Nikola '93
Higher intermediate
Pa neka prestanu onda da se hvale sa tim podatkom
hobotnica":28hee3nz je napisao(la):Bravo Aleksandre,
a pošto je to rešenje o izmeni cena usluga prevoza stupilo na snagu danom objavljivanja u Sl. listu (u aprilu) da li to znači da bi vi koji koristite usluge morali da platite razliku u ceni - retroaktivno. Ne bi me ništa iznenadilo. Nisu smeli to da obelodane pre izbora, a sad se već može.
Mislim da treba pomoći Bus Plusu.
Bivis":2h6esx7i je napisao(la):Kontrolor, ukoliko je kartica neispravna, osobi na mjestu događaja ima pravo naplatiti kaznu. Ukoliko to odbija, kontrolor može zaustaviti autobus do dolaska policije koja rješava problem s putnikom.
Mislim da bi mi trebalo ovim primerom iz Ljubljane da se povedemo, nemaš kartu OK, ne daš ličnu kartu, nema problema sada ćemo to da sredimo. Kontrolor kaže vozaču da zaustavi autobus i nema otvaranja vrata dok ne dođe policija. Sumnjam da bi se neko posle usudio da uđe bez karte.
nikola011":3cfhetve je napisao(la):Situacija u Cacku. Jedan lik odbija da plati kartu. Gradski autobus koji ide ka bolnici zaustavlja se na ulici mimo stanica. Ne otvara vrata. 10 minuta se ceka dok ne dodje policija koja ga izvodi. Autobus nastavlja dalje. NIJEDAN od putnika se ne buni i kaze: sa ovakvima drugacije i ne moze. Apsolutno 100% podrska bez obzira da li neko kasni na posao, zuri i sl. Tako se dolazi do sistema da se neko ne svercuje.
Ne znam za druge, ali ja bi u tom slučaju svoju nervozu usmerio ka šverceru, i mislim da bi većina isto to učinila. Verovatno znate da u nekim zemljama ljudima koji nisu na vreme izmirili obaveze, poverioci da bi naplatili dugovanje daju njihove podatke u oglasima. Igraju na kartu poštenja,čistog obraza i stida. A ovde da neko nešto slično uradi, našem čoveku bi bilo svejedno a nekima bi možda i laskala činjenica da im se ime nalazi u novinama. Takav smo narod čast izuzecima, potpuno smo izgubili osećaj sramote. Ja gledam one likove koji u prepunom busu kažu potpuno hladnokrvno da nemaju kartu, i to kao da su rekli dobar dan bez ikakvog stida i srama. Deo krivice po meni snose i oni putnici koji redovno plaćaju kartu, jer oni uopšte ne reaguju na švercere, čak im nije ni problem da stoje dok ove neplatiše sede. Ovde su neki forumaši odmah optužili Prostornog Planera samo zbog toga što čovek ne želi da mu šverceri uzimaju mesto u autobusu. Znači mi kao narod moramo da se menjamo jer u suprotnom nema tog sistema naplate koji bi uspeo kod nas.kingmanowar":2rwkyfap je napisao(la):A zamisli ti imas kartu i cekas u busu 30min da panduri dodju i izvedu svercera, a usput zuris u skolu/fax/posao. Zar ne bi popizdeo?
Mislim da bi to imalo smisla jer bi ostali putnici koji redovno placaju kartu bili sasvim razumno u fazonu-vodi tu budalu napolje,necemo zbog jednog kretena da mi ispastamo.Pa bi prakticno putnici isterali putnika iz vozila a ne kontrolori jer nemaju ni pravo za to.Bivis":17tyzvj0 je napisao(la):Kontrolor, ukoliko je kartica neispravna, osobi na mjestu događaja ima pravo naplatiti kaznu. Ukoliko to odbija, kontrolor može zaustaviti autobus do dolaska policije koja rješava problem s putnikom.
Mislim da bi mi trebalo ovim primerom iz Ljubljane da se povedemo, nemaš kartu OK, ne daš ličnu kartu, nema problema sada ćemo to da sredimo. Kontrolor kaže vozaču da zaustavi autobus i nema otvaranja vrata dok ne dođe policija. Sumnjam da bi se neko posle usudio da uđe bez karte.
Bobb":2fl9cjyv je napisao(la):Sve su to manje sredine gde jedan autobus koji stoji 10-tak minuta neće izazvati opšti kolaps saobraćaja. Čisto sumnjam da se to primenjuje u bilo kom milionskom gradu. Ima li ko primer iz Beča, Budimpešte...
Ljuta ptičice zaboravio si da isključiš sarkazam dok si pisao ovaj post. :laugh:angry bird":2cj8i536 je napisao(la):Samo još to da se ostvari i rešismo najveći problem sa javnim prevozom. Eto nama novih mečki i manova, čistih i ulickanih, besprekorno održavanih. A vozačima plata skače odma za 20%.