Njihov domen autoriteta je kabine vozila javnog prevoza. Čam izadješ iz vozila njihove ingerencije tu prestaju. Zato uostalom većina normalnih ridža to ni neće raditi ako nema asistenciju tzv. komunalne "policije". Na primer izvedu te iz busa, OK, ti im kažeš da želiš da platiš kaznu na licu mesta ali nemaš keša u džepu već samo u banci. Banka ti je blizu mesta gde te drndaju. Udješ u banku i čekaš. Koliko treba da čekaš da bi otišli. Ovo se desilo jednoj ženi pre par nedelja. Ušla je u banku (nije njena, samo je videla da je neka banka i setila se toga). Sedela je 15 minuta, sekjuriti je provalio o čemu se radi i pustio je da sedi. Posle toga je videla da se ridžveji (koji nisu imali nikakvu pratnju ni pojačanje) udaljavaju. Sačekala je još par minuta da se udalje ali kad je izašla oni su njoj spremili sačekušu u zasedi. Ovde jasno ima elemenata ograničavanja slobode kretanja od strane lica koje nije ovlašćeno da to radi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418746#p418746:2evm4lhq je napisao(la):marrecar » 24 Nov 2016 02:22 pm[/url]":2evm4lhq]Pogresno dovodis tu "dozvolu" da te oni prate i cekaju u vezu sa time sto su kontrolori. Naravno, oni to cine da bi kaznili ili sta god. Ne znam kako to da ti objasnim, a da me razumes, jer ni sam ne mogu da sklopim par recenica tako da bih u potpunosti objasnio kako treba. U sustini, svako moze da te ceka i da te prati, a to sto oni cine u svojstvu kontrole sa namerom da pisu kaznu ili sta god, to je samo neko njihovo tripovanje autoriteta. Jedino sto je nemoralno, ali zakonski pretpostavljam da mogu da te cekaju u bilo kakvom svojstvu da su, kontrolor ili slucajni prolaznik, sto moze direktor da pomogne sa objasnjenjem (tek ces njega razumeti), ali sigurno ne mogu da te zadrzavaju jer nisu sluzbeno lice. Ako su sa njima komunalci, oni mogu samo da te zadrze u cilju legitimisanja i to samo ako ti predoce razlog legitimisanja, a dalje ne smeju da predaju licne podatke kontroloru. Takodje nemaju ni prava da te privode za bilo sta osim za utvrdjivanje identiteta.
tragac":346ipvot je napisao(la):Njihov domen autoriteta je kabine vozila javnog prevoza. Čam izadješ iz vozila njihove ingerencije tu prestaju. Zato uostalom većina normalnih ridža to ni neće raditi ako nema asistenciju tzv. komunalne "policije". Na primer izvedu te iz busa, OK, ti im kažeš da želiš da platiš kaznu na licu mesta ali nemaš keša u džepu već samo u banci. Banka ti je blizu mesta gde te drndaju. Udješ u banku i čekaš. Koliko treba da čekaš da bi otišli. Ovo se desilo jednoj ženi pre par nedelja. Ušla je u banku (nije njena, samo je videla da je neka banka i setila se toga). Sedela je 15 minuta, sekjuriti je provalio o čemu se radi i pustio je da sedi. Posle toga je videla da se ridžveji (koji nisu imali nikakvu pratnju ni pojačanje) udaljavaju. Sačekala je još par minuta da se udalje ali kad je izašla oni su njoj spremili sačekušu u zasedi. Ovde jasno ima elemenata ograničavanja slobode kretanja od strane lica koje nije ovlašćeno da to radi.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418746#p418746 je napisao(la):marrecar » 24 Nov 2016 02:22 pm[/url]":346ipvot]Pogresno dovodis tu "dozvolu" da te oni prate i cekaju u vezu sa time sto su kontrolori. Naravno, oni to cine da bi kaznili ili sta god. Ne znam kako to da ti objasnim, a da me razumes, jer ni sam ne mogu da sklopim par recenica tako da bih u potpunosti objasnio kako treba. U sustini, svako moze da te ceka i da te prati, a to sto oni cine u svojstvu kontrole sa namerom da pisu kaznu ili sta god, to je samo neko njihovo tripovanje autoriteta. Jedino sto je nemoralno, ali zakonski pretpostavljam da mogu da te cekaju u bilo kakvom svojstvu da su, kontrolor ili slucajni prolaznik, sto moze direktor da pomogne sa objasnjenjem (tek ces njega razumeti), ali sigurno ne mogu da te zadrzavaju jer nisu sluzbeno lice. Ako su sa njima komunalci, oni mogu samo da te zadrze u cilju legitimisanja i to samo ako ti predoce razlog legitimisanja, a dalje ne smeju da predaju licne podatke kontroloru. Takodje nemaju ni prava da te privode za bilo sta osim za utvrdjivanje identiteta.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=414124#p414124:1nstaiw7 je napisao(la):aska » Sre Nov 02, 2016 8:28 pm[/url]":1nstaiw7]Hvala na savjetu Zika,
Ne želim da platim, jednostavno ne želim, nije problem ni visina kazne, neka se popne koliko može ako mogu da izvrše-
aplaudiraću snazi države i Apeksa i njihovom snažnom ubilackom instinktu.
Dakle, ako se sve odigra po zamišljenom scenariju, pravosnažno rješenje podrazumjeva izvršenje. Ali šta je predmet tog izvršenja? Ja imovinu nemam.
