Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

@boca-ica

Solaris bio, ovaj naš standardni. :)

Kad je došao u garažu, sigurno je našao štraftu ili udubljenje kod zadnjih vrata. Ne možeš da lupiš bicikl a da ne ostane neki trag. Za ostalo se slažem, osetio nije, ali nije slep, može da pogleda kada skreće i skraćuje sebi luk, jer je malo prešao i preko trotoara (tamo onaj pešački kod Doma omladine, što ima dijagonalu onu).
 
Koji je smisao štampanja karte? Ranije je isto moglo da se plati master karticom, a kontrolori su mogli da to “vide” u sistemu (ista kartica kojom je plaćeno sama po sebi može da posluži za validaciju da je karta plaćena - koliko se sećam prethodni sistem je u vremenskom intervalu trajanja karte “držao rezervaciju”, a istekom tog vremena je transakcija i potvrđena - dakle za validaciju je bilo dovoljno proveriti da postoji rezervacija na kartici u tom momentu. Jedina mana je bila što nije moglo više od jedne karte). Ovako će svako malo biti da terminal nema rolne da isprinta kartu, a i svakako će neko morati da “poslužuje” sve terminale i proverava da li svaki ima dovoljno papira. U današnje vreme totalno nepotreban gubitak vremena, novca i trošenje papira.
 
Па искрено уплата преко депозита на апликацији ти је најбољи (и најједноставнији) начин за то. Ја тако плаћам и заиста функционише како треба. Ем нема провизије за смс ем ти се не задужује postpaid рачун што кажеш

Него није ми јасно како су испеглали провизију за плаћање картицом код ових “картомата”? Кад је могло са MC наплаћивали су екстра 10 динара, овде видим да је цена иста
 
Videh kontrolu. Sedeli su iza mene i vozili se kao putnici.
 
Ова нова апликација има гомилу мана. Једна од њих је та да нису способни да ажурирају трасу неке линије приликом њене измене или нове трасе. Такође могли би да додају тип возила на линији
 
Moram da pozajmim fotografiju @Саша , nadam se da mi neće zameriti.

Na fotografiji se vidi jedna zanimljiva stvar, izgleda da se vraća USSD servis za proveru dolazaka vozila, na tabli se vidi stari kod za proveru, ali je dostupan i novi, koji će izgleda ići putem obične poruke, koja će se slati na broj 1011:

IMG-20231002-195513.jpg
 
Mislim da ne bi stavljali stari kod na novi totem, čini mi se da će biti dve mogućnosti, i sms kao i ussd servis.
 
Da li ovo znači da će linija 12 prestati da staje na stajalištima u Nemanjinoj pre skretanja u Savsku?

Drugo, situacija će biti ista kao i ranije što se tiče USSD kodova? Mislim na sistem slanja i na to da će se naplaćivati. I još jedna stvar, nedoumica. Koja je svrha toga ako će vozači, što se tiče validacije, da se ponašaju kao i pre, odnosno da bude lutrija da li će vozilo biti registrovano u sistem ili ne?​
 
SMS provera je dobra stvar, i ja se nadam da će je vratiti.

Usput, zna li se kada će genijalci vratiti spiskove i brojeve stanica u Google maps odnosno Google transit? Da ima mozga, te informacije bi ažurirala i Guglu slala Direkcija za javni prevoz, tako da ne nestaje i ne puca ceo taj sistem i baza znanja ako se promeni kompanija koja vrši naplatu. Direkcija za javni prevoz je krajnji autoritet kad treba da se imenuju i numerišu stajališta, samim tim i mape i spiskovi treba da zavise od nje, ne od naplaćivača karata, ko god on bio.

Ne mogu već mesecima da proverim tok nekih linija na Google maps stajalištima jer su neki genijalci pre X godina ceo sistem i riznicu podataka vezali za BusPlus kompaniju, umesto za Direkciju i Grad.
 
Poslednja izmena:
Nemaju čitače, piše da je potrebna kopija lične.
Kako misliš izbledi? Ne može izbledeti za mesec dana

Neće za mesec dana izblediti, ali bkvl račun je, očekivao sam da je makar kao ona sa plavim okvirima. Ovo u novčanik ili pod telefonsku masku i vaditi samo u slučaju nužde, inače će se brzo zgužvati ili oštetiti.
 
@Bender Rodriguez
Koliko sam razumeo, za tako nešto je potrebno da se ima GPS sistem, a on je integralni deo aparata za validaciju vozača. Ako grešim, ispravite me.​
 
Zašto, ali pobogu, zašto se u aplikaciji i dalje, uporno, za izabranu stanicu i vozilo, prikazuju i vozila koja saobraćaju u suprotnom smeru?
 
Poslednja izmena:
Pa videli su to od prethodne busplus aplikacije, i ona je to radila u poslednjim verzijama.

Inace, vidim da se autobusi iz japanske donacije skoro i ne pojavljuju na aplikaciji uopste, npr. u prethodnih par dana vise puta na liniji 85, ali i na 95 danas.
 
Vrh