milanche
Advanced
- Učlanjen(a)
- 28.05.2011.
- Pohvaljen
- 4.860
Potpisuje svaku rec.2012":cbye7w6t je napisao(la):Mnogi građani u Beogradu žele da imaju samo prava dok obaveze relativizuju u našem slučaju inate,tj.oni su iznad bilo kog autoriteta,takvih je mnogo danas...dok i neki forumaši se i dalje isčuđavaju prisustvu komunalne policije nadam se jednog dana i tranzit policije.Dakle nisu u svetu bezveze izmisili takvu službu,jer se u prevozu dešava svašta,od kriminala svih vrsta pa do šverca.
Ovaj putnik je odbio direktno naređenje službenog lica i dobio ono šta je i trebalo.Hoćeš prava ali ne želiš obaveze..idi u divljinu niko ti ne brani..a to govori o našem mentalitetu..neću da platim održavanje zgrade,lifta,komunalije,prevoz..a hoću da živim u Beogradu.
Znao je da kaznu nikad nece platiti, verovatno ih ima na desetina. Poznajem dosta ljudi, mojih kolega sa fakulteta, koji su iz Crne gore ili Bosne, koji imaju 20-tak takvih kazni, jer znaju da nikad nece platiti, jer ne zive u Bg. Malo cinicno. Nije ovde niko nikog lisio slobode, mogao je da izadje iz autobusa pa da pesaci gde hoce i kuda hoce, do mile volje. Licno sam prisustvovao situaciji u Italiji, do duse u vozu, kada bukvalno hapse kao krimalca, coveka koji nije imao kartu, obarajuci ga na pod i stavljajuci mi lisice na ruke. Kao u filmu. Samo da kazem, da sam pritiv svakog nasilja i sile.stf":cbye7w6t je napisao(la):Затечен је без карте, понудио је личну карту и понудио да му наплате казну. Значи, све по закону. У оба случаја немају законско право да га избаце из возила. То је противправно лишавање слободе.
Inace sam se "pitao" sto kazete Bus pljus i saznao sam