Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

pa i ja bi ga jurio ne sokerom, nego zoljom da znam da ima platu 5000 funti a nece 50 da plati mesecnu kartu...

Predlog za Gradsku vlast..da posle čitanja Beobuild foruma i ohrabrenja komunalcima za zavođenje reda i u javnom prevozu.Prsitupe uvođenju jedinice "Tranzit policije"po uzoru na svet.Jedinica bi bila pod upravom Komunalne policije.Tako bi se i građani navikli da postoji stalna bezbednost u okviru javnog prevoza uključujući BGVoz sistem.Najbolje je da Beograd oraganizuje konferenciju tranzit policije i prikupi iskustva na jenom mestu..ili posete kolege i edukuju se na tom polju.
A i molim cenjene novinare koji su uvek uz beobuild,da edukuju čitaoce nezavisno od ovog slučaja,da je u svetu normalno prisustvo kao i intervencija tranzit policije u raznim situacijama,te bi mogli da prenesu kako to izgleda u N.Y,Londonu,Sidneju..

Moram samo nesto da prokomentarisem. Stvarno mi se sere kad cujem argument u stilu "eee ali u Americi to tako rade". :roll: Sama cinjenica da to tamo negde "tako rade" je dovoljan dokaz sam po sebi da je to nesto najnormalnije i najispravnije sto postoji. To je otprilike kao ono u filmu tri karte za Holivud, kad sede svi za stolom a neki saban prvi put u usta stavi zvaku i koka kolu i odusevi se americkom genijalnoscu. Znaci zahebite me vise te Amerike i njihove paranoidne naci tehnokratije, u kojoj je sasvim normalno da babe i dede maltretiraju na aerodromima i "pretresaju" im vrece od kolostomie, i da svakoga ko odbije da prodje kroz mikrotalasnu pecnicu zvanu "naked body scanner" prepipavaju uzduz i popreko po intimnim delovima tela. A sve za njihovo dobro u sklopu "borbe protiv terorizma".
Evo vam vasa genijalna Amerika pa se najedite:

Primer prvi, jako slicno jucersanjoj situaciji: http://www.youtube.com/watch?v=1_tyzuWlIMc
Primer drugi, sta reci nego uzivajte! http://www.youtube.com/watch?v=6-bg9-W2 ... ults_video

Svi vi koji se odusevljavate takvim stvarima i koji prizeljkujete tejzere.

relja":3962g9z5 je napisao(la):
šta je sledeće?
Nisam produžio parking na vreme?
Ili nisi hteo da izadjes iz jezera posle sedam sati. Kao da je to jezero Djilasov deda ispisao pa ce on i njemu slicni da mi odredjuju kad cu da se kupam u njemu.
relja":3962g9z5 je napisao(la):
Ovako počinje fašizam. Sa batinašima koje štiti država.
Tacno tako, sve ovo je samo pocetak, a kako se zavrsava, pa evo ovako: http://www.youtube.com/watch?v=Gn0h3aRa1NI

Feanor":2plelj51 je napisao(la):
"Batine" su primenili po PS i redosledu da bi ga naterali da pusti sipku kako bi ga priveli sto su i uradili... Ja bih uradio suptilnije, doveo bih deset komunalaca i vukao bih ga dok mu ne popucaju prsti...
Ti trebaš da ideš da se lečiš.

Citirali su drugi članovi ovog foruma odredbe o ovlašćenjima komunalne policije u pogledu primene sile, pa da to ne ponavljam. Pročitaj par prethodnih strana.
Silu sme da koristi samo ako je napadnut i samo do mere da odbije taj napad. Ne sme preko te mere.
Gde je ovaj putnik napao komunalca, u kojoj sekundu snimka si to video?

