forum.beobuild.rs/threads/naplata-karata-i-kontrola-beograd-plus.1728/post-1221690 i izgleda mi kao da radi na skroz drugoj aplikaciji nego ovi ostali.
Ovo su sad neki treći tableti haha Ovi nisu isti kao oni što je @Jelancha postavio. Koliko ih to ima uopšte i šta rade to haha
Takav sam video sinoć, aplikacija koju koristi je skroz drugačija od ostalih aparata do sada koji su koristili istu aplikaciju i ova mala fiskalna kasa je bila isključena, nije bilo ulogovano na oba kao ovde na slici