Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Zna li neko kako će ove table biti povezane na mrežu? U evropskim gradovima je tu uglavnom antena koja je povezana preko GPRSa.
 
A zasto samo nisu iskoristili vec postojece ekrane na stajalistima, koji su pritom na mnogo boljoj poziciji koja ne zahteva fodatne radove, a i zaklonjena je od kiše i sunca. Zar je jedan ekran u boji dovoljan da odajete priznanje najbahatijoj sirovini za nekakvo poboljsanje?
 
I šta bi se dobilo sa time što bi smo vratili u funkciju 50 - ak lokacija sa BUS PLUS ekranima? Mislim, kakvo bi to bilo poboljšanje?
 
Prvo ne košta ništa, drugo ako žele nove ekrane zasto ih ne stave na isto mesto kao i stare, to ne zahteva dodatne radove na infrastrukturi koji za 1000+ lokacija kostaju vise miliona bacenih evra.
 
Danas sam isprobao USSD kod detaljnije. U zavisnosti od tipa mobilnog, negde stiže kao SMS poruka, a negde se samo pojavi ekran sa spiskom linija. Cena je ∼ 3din.​
 
1697742278561.png

Tako izgleda dnevna koja izadje iz onog aparata u autobusu kad se plati platnom karticom.
 
Добра је идеја, али не знам колико ће дуго да преживе те информационе табле на 1.000+ станица које се редовно уништавају, вандализују на све начине, прелепљују разним навијачким налепницама итд
 
Ona stajališta kod Beoshoping centra u Mis Irbijevoj ne izdrže ni mesec dana od kako se postave nova. A sugurno sam jedno 6 - 7 puta prijavljivao. Tako da, zavisiće od lokacije. Ova kod mene možda i prežive navijače.​
 
Iskreno, ne vidim da su lomili displeje koji se već sada nalaze na nadstrešnicama. Mislim da nikad nisam video da je neki polupan. Verujem da neće ni novi biti mete navijača.
Nažalost ovi trenutni stajališni stubovi, iako meni lično prelepi, nisu se pokazali kao dobro rešenje, jer su table fiksirane samo sa jedne strane, pa su kao takve odlična meta raznim majmunima. Redovi vožnje na istima nisu poživeli ni mesec dana, sad ih više ni ne stavljaju.

Trebalo je na terminusima postaviti eink ekran sa redom vožnje, pored ovog klasičnog displeja. Nešto po ovom principu:

Bus-E-ink-2-800.jpg
 
Ti stari displeji u uglovima nadstrešnica su bili diskretnije postavljeni i mnogi nisu ni znali da su tu. Uz to, dosta njih nije radilo pa se i zbog toga nisu mnogo primećivali.

S druge strane, info-table na stubovima sa izlistanim polascima na okretnicama se čupaju i lome uzduž i popreko.
 
Baš to htedoh i ja da spomenem. Ove nove table će biti pored nadstrešnica i bukvalno samo ćorav čovek ih ne bi spazio.
 
Danas je radila kontrola u busu 37. Dva kontrolora+1 beli. Putnici su pokazivali mobilni, a mene su odbili da kontrolišu iako sam insistirala. Ovo mi se drugi put dešava.
Ko hoće da se švercuje savetujem da uzme prazan papir A4, da ga presavije na 4 dela i da ga tako pruži kontroli.
Ja sam naravno imala pravi papir potvrdu, ali kontrola beži od nje kao djavo od krsta i gleda me kao da sam pokazala diplomatski pasoš i opet kaže: znamo mi to, ne treba da gledamo.
Упс, сад траже да отворим папир. Као, нису они дужни да узимају папир у руке. Хтедох да им понудим да им скувам и кафу, али контролорка је одбила. Наравно, нисам отворила папир, морала је сама то да уради.
 
Додали су сада посебне боје за одређен тип возила на апликацији
Светло плава - соло бус
Тамно плава - ноћна линија
Светло зелена- минибус
Тамно зелена - сезонска линија
Црвена - трамвај
Наранџаста - трола
Screenshot_20231022_220927.jpg
 
Koja je boja zglobnog autobusa?
Zašto minibusi gradskog saobraćaja i E minibus linije imaju istu boju?
 
Još da pored garažnog broja prikazuje i ikonicu za niskopodno vozilo. I praktično su preneli sve funkcije nekadašnje aplikacije.
 
Svaka karta će imati QR kod kako bi mogli da imamo kontrolu pristupa na stanicama BGvoza a sutra i metroa.
 
Ал како ће путем смс-а да стиже QR код? Мислим није немогуће наравно али финансијски неисплативо
 
Ал како ће путем смс-а да стиже QR код? Мислим није немогуће наравно али финансијски неисплативо
Link koji vodi na web stranicu sa QR kodom, onda će ostati samo manjina bez pametnih telefona koja bi se obraćala radniku na stanici, a to nije toliko strašno jer ne bi bilo previše učestalo. Meni je to prvo palo na pamet.
 
Naleteo sam na ovaj kartomat i bas sam hteo da ga probam i prozali transakcija kad ono nema papira 😂😂. Vozač ovo jelte ne može da rešava u sred vožnje i tako sam ostao bez 50 dinara. Ekstra sistem iskreno. Zato sam više voleo busplus mastercard sistem koji ne zahteva papir.
 
Naleteo sam na ovaj kartomat i bas sam hteo da ga probam i prozali transakcija kad ono nema papira 😂😂. Vozač ovo jelte ne može da rešava u sred vožnje i tako sam ostao bez 50 dinara. Ekstra sistem iskreno. Zato sam više voleo busplus mastercard sistem koji ne zahteva papir.
Ovo je svako normalan mogao da predvidi još i pre nego što je uvedeno.

Ne mogu da shvatim, da li su Šapić i ekipa toliko glupi, ili nestručni, ili su jednostavno instruisani da ove stvari rade namerno, da se Beograđani kazne što su glasali kako su glasali. Sva tri scenarija mi izgledaju jednako verovatno
 
Vrh