Par primera oko upotrebe sile:
- ako ošamariš policajca (onog pravog, ne ovo konkretno govedo komunalno), policajac ne sme da izvadi pištolj i puca u tebe. Ako to uradi, ide na robiju. Sme da odgovori na tvoj napad tako da te spreči da ga dalje šamaraš i to tako da ti ne sme naneti veće zlo nego što ti njemu nanosiš tim šamaranjem.
- držiš bombu kašikaru u ruci u sred Knez Mihajlove, dođe Policija. Ne smeju da pucaju u tebe. Ako to policajac uradi, ide na robiju. Sme da puca kako bi te onesposobio samo, jedino i isključivo kada podigneš ruku i zamahneš da baciš bombu. U toj jednoj sekundi sme da puca. Nakon eksplozije bombe ne sme da puca na tebe jer si se npr. okrenuo i bežiš, nego samo sme da vrati svoj pištolj u futrolu i da potrči za tobom.
U momentu kada bežiš ti si nenaoružana osoba koja svojim trčanjem nikoga ne ugrožava i zato ne sme da puca na tebe.
U momentu dok držiš bombu u ruci ne sme da puca jer nema pojma da li je prava, ili je lažna. Šta bi bilo ako su ubili čoveka koji drži lažnu bombu, igračku koja sa 10 metara daljine izgleda kao prava? Zato ni tada ne sme da puca.
Ali, u momentu koji neposredno predstoji aktiviranju bombe, tada sme da puca. To je kratki vremenski period od jedne ili dve sekunde. Ni pre ni posle toga ne sme iz opisanih razloga.
Drugim rečima, mnooooogo je komplikovano kada Policija sme da koristi silu i ne zalećite se sa pričama kako po vama sme ovo ili ono...

--------------------------------------------

Neko je postavio:
Putnik koji je u vozilu zatečen bez vozne isprave ili sa neispravnom voznom ispravom dužan je da na zahtev
kontrolora plati cenu doplatne karte, u visini utvrđenoj rešenjem iz člana 20. ovog pravilnika i potom može nas-
taviti započetu vožnju.
Putniku koji ne postupi po zahtevu kontrolora i ne plati cenu doplatne karte, kontrolor će uručiti opomenu,
nakon čega je putnik dužan da se udalji iz vozila na prvom narednom stajalištu.

Mora da uruči opomenu. Putnik sa snimka im je davao ličnu kartu. Nisu hteli da je uzmu. Dužni su da je uzmu i napišu opomenu. Nakon što je napišu dužni su da mu kažu da izađe na sledećoj stanici. Putnik kome je uručena opomena je dužan da izađe na sledećoj.
Šta ako neće da izađe? Ništa.
Odeš do vozača i kažeš mu da stane na pogodnom mestu kako ne bi ometao saobraćaj, da upali sva 4 žmigavca i da je to vozilo time upravo isključeno iz saobraćaja.
Zbog neprijatnosti se izvine svim putnicima i zamole ih da apeluju na svog sugrađanina da napusti vozilo jer u suprotnom nema nastavka vožnje. U roku od 2 minuta putnik bi napustio vozilo, jer pritisak 50 ljudi je mnooooogo jako sredstvo.

Neki od vas kažu:
...pa, on je tako lako nudio LK zato što je državljanin CG i zna da mu nikada ne bi poslali kaznu dole?
Pa, kako mislite da se stranci kažnjavaju za npr. saobraćajne prekršaje? Nikako??? Naravno da se kažnjavaju, postoji procedura za strance, ne mogu oni ništa da izbegnu. Npr. koliko desetina stranaca na dan zaustavi ''presretač'' na autoputu i potpuno regularno naplati kaznu iako su državljani Nemačke ili Turske? Naravno da se strancima mogu naplaćivati kazne, samo što za razliku od nas domaćih koje uvek mogu da pronađu na adresi, strance ne mogu...i zato ukoliko neće da plate na licu mesta, odmah idu kod sudije za prekršaje.
Mi, domaći, ne idemo odmah kod sudije, već imamo rok u kome plaćamo kaznu ili idemo kod sudije.

--------------------------------------------

Konkretna dva komunalna goveda sa snimka moraju biti najurena iz komunalne policije.
Razlog:
prekoračenje službenih ovlašćenja prilikom kojeg su naneli telesne povrede licu prema kome nije bilo osnova za primenu sile. Ostalim komunalcima održati još časova i objasniti im na konkretnim primerima šta smeju, a šta ne mogu da rade...jer očigledno im niko nije objasnio.

Sva poređenja tipa kako je to u Americi, Kanadi, Londonu...nemaju veze sa mozgom i nemaju značaj za državu Srbiju i njene propise. Drugim rečima, zabole nas kako je kod drugih.
Isto poređenje kao npr. ako vidim sa prozora da mi neko krade auto iz dvorišta, ne sme da uzmem svoj pištolj i pucam na lopova. U Americi to smem. U Srbiji ako to uradim idem na robiju.
Dakle, ni tu nema mesta poređenju kako je kod drugih, pa zašto bi ovde (sa naplatom i kontrolom karata) imalo???
Ne mogu ja nekome ko napada na moju imovinu (automobil) u odbrani te imovine napadati na njegov život, jer ja time prekoračujem granice, odnosno napadam mu na mnogo vrednije dobro (život), nego što on meni napada (na imovinu), itd, itd...

