Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Agbi":22275psu je napisao(la):
Da li to znaci da ni mi u Beogradu necemo vise placati peronske karte na Lastinoj stanici?
I kako su tehnicki zamislili taj 'prolazak' kroz onu peronsku šipku koja se otvara samo ako prislonis peronsku kartu? Sad ce se otvarati ako prislonis Busplus kartu ili..?

Da video sam juce neko obavestenje na stanici, ali nisam stigao da ga procitam uskoro cu proci pa javljam kako su zamislili prolazak, predpostavljam da se prodje na kapijicu pored ili se pokaze onom sto radi tu pa on provuce svoju karticu da se prodje...

vucko":ysxhptnd je napisao(la):
Za sve ljubitelje bus plusa.Da pogadjam posto pominju da je isti sistem kao bus plus da se radi takodje o proizvodu apexa?

http://www.youtube.com/watch?v=icxFFq2P4BI&feature=player_embedded

Kako su mi prijatelji rekli, pravni fakultet je pokusao isto sa prvom generacijom 'bolonjaca', radi evidencije prisustva na predavanjima. Odustali su jer je trebalo oko 15-20 minuta samo da se svi prijave prilikom svakog ulaska (kad svi nagrnu odjednom, registracija ' koja traje samo dve sekunde' dobija potpuno drugo lice).

A da, kontrola i dalje samo gleda kartu i ni ne pominje validaciju, tri put` ura za to :) Nego sta bi sa onim blokiranjem validatora kad udje kontrola, nisam video da to rade ili su odustali od toga? A zbog cega je grupna karta samo na prednjim vratima i dalje ne mogu da nadjem racionalno objsanjenje (ali bas nikako).

Jumper":1cguj4g8 je napisao(la):
Agbi":1cguj4g8 je napisao(la):
Da li to znaci da ni mi u Beogradu necemo vise placati peronske karte na Lastinoj stanici?
I kako su tehnicki zamislili taj 'prolazak' kroz onu peronsku šipku koja se otvara samo ako prislonis peronsku kartu? Sad ce se otvarati ako prislonis Busplus kartu ili..?

Da video sam juce neko obavestenje na stanici, ali nisam stigao da ga procitam uskoro cu proci pa javljam kako su zamislili prolazak, predpostavljam da se prodje na kapijicu pored ili se pokaze onom sto radi tu pa on provuce svoju karticu da se prodje...

I ja uskoro, to jest sutra, krecem sa perona Laste.

imag0025.jpg

Ja sam na jednom validatoru video sledeće. Stoji sve normalno ali kad pritisneš ekran on se ovako obrne :D

Овај стоји исто нормално, али му је дисплеј окренут наопако :rolleyes: Види се "Кенткард" изнад

Јуче сам безуспешно тражио бусплус непресонализовану картицу од 40 динара на свим трафикамау близини железничке станице н на њој. Жив ме је блам појео када сам другарима из иностранства објашњавао да ако не нађемо ту карту, мораћемо да купимо ону од 250 динара, да нема временских карата и све у вези тога. А онда ме је друг упитао: ''Да није све то мало непоштено?''. Ма јооооок.....

Срећом, нашао сам карту на крају у трафици у Пионирском парку. Срамотно је да се карте не достављају редовно трафикама, посебно на местима где траба да их купе они који долазе у град са стране. А мислим да би могли и леци да се деле на трафици уз карту или да стоји обавештење о начину коришћења карата.

A do leta da koristite one od 250,00 dinara. Nisu očekivali sad te vaše goste iz inostranstva. E kad bi i turistima odmah čim stanu na tlo Srbije mogli da uvale i personalizovanu karticu to bi bilo najprofitabilnije.

Na Lastinoj stanici u Beogradu su ukinuli peronske karte. Prolazi se tako sto pokazete Bus Pljus a čika stavi svoju karticu na aparat i omoguci vam prolaz.

U tramvaju je bila kontrola, nista nisu rekli sto mi je kartica nevalidirana. Svercerima su samo rekli da izadju na sledecoj, neki izasli neki nisu...kontrola nije insistirala da se obavezno izadje.

Sve u svemu, normalno se ponasaju sto se tice nas nevalidiranih. Jupiii!

Validirala sam kartu u lastinom busu (zato sto je vozac moj dobar poznanik) i vise mi ne pise ITS1 nego ITS2 . Mada sam i sa ITS1 dobro porlazila u predgradju.

Agbi":rgyb0he3 je napisao(la):
Validirala sam kartu u lastinom busu (zato sto je vozac moj dobar poznanik)

Ispada kao da smatraš da validacijom činiš neku uslugu tom tvom poznaniku-vozaču :D

Аgbi, да ли то значи да могу да покажем Бусплус картицу и да уђем на перон без перонске карте, па да седнем у било који бус, без обзира куда он иде?

Felix55":2hio1gy9 je napisao(la):
Agbi":2hio1gy9 je napisao(la):
Validirala sam kartu u lastinom busu (zato sto je vozac moj dobar poznanik)

Ispada kao da smatraš da validacijom činiš neku uslugu tom tvom poznaniku-vozaču :D
Moz' bit ali i ne mora, mada mi ne bi zamerio ni da se ne overim. Drugacija je situacija u lastinim busevima, narocito kad samo dvoje-troje (u vrh glave) putnika udju na pocetnu stanicu.

Barkley":jftq7vnr je napisao(la):
Аgbi, да ли то значи да могу да покажем Бусплус картицу и да уђем на перон без перонске карте, па да седнем у било који бус, без обзира куда он иде?
Da, bas tako. Mozes i u ekspres, neces nista doplacivati..jer radi i na ITS1 i na ITS2 vrstu doplate koja je na personalizovanoj kartici. Mislim da ce salteruse podobijati otkaze, nema vise posla za njih.

Са Ласте крећу и бусеви АТП-а за Панчево, што значи да и у њих могу да уђем ако само покажем Бусплус на улазу на перон, без обзира што тај Бусплус не важи у тим бусевима. Испада да је тако, зар не? Мораћу да пробам, хвала на одговору. ;)

Barkley":3799396p je napisao(la):
Са Ласте крећу и бусеви АТП-а за Панчево, што значи да и у њих могу да уђем ако само покажем Бусплус на улазу на перон, без обзира што тај Бусплус не важи у тим бусевима. Испада да је тако, зар не? Мораћу да пробам, хвала на одговору. ;)

Na tu stranu ne idem, pa ne bih znala kako funkcionise kada udjes u ATP za Pancevo, ali na peron samo sa busplus.

Agbi":fleav0y5 je napisao(la):
Mislim da ce salteruse podobijati otkaze, nema vise posla za njih.
Знаш ли да Ластина станица опслужује линије и ван града Београда? Од Инђије до Велике Плане и од Смедерева до Љубовије.

od jutros roka kontrola u tramvajima preko mosta, neke strance navatali, pljušte kazne

Verovatno im rečeno sa kaznom da odu do GSPa da plate inače ne mogu van granice hahah
ako i treba naplaćivati kaznu strancima. Jeste da nemamo vremenske karte, ali šta šta mi tu možemo.
Ja pre nego što odem u neku zemlju uvek se raspitam gde i kako se kupuje i nikad se ne švercujem kad odem tamo negde.

pametnije bi bilo da na licu mesta prodaju nepersonalizovanu sa brdom vožnji i uzmu keš

Vrh