bazinga":3oyksddl je napisao(la):
Ljudi ja ne branim Bus Plus, nikako, ali neke stvari se ovde mnogo banalizuju, i ne gleda se problem na pravi nacin.
Ovo sa Djilasom nema previse veze
Upravo suprotno, problem se gleda na pravi nacin. Ja podrzavam uvodjenje jednog takvog sistema zbog mnogih mogucnosti koje pruza. Ali to je nesto poslednje sto je u Gradskom prevozu trebalo da se desi. Trebalo je najpre reorganizovati GSP, otpustiti visak nepotrebnih radnika, postaviti finansijsko poslovanje firme online jer je ona od javnog znacaja, a nije neka vojna tajna.
Kad sredis svoje dvoriste, onda prigovaras drugima. Onda se krece na kampanju da se kaznjava neplacanje prevoza, povecanjem naplate sticu se uslovi za njegovo poboljsanje i kupovinu novih vozila itd.
Ovo je samo maznjavanje u mutnom. Polovina se svercuje, pare se dodaju iz grada, Djilas se samo slika sa novim vozilima koja se uzimaju na kredit. Besposleni radnici tamo primaju platu zarad socijalnog mira, stranke se bore ko ce dobiti direktorsko mesto da bi namestao tendere, a vrhunac je namesten tender i to od strane Djilasa i njegovih prijatelja kako bi se konstantno uzimao novac preko BusPlus-a iako sad vidis da nema apsolutno nikakvu svrhu.
Prosto sve u gradu toliko kriminalno funkcionise da ti vise ne mozes u narodu dobiti onu kriticnu masu koja ce da te slusa i postuje.
Pa navedi jednu stvar u gradu Beogradu koja nije u potpunosti trenutno kriminalizovana. Imas namestene tendere u svim javnim preduzecima, sa tajkunima se dogovaraju o kupovini zemljista i za njihovu korist grade odredjenu infrastrukturu, sve dozvole drze, nista ne mozes bez mita.
Beograd je u potpunosti maksimalno kriminalizovan, ovde je trenutno opsti haos, i mi u svemu tome ne mozemo nista nego samo ovde da se zezamo.
A da je Djilas kao vrhovni vodja kriv, kriv je. Nista od celog ovog kriminala ne bi moglo da funkcionise bez njegovog aminovanja. Sve on to podrzava i samo im ponekad kaobojagi udari packe da bi poboljsao svoj rejting.