Ljudi ne vide glavni problem. Da li bi ovaj izgovor za sluzbeno lice ovako reagovao da ne postoji bus plus? Naravno da ne bi,ranije poiliciju nije zanimalo ko se svercuje a ko ne. Ovo je direktno naredjenje, ali i jos jedan dokaz da su dve privatne organizacije bus olos i djilasopolicija, napravile dogovor o saradnji. Neverovatno je da jedna policija 24 sata staji na usluzi privatnoj firmi. A tamo gde treba da budu nema ih nigde..

Poruka za heroja u plavom, neka se junaci svakog vikenda na potezu od sc do komande...

Немају путници никакво право, осим да плате и ћуте, иако у законима пише можда другачије, али то је право како га схвата БусПлус и његови контролори, и генерално власт.
А с друге стране, има и путника који исто тако мисле да немају никакве обавезе, иако у неким правилима можда стоји другачије, али тако они схватају обавезе. То, наравно, не потиче од БусПлуса. И да би се завршила школа мора да се учи, али иможе и да се не учи, и за возачку дозволу мора да се положи испит, али и не мора, и за кућу да изградиш мораш да имаш дозволе, или можда ипак не, и здравство је бесплатно, али се плаћа итд.
То су две стране исте медаље и потпуно је једнак профил бахатог шверцера и бахатог контролора/комуналца, само је друга позиција.

Да занемаримо сада маргиналну групу која превоз заиста не плаћа као вид грађанске непослушности или протеста, већина шверцера га не плаћа првенствено јер, ето, и то је нешто што може бити да се мора, али и не мора стварно, као и све остало, па према томе... Ми млађи смо навикли или се навикавамо на такве односе цео живот. Плаћање градског превоза је ситница у односу на све остало и не може се у бесмислу направити смисао ни из чега, посебно у Београду, где се, за разлику од Пирота, не познаје свако са сваким, па фактор бруке, тачније, паланачке срамоте да покажеш да немаш ни за карту, отпада као опција.

Ви што сте се ухлебили по партијским и сличним линијама или већ некако зарађујете нешто више новца па глумите велеграђане и тукли бисте шверцере, и још се не стидите да то кажете, не знам шта вам није јасно. Људи који памте неко нормалније време, дакле средовечни људи, и који се по чистој инерцији задржавају делове тога, постају све невидљивији фактор, прелазе у пензиоре лагано итд. Моји родитељи у животу нису и неће ни ући у аутобус без карте, што већ за мене више није истина.
Боље причувајте живце и позивање полиције за горе ствари, јер ако се стање у економији, па затим и на свим осталим пољима, не буде скоро и значајно поправило, а неће, тек ћете да видите како се карта неће плаћати.
А посебно није проблем путника где и да ли они могу да пошаљу доплатну карту/казну. Велите: ако су неспособни да пошаљу писмо до Панчева, нека онда бију? Свака вам част...

angry bird":w9eugpjv je napisao(la):
Moram samo nesto da prokomentarisem. Stvarno mi se sere kad cujem argument u stilu "eee ali u Americi to tako rade". :roll: Sama cinjenica da to tamo negde "tako rade" je dovoljan dokaz sam po sebi da je to nesto najnormalnije i najispravnije sto postoji.

Sad da zanemarimo poredjenje sa svetom ?
A kad spomenemo krševe Beograda odma se spominje ali tamo u Beču Londonu voze se mnogo bolji autobusi.
Uvek uzmete ono što vam najviše odgovara da poredite ili da ne poredite.

Да не би свако интерпретирао у складу са маштом шта се сме а шта не ево линк
http://www.rtv.rs/sr_ci/drustvo/kontrol ... 36338.html
Да се ово поштује карте би се плаћале а оваквих инцидената не би било.

Овде није ствар у неплаћању карте, да је на овај начин реаговала интервентна не бих имао примедбе. Овде је и комунални полицајац угрозио остале путнике јер је радио нешто за шта није обучен шта да је којим случајем путник био наоружан шта би он могао са својим пендреком да уради.

