Traka bi trebalo da služi za popuste u supermarketima, koliko je meni poznato.
Postoji više razloga zašto RFID ne funkcioniše kako treba, a to je kako je neko naveo loša oprema, ondnosno osetljivost senzora. Međutim, ja sam imao priliku da prisustvujem testiranju baš jeftinih RFID čitača, koje možete kupiti i kod kineza:
http://s.dealextreme.com/search/RFID
U firmi u kojoj radim se vrata otključavaju upotrebom RFID kartica i to sve tako brzo funkcioniše, da ja i ne stignem da je prinesem brava se otključa. Drugi razlog je možda upravo mreža. Kada vi prinesete kartu, prema njihovim navodima, validator šalje upit bazi u realnom vremenu i dobija natrag potvrdu. Ovaj proces je dobar sa aspekta zloupotrebe sistema, ali je loš s te strane što proces online provere često dugo traje i varira u zavisnosti od dostupnosti i opterećenja bežične mreže, i to one iste mreže koja ne garantuje propusni opseg. Tako, da možda validator i reaguje, ali pošto su neozbiljni i serveri su im verovatno preopterećeni, onda često validator ne može da dobije povratnu informaciju, pa se ništa ne dešava
Ovo objašnjava činjenicu da sistem dosta bolje radi van vršnih opterećenja, tako da je verovatno to problem. U drugim zemljama, pa i Oyster, uzmimo kao primer, kartica se očitava offline, proverava se validnost na licu mesta i dopušta putniku da uđe u vozilo, a informacije se šalju centru, ali ne obavezno odmah, već postepeno dok vozilo prilazi sledećem stajalištu, što je naravno mnogo bolji sistem.