Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

nikola011":19f312ls je napisao(la):
...Mislim da oni nece menjati sistem na kontrolnim aparatima i da ce ostati da se njima ocitavaju samo validirane kartice...

? ! ?

Somi303":5i916o9r je napisao(la):
Једно питањце, имам персонализовану картицу коју сам извадио прошле године, јел морам поново да вадим или могу само да допуним ову? :)

Ako je za zaposlene, vazi 3 godine, mozes da je dopunis kad zelis.
Ostale koje imaju subvencije moraju da se "obnove" u BusPlus-u. Niko ne dobija novi karticu, ali studenti i djaci moraju da je "obnavljaju" u septembru/oktobru, a nezaposleni na 6 meseci.

Potpuno isto kao sto je i nekad bilo.

@Danga

"kontrolni aparati" - aparati koje sa sobom nose kontrolori. Ukoliko na njih prislonis nevalidiranu karticu, njima samo pokazuje da je neispravna, a ne govori im da li je uplacena, a nije validirana.

Netačno! Zbog nevalidirane (a plaćene za taj mesec) niko nema niti sme da ima problem!

Kako ne piše im sitnim slovima.
Jednom mi je kontrolor rekao ne moraš validirati mi vidimo da ti je kartica uplaćena, i pokazao mi ekran.
Stajao je veliki X ali je dole pisalo da važi kartica do tad i tad..

Niko nije imao problem, ali je kontrolor uvek sam morao da ode do aparata i da je validira da bi mogao da proveri da li je suma uplacena ili nije.

Somi303":1qcu1afe je napisao(la):
Па ја имам ту за студенте :D И како се то обнављају?

Potvrda sa faksa da si upisao/obnovio 2012/2013. godinu i zajedno sa tvojom karticom odes u BusPlus. Ako si je izvadio prosle godine sa potvrdom o upisu godine, mislim da ce da vazi do novembra, uvek je bilo tako.

U svakom slucaju Call centar BusPlus: 011/7-155-155

Opet netačno!! Nikada mi je nije nosio do aparata na šipci (tzv. "validatora").
Samo se zahvali, što je za pohvalu.

Onda si ti jedna od retkih koje do sada nisam video u Bus-u. Ja niasm hteo da se validiram, uvek je proba na aparatu, pokaze mu crveno, ode do validatora, overi je i ponovo prisloni na aparat i vrati.

Somi303":2yno4oin je napisao(la):
А јел плаћам нешто?

Nemam pojma, mozda tamo neki obrazac za 100 dinara. Grota bi bilo da ona tamo nesto radi 2 minuta, a da nista ne platis :laugh:

Logicno resenje da ne bi rasipali ljude na 2 kontrole, jer svi ti autobusi staju i na Adu. Izadjes iz nekog autobusa sa Banovog brda i udjes iza u neki od ovh sa Cukarice koji odatle odmah krenu. Samo mislim da ce biti prevelika guzva na samoj Adi u spicu.

Sto se tice izlaska iz grada stanica Ruska se ukida za ove buseve sto znaci da ce oni na kontrolu na stanici Ada, kao i svi Lastini autobusi da se ne stvara guzva oko Sajma i u Ruskoj. Oni koji idu na BB bice zaustavljeni u Ruskoj.

Interesantno, uklopicemo se nekako :)
ukidanje.jpg

nikola011":akkufua8 je napisao(la):
Niko nije imao problem, ali je kontrolor uvek sam morao da ode do aparata i da je validira da bi mogao da proveri da li je suma uplacena ili nije.

Nije morao da je validira, može videti da li je suma uplaćenja i bez validacije, ali njemu ne ostaje evidencija da je pregledao kartu, jer ne ostaje u bazi, pa su zbog toga nekada oni to odrade.