Mnogi građani u Beogradu žele da imaju samo prava dok obaveze relativizuju u našem slučaju inate,tj.oni su iznad bilo kog autoriteta,takvih je mnogo danas...dok i neki forumaši se i dalje isčuđavaju prisustvu komunalne policije nadam se jednog dana i tranzit policije.Dakle nisu u svetu bezveze izmisili takvu službu,jer se u prevozu dešava svašta,od kriminala svih vrsta pa do šverca.
Ovaj putnik je odbio direktno naređenje službenog lica i dobio ono šta je i trebalo.Hoćeš prava ali ne želiš obaveze..idi u divljinu niko ti ne brani..a to govori o našem mentalitetu..neću da platim održavanje zgrade,lifta,komunalije,prevoz..a hoću da živim u Beogradu.

Овај дотични путник ни у једном моменту и ни једним гестом није дао оправдање за овакав манголоидни потез.

Затечен је без карте, понудио је личну карту и понудио да му наплате казну. Значи, све по закону. У оба случаја немају законско право да га избаце из возила. То је противправно лишавање слободе.

Да је био агресиван, да је псовао и вређао, да није хтео да се легитимише, у том случају, и само у том случају је насилна мера оправдана.

Комуналцу моментални отказ и упут на психијатријску анализу. И наравно, доживотна забрана запослења у јавним службама.

Па нек онда оду да тренирају строгоћу на много озбиљнијим комуналним проблемима које их иначе не занимају.

Lik je odbio naređenje policajca i tako pokazao građansku neposlušnost,time lišio sebe prava da se postupa prema njemu kao "gospodinu".Takvih kabadahija ima dosta iz Cg.zato što tamo ne smeju da pisnu,a kada dođu ovde misle da imaju prava na sve.Video sam takvo ponašnje i u prodavnicama kada se izdiru što ne rade kase i sl.Dakle ogromna većina su budale što plaćaju karte a on je pametan,još zadržava ostale putnike i krade im vreme.Da sam bio putnik i ja bih bio revoltiran što je odbio naređenje policajaca da napusti vozilo.Otkud mu pravo da krade moje vreme.
Opiranje da se izvrši naređenje policajca bi u zapadnim i istočnim zemljama bilo još žešće sankcionisano primenom fizičke sile,pa odgledajte spotove u predhodnim postovima.Imate pravo samo da ćutite.

stf":36fv7i8l je napisao(la):
Овај дотични путник ни у једном моменту и ни једним гестом није дао оправдање за овакав манголоидни потез.

Затечен је без карте, понудио је личну карту и понудио да му наплате казну. Значи, све по закону. У оба случаја немају законско право да га избаце из возила. То је противправно лишавање слободе.

Члан 23.
Путник који је у возилу затечен без возне исправе или са неисправном возном исправом дужан је да на захтев
контролора плати цену доплатне карте, у висини утврђеној решењем из члана 20. овог правилника и потом може нас-
тавити започету вожњу.
Путнику који не поступи по захтеву контролора и не плати цену доплатне карте, контролор ће уручити опомену,
након чега је путник дужан да се удаљи из возила на првом наредном стајалишту.

Detaljnije - http://www.ehotim.com/blog/2012/09/preb ... aze-zakon/

Da izvedemo zaključak -PUTNIK JE MORAO DA NAPUSTI VOZILO dok god je gornji član važeći. Spominjano je da je ovo neustavan član, ali dok se ne proglasi neustavnim ovaj član je jedini važeći.

E sad, neki misle da nisu smeli da ga udaraju, ja mislim da je trebalo...

Ma podržavam komunalnu policiju,dobro su radili svoj posao.Direktorka policije bi trebalo da se pojavi na STB podrži svoje policajce u obavljanju dužnosti i predstavi građanima ,kako se to rešava u svetu,kako tamo postupaju,koja su parava i obaveze građana,uz prateće spotove koje im predstavismo na Beobuildu.
Iz svega predstavljenog građani onda mogu doneti zaključak, da nemate pravo da ne poslušate naređenje policajaca.Onda se prema vama može upotrebiti i fizička sila.
Ovaj lik je podneo privatnu tužbu,pa neka to bude i njegova privatna stvar.Putnici koji su očigledno imali karte njih 99%bi trebalo da podnesu svoju tužbu zbog oduzetog im vremena i izgubljenog novca,a zbog čekanja ovoga da napusti vozilo. 8)
Lik je Beograđanin kada treba da studira,a stranac kada treba da plati kartu. :wink:

astrodule":vbu7g10w je napisao(la):
Члан 23.
Путник који је у возилу затечен без возне исправе или са неисправном возном исправом дужан је да на захтев
контролора плати цену доплатне карте, у висини утврђеној решењем из члана 20. овог правилника и потом може нас-
тавити започету вожњу.
Путнику који не поступи по захтеву контролора и не плати цену доплатне карте, контролор ће уручити опомену,

Kraj priče.

