Vidim da je ovde u svim pričama akcenat bačen na validaciju iliti čekiranje. Mislim da je to i bio cilj Direkcije, a kako ćemo se voziti i i u kakvim autobusim to gradonačelnika ne zanima. Njima je sada cilj uzeti što više para prvo na kartice a posle na dopune. Pogotovo što više personalizovanih jer je to sigurna i kontinuirana lova, a to što su autobusi prljavi, dotrajali, nakrivljeni, što je u nekim da umreš od vrućine, pa umreš kad izađeš na minus, a u drugima nema grejanja, što se na pojedinim linijama autobus ili tramvaj čeka satima, što često u špicu i ne možeš da uđeš u prevozno sredstvo, to za grad u ovom tenutku nije bitno. Samo kartica, kartica, dopuna. Pa da se sigramo. Kaže gradonačelnik „kad imaju ovakav sistem u Londonu, Parizu, u Amsterdamu što i mi da nemamo“. U redu nisam protiv uvođenja novih tehnologija, ali sumnjam a i znam da se građani navedenih gradova ne voze u autobusima kao st*** i pod ovakvim uslovima. Ne pravimo mi problem zbog novog sistema, već kakve nam usluge pruža grad za naše pare.
Smešne su mi i priče o voznom redu. Pa gde to može da funkcioniše u našim uslovima i sa ovakvom saobraćajnom infrastrukturom. Kuku lele kad se napravi čep u nekom delu grada, kad stane jedna trola ili tramvaj, kad nd mogu da upale na minusu one razdrndane autobuse. I kakve onda ima veze da li je BUS PLUS ili MINUS. Dokaz da se samo hoće lova je ucenjivanje zaposlenih sa kupovinom personalizovanih kartica i ovo produžavanje mogućnosti da se izdaju (prodaju) personalizovane kartice: nećemo da vas kažnjavamo ni u februaru ako niste izvadili karticu već samo da vas opominjemo. Zato ja neću ni u februaru da se „validiram“ pa nek me samo opominju. Što bih da trošim kredit za sada još uvek sa moje nepersonalizovane kartice. Njima su bitni personalizovani.
Smešne su mi i priče o voznom redu. Pa gde to može da funkcioniše u našim uslovima i sa ovakvom saobraćajnom infrastrukturom. Kuku lele kad se napravi čep u nekom delu grada, kad stane jedna trola ili tramvaj, kad nd mogu da upale na minusu one razdrndane autobuse. I kakve onda ima veze da li je BUS PLUS ili MINUS. Dokaz da se samo hoće lova je ucenjivanje zaposlenih sa kupovinom personalizovanih kartica i ovo produžavanje mogućnosti da se izdaju (prodaju) personalizovane kartice: nećemo da vas kažnjavamo ni u februaru ako niste izvadili karticu već samo da vas opominjemo. Zato ja neću ni u februaru da se „validiram“ pa nek me samo opominju. Što bih da trošim kredit za sada još uvek sa moje nepersonalizovane kartice. Njima su bitni personalizovani.