Sta su uradili ovo na Banovom brdu Autobusu za Vidikovac idu u pravcu ka gradu Nigde obavestenje nikakvo, bus plus naravno ne radi vise Ne dam ni 50, ni 20 dinara koje sam predlagao.
Petak, 18h!
Ово важи и за плаћање паркинга па опет у том случају нико не прави проблем као око плаћања превоза. Тачно је, нико није обавезан да поседује телефон, али је чињеница да га практично сви поседују.Niko nije obavezan da posjeduje telefon
Niko nije obavezan da posjeduje telefon
Glasačko mesto na dan izbora.Sta su uradili ovo na Banovom brdu Autobusu za Vidikovac idu u pravcu ka gradu Nigde obavestenje nikakvo, bus plus naravno ne radi vise Ne dam ni 50, ni 20 dinara koje sam predlagao.
Petak, 18h!
Porez se u državi Srbiji naplaćuje kroz novac, i osim novca, ne prihvata se nijedan drugi metod plaćanja. Samim tim, država Srbija očekuje, i obavezuje svoje građane da funkcionišu putem novca i poseduju ga. Dok sa telefonima to nije slučaj.Нико није обавезан да поседује новац
Niko nije obavezan da posjeduje telefon
Niko nije obavezan da živi u Beogradu.Нико није обавезан да поседује новац
Ovo definitivno znači da je sistem kompletno operativan i da se 90% mogao iskoristiti, samo je neko stručan trebalo da se pozabavi time i vidi šta i kako sa sistemom plaćanja, pošto po ovome, očigledno da je platni sistem išao preko Kentkarta, i to je jedino i isključeno.Validatori i dalje stoje upaljeni na Železničkom stajalištu Tošin bunar, evo i par sličica
Pogledajte prilog 164140Pogledajte prilog 164141
Ušao sam u opcije za biranje zone i video da su cene svih karata na validatoru promenjene u 0 rsd, nakon toga sam pokušao da se validiram Mastercardom (pošto BusPlus/Beogradsku nisam imao sa sobom) i izbacuje poruku "Nemate dovoljno kredita" evo i video ako nekog zanima:
Kentkart je zamenio svoje sajtove https://www.beogradska.rs/index.php i https://www2.busplus.rs/lt/pocetna porukama da nisu dostupni usled jednostrano raskinutog ugovora, ali sistem i dalje radi jer kao što možemo videti validatori prikazuju sve informacije normalno (ali kao što se vidi u videu sistem za kartično plaćanje više ne funkcioniše), aparati kod vozača i dalje rade (u onim autobusima u kojima su upaljeni, danas sam su radili u svim busevima sa kojima sam se vozio) i portal za pravna lica koje je uvezan direktno u sistem je i dalje u funkciji: https://www.busplus.rs/frontoffice2/2.0/login.php
Porez se u državi Srbiji naplaćuje kroz novac, i osim novca, ne prihvata se nijedan drugi metod plaćanja. Samim tim, država Srbija očekuje, i obavezuje svoje građane da funkcionišu putem novca i poseduju ga. Dok sa telefonima to nije slučaj.
Tako da više sreće sledeći put sa drugim primerom i poređenjem.
Niko nije obavezan da živi u Beogradu.
Sve ide preko kentkarta, i sav softver je njihov (serveri, softver za aparate, platni promet itd, kartice, dopuna kartica, gps). Za platni sistem sam mislio za platne kartice (koju sam i pokušao da iskoristim) i tu je verovatno prekinut ugovor sa Aik bankom. Sistem funkcioniše samo zato što to kentkart dozvoljava, a to znači da ipak imaju neku vrstu dogovora sa gradom (da bi grad mogao da prati sva vozila dok se ne ugradi buslogic oprema) ili ono što je manje verovatno je da su samo lenji da sve pogase (što gotovo sigurno nije jer je to trošak...).Ovo definitivno znači da je sistem kompletno operativan i da se 90% mogao iskoristiti, samo je neko stručan trebalo da se pozabavi time i vidi šta i kako sa sistemom plaćanja, pošto po ovome, očigledno da je platni sistem išao preko Kentkarta, i to je jedino i isključeno.
Čak i da platni sistem nije mogao da se reši (u šta iskreno sumnjam), uređaje je trebalo ostaviti, ako ništa makar da prikazuju informacije o izmenama, stajalištima, vremenu...
Ali pošto ovim gradom vladaju kompletni id*oti™ i sirovine operisane od bilo kakvog racionalnog razmišljanja, zadojene patološkom mržnjom prema bilo kakvom dijalogu sa nekim stručnijim od njih samih, dobićemo to što ćemo dobiti...
Hau jes no, bla bla truć.Уколико не поседујеш ништа, што је легално у држави Србији, не плаћаш порез, самим тим ти новац није потребан.
Ја не поседујем новац исто као што пола форума не поседује мобилни телефон.
Пошто су вам расправе бесмислене, решио сам и да ја дам допринос томе.
Zato što radim za državu i što ona traži da za dolazak i odlazak sa posla posedujem mobilni koji sam ja platila, a ne ona.@Agbi Не разумем што ти толики проблем представља то са бројем телефона и генерално картом генерисаном на телефону? Видим да то потенцираш стално..
Нисам се сусрео са белим у аутобусу до сад ал капирам да гледа тај смс из твоје руке и да ти сигурно неће чепркати по телефону (нит га занима нит има времена).
Ne znam šta da kažem, osim da bi to trebalo da bude objavljeno još negde osim na - vratima opštine.Na vratima opštine NBG piše da važe do kraja godine.
Hau jes no, bla bla truć.
Nego, jel si pitao prevoznike i DJP kada će oni da počnu da se pridržavaju svojih ugovorom propisanih obaveza?