Jel se vama naplaćuju one poruke *011* ?? Ja već danima šaljem i dinar mi nije skinuo.
Ajde ko je postpaid neka proba pa nek javi dal mu skida pare :D

stf":c2xfoo4o je napisao(la):
astrodule":c2xfoo4o je napisao(la):
Члан 23.
тавити започету вожњу.

Kraj priče.

Kontrolor, ovde nije bio u pitanju kontrolor nego policajac, nad kojim putnik nije izvršio što je tražio a to je da napusti vozilo.

komunalci su popustupili kako se od njih i ocekuje

Komunalni policajac može da koristi fizičku snagu, službenu palicu (pendrek) i „sredstva za vezivanje” (lisice i slične stvari), i to u sledećim uslovima:

fizičku snagu i službenu palicu samo ako ne može na drugi način da odbrani sebe ili nekog drugog;
sredstva za vezivanje samo ako pokušavaš da pobegneš ili pružaš otpor (a u pružanje otpora se računa i kad ne postupiš kako ti je naredio).

preuzeto sa
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=644104

@Александар, добро су прошао, јер си могао да завршиш на ургентном, а онда би овде добио још и моралну придику како су благо поступили према теби и да треба да се ''извиниш Ђури што те је тукао''.

deka75":208jn46e je napisao(la):
(a u pružanje otpora se računa i kad ne postupiš kako ti je naredio).
Ali ne može nekome da naređuje van zakona. Nije imao razloga niti zakonskog osnova da traži putniku da napusti vozilo.

Znači li to da moraš da poslušaš iako ti hipotetički kaže da poližeš pod? Da pojedeš g***o? I da te pretuče jer si pružao otpor?

Da li ste svesni šta podržavate? Podržavate policijsku državu. U najsvetlijem obliku diktature. A svi se nešto pozivate na Evropu i neke vrednosti. ...mda...

2012":175eobm6 je napisao(la):
Iz svega predstavljenog građani onda mogu doneti zaključak, da nemate pravo da ne poslušate naređenje policajaca.Onda se prema vama može upotrebiti i fizička sila.

Ne, ne moze,zakon tako kaze. Ne sme se sila primenjivati ni prilikom pruzanja pasivnog otpora (mora da ga nosi kao seselja iz skupstine svojevremeno), izuzimajuci ekstremne situacije, ako je neko naoruzan, preti drugima i sl.
A svako ko misli da je ok malcenje ljudi jer nisu uradili nesto sto je neki uniformisani rekao, zreo je za braon kosulju i clanstvo u NSDAP-u... i tada je tako pocelo.
Bice da vecina ovde, koja se zalaze za batinu, nije osetila carolije `narodne milicije` devedesetih, kad ste umeli da dobijete samarcinu prilikom legitimisanja, jer eto, nervozan je cika plavac malo....

On je mogao samo kaznu da mu napise, ovde se lepo preskace jedna cinjenica, a to je da on tebe sme da udalji u koliko ne zelis da mu das na uvid dokumenta, sto ovde nije slucaj.
@ deka75 Ja koliko znam, a znam, komunalna policija nije uvedena da mlati ljude po autobusu, nego za neke druge stvari, koje oni ne obavljaju, tako da je to sto pricas glupost.
@ astrodule sto mu nije napisala doplatnu kartu, kaznu, nazovi je kako oces? sto mu kaznu ovaj komunalac nije napisao, da nije nepismen?
On mora da reaguje u skladu svojih ovlascenja, bila ona ustavna ili ne, ovaj je ta ovlascenja prekrsio. On je trebao da mu trazi isprave na pregled i da mu uruci kaznu, sa kojom on moze da nastavi do sledece stanice, posto u zakonu tackasta kontrola nije predvidjena. Da ovaj nije hteo da mu da licnu kartu mogli su BEZ UDARANJA da probaju da ga izvuku iz autobusa a ako ne, onda se lepo autobus iskljuci iz saobracaja i ceka se policija koja sme da ga lema i legitimise. To je zakonski i civilizovan nacin, ovo je brdjansko uterivanje pravde.

