Као што знаш, један од највећих сам критичара стања на железници рецимo
Zapravo, nisam imao takav utisak. Prvo zato sto na tu temu ulazim sporadicno, skoro nikada, jer ne pratim stvari vezane za nju. Iako bih mogao kada bih hteo, jer znam ljude iz te sfere. Ali mi nije pasija. A i ne bih stigao. Drugi razlog sto nisam stekao utisak da si ti kritican prema zeleznici je sto kad god bih ja pisao nesto kriticki, ti bi se cesto javljao samo da to potapas i kontriras. To je sad druga prica ko je tu bio u pravu, samo kazem da kada bi ne neko pitao da li je WLABmz branilac ili kriticar zeleznice, ja bih rekao branilac. Jer sam iskreno bio pri takvom utisku.
Da se vratimo na aktuelnu temu. Ti si precutao svaki ili skoro svaki put kada se na forumu pricalo o: nepostovanjima ili ukidanjima polazaka; ukidanjima linija; ukidanjima okretnica; neodrzavanju unutrasnjosti vozila; neodrzavanju najvaznijih mehanickih sklopki vozila; idiotizmima mnogih stajalista sirom grada; idiotizmima pokusavanja da se po 20. put u Beograd uvede ulazak na prednja vrata za koji je jasno da je NEMOGUC bez enormnih promena celog sistema. Isto tako si precutao mnoge ispade raznih vozaca. Kao i to da je cela javnost - od samih vozaca, preko ovog foruma, preko meidja pa sve do visih pozicija - jos od 2017. upozoravala da ce biti strasna nestasica vozaca. A nadlezni za to su odgovorili stavovima i izjavama "kome je mala plata, neka ide, a kome prevoz ne odgovara, nek se ne vozi. Neka kupi kola". Politika i stav sacuvaj me boze. Isto tako si precutao sve one mesece tokom Kovid psihoze, kada su GSP i DJP rado uzimali moje, Vincine, Kizine i ko zna cije jos novce po PUNIM CENAMA a davali nam POLA usluge - uskracivanje ulazaka u vozila i ukidanje javnog prevoza posle 18h u gradu sa 1.8 miliona ljudi. Elem, ti si dakle precutao sve te stvari, i to u rasponu od nekoliko godina.
I onda imas smelosti da uletis na ovu temu i pises kako nema sta ljudi da placaju ili ne placaju, nego bato da se uvede murija i batina i strogoca pa ce svi da placaju.
I, sta si ocekivao s tim postom? Da ce ljudi da ti kazu jeste u pravu si, evo sutra cemo svi da pocnemo da placamo? Alo rodjace, ti si na forumu punom entuzijasta za grad i za kolektiv, i to na temi i podforumu gde ljudi dolaze iz pasije i ljubavi prema gradskom prevozu. Vecinski, ne svi ali vecinski. Ako se dodje do te tacke da u jednom takvom kolektivu, kolektivu entuzijasta i ljudi koji brinu o svom gradu i prevozu, kazu da je prevrsena svaka mera, i da pruzalac usluge ne zasluzuje nadoknadu, jer se ni on ne pridrzava svojih ugovorom propisanih OBAVEZA... ko si ti da bez argumenata protivurecis drugima i solis im pamet? Al ajde to ko si ti, nego me zivo zanima s kojom namerom si dosao na temu da pises sve to. Jer ne verujem da si toliko naivan da si dosao misleci da ce neko nakon takvog tvog nastupa da promeni stav i kaze "jeste brate sve si u pravu" i da pocne da placa. Ne, nego si dosao da se istovaris po drugima koji ne misle kao ti i ne zele da budu jos jedni u hordi zombija koji pustaju da ih jase i pravi boodalama kako ko stigne. Dakle dosao si sa namerom da se svadjas i prepucavas, i da prozivanjem drugih sebe ubedjujes da si moralna gromada i heroj drustva. A onda kada si dobio reakcije u skladu sa time, onda se odjednom iscudjavas, pa grozis, pa prevrces ocima, pa ovo pa ono... I tako je u 95% tvojih postova na koje ja sporadicno naletim. A pritom nikada nisam video da si oko necega korigovao stav ili se nekome izvinio ili priznao gresku/ slabost/ manu. Niti mislim da si spooban za to.
I nista sad, idemo dalje, ti si rekao sta si imao, mi smo rekli sta smo imali. GSP nastavlja da bude sve gori, placanje karata sve manje, a ti eskiviraj temu i nastavi da precutkujes sva krsenja obaveza i sve kolosalne svinjarije od strane prevoznika i DJP i vrati se opet za par meseci da nam opet pricas kakvi smo grozni sto odbijamo da hranimo takav sistem, a njegove svinjarije i bezobrazluke da ignorises i apologiras.
Na polju javnog prevoza ukidaju linije, ukidaju okretnice, ukidaju vozila... a vi ovde pricate kako treba narod da se gazi i da se vrse racije da bi svi placali tu sramotu od usluge.
Energetika puca, naprdni talog unistio ceo sistem, sami napravili svinjarije i sada bi da deru narod da on placa njihova dela. I ljudi ovde na forumu pricaju kako smo mi krivi i kako mi treba da placamo i do 50% skuplju struju jer smo zasluzili i jer se mi, obicni ljudi, njome razbacujemo. Sikter bre.
Na temama o ulicama i trotoarima se govori o tome koliko naprdni rezim otima javne povrsine od ljudi koji ih izdrzavaju, i odma se nadje nekolicina pacijenata koji to brane i krive pesake sto postoje i sto zele parce trotoara.
Na temama o divljnoj gradnji brane investitore koji pale napustene objekte, potkopavaju ljudima kuce, zastrasuju ljude, ugrozavaju statike nadogradjivanjem zgrada, oduzimaju ljudima pogled na nebo da bi pravili kanjoncine.
I nista, sve kul. Svi su krivi osim onih koji najvise odlucuju i imaju najvise moci i novca. Alo bre, koji vam je? Jel ste vi ovde na forumu u svojstvu predstavnika naroda i gradjana, ili u svojstvu agenata, portparola, sekretarica i pripadnika rezima? Recite lepo pa da budemo nacisto.