Jedino je moguće da me uhapse pri prelascima granice i tako dovedu na sud i zaprijete zatvorskom kaznom.
Ukoliko "umaknem" od suda dovoljno dugo,
šta se dešava, kakva je priroda te kazne i mogućnost njenog zastarjevanja ? Ovo su, koliko shvatam, nova pravila igre sa kojima se ima malo iskustva.
Pa pazi, nemaju oni nesto mnogo autoriteta ni u vozilima, njihovo je samo da pregledaju karte, po pravilniku putnik je u obavezi da je preda, i da pisu kazne/doplatne karte ukoliko putnik samovoljno preda licni dokument. Ni u vozilu nemaju prava da ogranicavaju kretanje, bilo to da ne daju putniku da izadje iz vozila (sto je retko ali se desava) niti da traze od vozaca da ne krece sa stajalista ili da drzi vrata zatvorenim. Ali tacno je to sto hoces da kazes, domen je samo unutar vozila, sve van je samo volja putnika da se bakce sa njima jer oni van vozila nemaju sta da pregledaju niti imaju prava. Doduse ta situacija koju si opisao je banalna, ta zena ako nije imala kartu mogla je lepo da kupi ako je bas morala da ide negde, a ne da se vrti, "krije" i slicno. Ali eto neki kontrolori su dokoni pa ce namerno stajati na stajalistu i cekati da ulaze oni ljudi koje su upravo izbacili.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418803#p418803:2ypd4jvi je napisao(la):tragac » 24 Nov 2016 05:48 pm[/url]":2ypd4jvi]
Njihov domen autoriteta je kabine vozila javnog prevoza. Čam izadješ iz vozila njihove ingerencije tu prestaju. Zato uostalom većina normalnih ridža to ni neće raditi ako nema asistenciju tzv. komunalne "policije". Na primer izvedu te iz busa, OK, ti im kažeš da želiš da platiš kaznu na licu mesta ali nemaš keša u džepu već samo u banci. Banka ti je blizu mesta gde te drndaju. Udješ u banku i čekaš. Koliko treba da čekaš da bi otišli. Ovo se desilo jednoj ženi pre par nedelja. Ušla je u banku (nije njena, samo je videla da je neka banka i setila se toga). Sedela je 15 minuta, sekjuriti je provalio o čemu se radi i pustio je da sedi. Posle toga je videla da se ridžveji (koji nisu imali nikakvu pratnju ni pojačanje) udaljavaju. Sačekala je još par minuta da se udalje ali kad je izašla oni su njoj spremili sačekušu u zasedi. Ovde jasno ima elemenata ograničavanja slobode kretanja od strane lica koje nije ovlašćeno da to radi.
tu su pravi majstori nad izivljavanjem nad zenama :evil:[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=418803#p418803 je napisao(la):Sačekala je još par minuta da se udalje ali kad je izašla oni su njoj spremili sačekušu u zasedi. Ovde jasno ima elemenata ograničavanja slobode kretanja od strane lica koje nije ovlašćeno da to radi.
:lool:....Sačekala je još par minuta da se udalje ali kad je izašla oni su njoj spremili sačekušu u zasedi...
:bash:....urediti te službe i dati im ovlašćenja.....
Naravno da malo ljudi uzima takvu kartu jer je prosecna plata jedva 400e. Ne znam sto su napravili clanak o tome da ispada kao jeftinije jer su to jos i prvo rekli kada su uveli nove tarife i karte da onaj ko uzima godisnju kartu da dobija "gratis" jedan mesec, tj. da je prakticno platio za 11 meseci, a karta vazi 12.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419699#p419699:2a6g67nr je napisao(la):direktor » 27 Nov 2016 10:46 pm[/url]":2a6g67nr]
Međutim, mali broj ljudi odlučuje se da odreši kesu i plati kartu koja košta više stotina evra. Od početka godine tu mogućnost iskoristio je samo 41 zaposlenih i 26 povlašćenih putnika navode u Direkciji za javni prevoz.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419749#p419749:1phey7lb je napisao(la):tripko » 28 Nov 2016 10:50 am[/url]":1phey7lb]U Pragu godisnja karta za 365dana kosta 135 eura, mesecna je 20 eura!!! a njihov gradski prevoz necu ni da poredim sa nasim.
Me, mislim da je bolja ideja da cekaju na teleport, ono da ustekaju pare za ogroman projekat.vucko":34ic9hi0 je napisao(la):Panto, nemoj tako. Kupićemo tramvaje i elektrobuseve. A setićemo se da pravimo metro kada svi pređu na teleport.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419759#p419759:3rrp4fmg je napisao(la):dex87 » Пон Нов 28, 2016 12:32 pm[/url]":3rrp4fmg]Jel kontrola uopste nedeljom radi?!
Juce u 95ici i 94ci kucam bus plus ljudi me gledaju kao da sam bu****
Kakva je to banana taj Bus plus.
Cool ne kucam vikendomВождовачкиГАНГ":m0yw5sh7 je napisao(la):[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=419759#p419759 je napisao(la):dex87 » Пон Нов 28, 2016 12:32 pm[/url]":m0yw5sh7]Jel kontrola uopste nedeljom radi?!
Juce u 95ici i 94ci kucam bus plus ljudi me gledaju kao da sam bu****
Kakva je to banana taj Bus plus.
Не раде лоповчине викендом.