Koji ste vi licemeri i dvolicnjaci to je strasno...

Te neko pravda da se sverceri biju, te treba da se lecimo, te ovaj je mongoloid, te BUS PLUS, bla bla truc... LICEMERI!

Da ste licemercine pokazuju svakodnevne scene gde se SVERCERIMA (medju kojima sam i ja kad jednostavno nemam) prasta svercovanje ili validiranjem karte koju nije validirao ili samo izbacivanjem iz prevoza BEZ ikakve kazne...

Da ne znate sta pricate ili ne zelite da znate, govori to da policajac (da, i komunalna ima ista prava sto se tice primene sile, osim sto nemaju vatreno oruzje) ima prava da primeni silu, posle usmenog upozorenja... Sila krece polugom koja je bila neomogucena u ovom slucaju, pa zatim fizickom snagom, i tek onda palicom, sve u cilju privodjenja koje je posle udaraca bilo i omoguceno... O kakvim bre bombama pricate, covek nije hteo da bude priveden i opirao se. TACKA!

Nije se ponudio da mu naplate kaznu vec je nudio licnu kartu i smejao se u brk jer zna da ne mogu da mu naplate naknadno...

Tako da nemojte, molim vas, da mi ljigavite sa tom pricom da je policija tukla coveka jer nije platio kartu... Ne dobio je batine jer nije hteo da bude priveden i jer je onemogucavao sluzbeno lice da radi svoj posao... Za to treba da sledi teska kazna, na tom vasem zapadu na koji se pozivate...

Da to sluzbeno lice je p**** koja ne hapsi crnogorcine po Strahinjica Bana, ali to nikako ne opravdava majmuna u busu...
Da policija je korumpirana, i lekari, i profesori, i da, to nema nikakve veze sa ovom temom...

Ja sam ipak za institucionalni pritisak koji je i doveo do toga da se obavezna validacija ukine...

Ako ste toliko hrabri i veliki borci protiv BUS PLUSA, ajde svi da pokrenete anarhiju i da se kesete za sipke od sutra... Onu istu anarhiju koja je 2008. lomila butike jer im se ne svidja nesto drugo...

Ovaj slucaj je jedino mogao suptilnije da bude resen da su pozvali pojacanje, koje bi coveka izvuklo na silu bez udaraca...

@ Feanor Ajde ne pricaj gluposti, prvo zbog cega oni njega privode, jer mu kazna nece stici jer zivi u crnoj gori, o cemu ti covece pricas? ponudio je licnu kartu, legitimisao se,pruzio podatke ZA KAZNU, tu sva prava o privodjenju i ostalim sranjima koje ti navodis prestaju, smejao im se jer su debili i sad ce jos vise da im se smeje jer ce ovaj majmun ostati bez posla a drzava ce morati da plati odstetu!
I nemoj mi porediti lomljenje beograda 2008 sa ovim jer poredis slona i misa! sta je ovaj hteo da polomi, cime? stisao je jako sipku pa je krenula od njegove snage da se krivi?

kopmania":zpwfrqz6 je napisao(la):
angry bird":zpwfrqz6 je napisao(la):
Moram samo nesto da prokomentarisem. Stvarno mi se sere kad cujem argument u stilu "eee ali u Americi to tako rade". :roll: Sama cinjenica da to tamo negde "tako rade" je dovoljan dokaz sam po sebi da je to nesto najnormalnije i najispravnije sto postoji.

Sad da zanemarimo poredjenje sa svetom ?
A kad spomenemo krševe Beograda odma se spominje ali tamo u Beču Londonu voze se mnogo bolji autobusi.
Uvek uzmete ono što vam najviše odgovara da poredite ili da ne poredite.
Treba primenjivati ono sto je dobro, a ne gutati sve sto se odande servira samo zato sto je "odande" te stoga mora biti
fenomenalno cim oni to tako rade.
Ako imaju dobro organizovan i sredjen prevoz to ne znaci da je automatski i sve ostalo tip top i da treba sve preslikati i klonirati bez imalo kritickog pogleda.

Vrh