AcaDorcol":320rva4s je napisao(la):Nije mi namera da polemisem oko popisa (izvinjavam se na off-u), ali prosto ne mogu da ne dodam:
Po zvanicnom popisu u Presevu nema ni jednog Albanca. :shok:
Dal je to tacan podatak!
Ad 2:
Samo u procesu takozvane Readmisije (zvanicno potpisala jos vlada Zorana Djindjica) u Srbiju je iz EU vraceno oko 300.000 osoba?
Aco,
Rezultati popisa po nacionalnoj pripadnosti uopšte ne postoje. Inače je 2002. broj stanovnika iznosio 34,904 a 2011: 3,066. Jasno je da će broj Albanaca biti mizeran, ali to nikako ne dokazuje da u Beogradu ima 2,000,000 ljudi, jer jednostavno nema.
Sporazum o readmisiji je predvideo da Srbija prihvata da se sve obuhvaćene osobe vrate. 300,000 ljudi sigurno nije došlo u Srbiju. To je teško zamisliv i jako veliki broj.
Takođe ostao sam dužan odgovor na tvoju procenu da se 90% ljudi švercuje, jer si tako procenio. Evo ja tako isto mogu da procenim da u mojoj firmi sa porodicama zaposlenih ima 40 osoba. 15 uopšte ne koristi javni prevoz, 9 su penzioneri, 7 su mala deca a 9 ima markicu. Procenat šverca je 0%. Realna slika je da potrebu za javnim prevozom u Beogradu ima možda i 1,000,000 ljudi (kako si ti naveo). Markice je kupovalo 200,000, a broj penzionera i ljudi koji su kupovali pojedinačne karte (da, ima i takvih) je sigurno veći od 300,000, što granicu šverca spušta na ispod 50%.