Jooooj.... Sve gore i gore... Jest' to nekako dobro sto ne mora da se validira i to sto su besplatne kartice za osnovce, ali realno...
Cisto sumnjam da osnovci koriste Busplus kartice, nema ni potrebe, to su deca. Lepo je sto su im omogucili da bude besplatno, ali zar stvarno kontrolor moze da izbaci dete od npr. 10 godina, ili da ga natera da kupi kartu kod vozaca... Bilo bi nepristojno.
Sto se tice validiranja, odnosno ne-validiranja karata u spicevima, vremena su najgore odabrana... Od 6-9, donekle u redu, to vreme ima ogroman spic. Ali od 15-18 je stvarno neozbiljno. Spic nastaje od 12-13 sati pa sve do 20 sati. Ali mislim da im je to bila neka "prpa" zbog skole, donekle im je uslo u glavu da ce se stvarati ogromne guzve.
Linije koje su pojacali... U redu, nikada se nisam vozio nijednom od njih, pretpostavljam da su prebukirane. Ali sta je sa linijama kao sto su 50, 31, 17, 33, i jos dosta njih? Njima treba ozbiljna pomoc, celog dana su prepune, u bilo kom vremenu, vozaci imaju dosta problema sa postovanjem reda voznje... Pod hitno moraju nesto preduzeti...

Čemu ovaj "press clipping", pa još naglašeni, podvučeni i uokvireni delovi teksta i to u raznim bojama?
Šta je stav "postavljača", kao i obično - nije jasno.
Tek da se "lupi recka", a inače ih malo ima :cool:

Vozim se malopre zadnjim tramvajem 7l u ponoc i neki lik vadi karticu i smirgla je predamnom.Htedoh mu reci da to ne radi,ali je bio nadrndan i nada sve paranoican,ocigledno ga je istrecala skoro kontrola pa ga pustih.

A glas u meni je vikao NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE :D

Субота, 01. септембар 2012.

Градоначелник Ђилас: укинути обавезу очитавања допуњених персонализованих „Бусплус” карата

Градоначелник Београда Драган Ђилас затражио је данас од Дирекције за јавни превоз да се у потпуности укине обавеза очитавање допуњених персонализованих „БусПлус” карата.

Градоначелник је овај захтев изнео како би се умањиле гужве приликом увођења зимског реда вожње и oтворило више простора за квалитетнију контролу путника без карте.

У претходном периоду прикупљен је довољан број података о броју путника на свим линијама и у зимском и у летњем режиму саобраћаја, на основу којих су урађене студије и донете одлуке о повећању и смањењу броја аутобуса на појединим линијама, као и укидању једне линије. Одлуке о повећању броја контролних пунктова, као и задржавања у станицама само аутобуса у којим је контрола, донете су у истом циљу, да контрола буде брза и ефикасна.

Град Београд се још једном захваљује свима који су прихватили нова правила јавног превоза под системом „БусПлус”. Веома је важно да грађани разумеју да и надаље вожња без карте неће бити могућа, и да ће бити учињено све да се то спречи. У исто време наставићемо са напорима да свим путницима који регуларно плаћају карту обезбедимо што квалитетнији превоз.

Izvor: Grad Beograd

Dakle, gradonačelnik još jednom pokazuje da je pravi borac za interese Beograđana i da je došao do genijalne ideje da personalizovani ne treba da se očitavaju. :rolleyes: :lool:

Zapravo to je bio plan od pocetka.E sada lepo da se raskine grad ugovor sa bus plusom inace ce ispasti da je ovo sve bio dil da privatna kompanija dobija 8.5 % zarade od prodaje karata.

Ђиласов Лекс Специјалис :blah: Хвала му и на томе...

Tek sad nijedan vozač neće sigurno da me opomene da očitam kartu prilikom ulaska, jer nema pojma kakvu kartu imam. Mislim nije niko ni do sad, al' ovo je još bolje. :kk:

@hobotnice,

rekoh li ti ja pre više od sedam meseci da će ovaj kamen, pre ili kasnije, ispasti iz cipele? :kk:

Ja ga izbacih odmah, još tada, ali šta sa onima koji su se ovoj gluposti divili, neki - do imbecilnosti? :bash:
Njima treba omogućiti da i dalje očitavaju svoje kartice. Stečeno pravo, nije šala… :cool:

Vrh