Šta je novo?

Naplata karata i kontrola - [ Beograd Plus,... ]

Sve više ćujem loših iskustava pri vršenju kontrole
Ako kontrolori nastave da matretiraju putnike koj svoje pretplatne mesečne kartice nisu validirali i ako imaju i fiskalni račun da je placeno busplusu
umesto da jure švercere :rant:
ispravni validatori ce postati prava retkost pa nek gledaju dal im se isplati :dil:

Nemoj da pretiš! ;) pratićemo te i naći..preko tvoje bus plus kartice :D preko sms-a znamo gde ulaziš i izlaziš..naši agenti su svuda oko tebe.. :kafa:

Komsinica (penzos) mi rece da su joj ukrali novcanik iz tasne (sa rajflesusom)dok je ulazila u bus. Dve radnje je radila: jednom rukom se pridrzavala a drugom overavala busplus.Odlicna situacija za lopove.

Onda mi je ispricala kako je kontrola maltretirala jednu bakicu: imala je urednu mesecnu karticu ali je nije overila na ulazu. Kontrola sastavljena od zene i muskraca ju je na kraju izbacila iz busa, i pored toga se se narod pobunio (osim same poslusne bakice) i u toj svadji kontrolorka je zaboravila da vrati bakici karticu, pa se onda sjurila za njom da joj da. Uglavnom, bezveze izbacise zenu.
Ja i dalje ne overavam, nigde jos nisam srela kontrolu ..u poslednje vreme. Ali posto su poceli sa maltretiranjem putnika, vreme je da otkopavamo 'sekirice'.

Agbi,Slomi cemo svaki vas otpor! Sa Bus plus sitemom jednostavno nemate sanse.. ;) ukinucemo vam kreditnu karticu,broj mobilnog,rezervaciju za letovanje,kada se budete vracali u Bg necemo vas pustiti preko naplatene rampe.. :dil:

2012":1cpccoeu je napisao(la):
Agbi,Slomi cemo svaki vas otpor! Sa Bus plus sitemom jednostavno nemate sanse.. ;) ukinucemo vam kreditnu karticu,broj mobilnog,rezervaciju za letovanje,kada se budete vracali u Bg necemo vas pustiti preko naplatene rampe.. :dil:

:laugh:

No chance! barem sto se mene tice.

Sad kad pomenuh sekirice, setih se koliko otpora tece u mojim venama :cool: moj cukun..deda seko Turcima glave sa sabljom..taj je bio Rus, moj deda cetnik, moj stric cetnik, potomci ovog Rusa.. svi listom protiv Staljina..i tako...previse je otpora u meni da bih bila 'poslusna'

:) i Majka svih strahova!,napravicemo nehigijensko naselje ispred vase zgrade..to uspeva garant :D

Ne Hvala...neki pokusavaju da vestacki propagiraju postojanje nekakve posebne kulture,ulepsavaju stvari snimaju filmove ,placaju nekave bendove..cinjenica je da ih niko u evropi ne zeli u svom dvoristu i to je realnost, koja pre svega treba njih da otrezni da se menjaju...
Svi napori koji se cine u poslednje vreme od strane grada da se civilizuju su vredni hvale,za to nam iz Eu i Un odaju priznanje,disciplinovanje nema alternativu...kako izgleda haos i sumrak civilizacije mozete se uveriti ali srecom samo jos koji dan pored Belvilla :kafa:

Ja sam mislila na duh otpora a ne na nehigijenu. Gori su ovi sto nam mozak popise raznoraznim zabranama à la EU nego ovi Cigani oko Belvila.

i jos nesto, to nije Belvil, nego Romvil :laugh:

Ja se ne bih složio..ovo u vezi sa Eu ;) ne ipak je Belvill..mada su neki hteli da naprave Romvill, pa da ih usele u Belvill...plan nije uspeo Điki daleko video...i ko je iza toga stajao..baš se rimuje.. :kafa:

Juče su u šesnaesticu zajedno sa mnom na druga vrata ušli momak i devojka, Rusi ispostavilo se kada sam pokušao da im objasnim da ne treba 20 puta da trljaju nepersonalizovanu kartu o validator jer im je već skinut kredit. Međutim, iako baš i ne znam ruski, objasnili smo se nekako da oni u stvari žele oboje da se voze na istu kartu, i da je zato dva puta poništavaju. Da ste im samo videli face kada sam im objasnio da to mogu da urade samo na prednjim vratima...

Nije to njima nepoznato ,isti sistem radi i u Moskvi..možda ima nekih razlika u programu ali to je to.. :kafa:

2012":1qcpclgn je napisao(la):
Nije to njima nepoznato ,isti sistem radi i u Moskvi..možda ima nekih razlika u programu ali to je to...

Kada su gosti iz Rusije pročitali ovo, kontaktirali su me i zamolili da objavim da:
1. Nikada nisu bili u Moskvi, :|
2. Nije Rusija samo Moskva :/ i
3. Kada su shvatili sve mogućnosti i genijalna rešenja BP-a (a posebno obaveznu ValPersKar), poželeli su da se stalno nastane u BG :cool:

... i to je to :bash:

Hmm :/ Beograd je atraktivniji od Moskve definitivno,čim Rusi prvo dolaze ovde a nisu videli Moskvu.. :rolleyes:

@2012
Al je tebi Danga nesto stala na zulj kad joj stalno kontriras. Cool down, have a beer. :cool:

BEOGRAD - Autobuske linije 33, 35, 42, 43, 48, 79, 303, 610 i 493 od sutra će biti pojačne, dok će trasa linije 74, koja saobraća od Bežanijske kose do Omladinskog stadiona, biti produžena do Mirjeva, najavljeno je iz Direkcije za javni prevoz.

Na osnovu analize očitavanja "Bus plus" kartica u proteklom period pokazalo se da su na tih devet linija zbog velikog broja putnika i gužvi potrebna dodatna vozila, dok je linija 74 produžena, jer je utvrđeno da oni koji je koriste često presedaju na 25p, kako bi stigli do Mirjeva.

Produžena linija 74 ubuduće će nositi broj i naziv: 74 Bežanijska kosa - Mirijevo 3, a radnim danom u špicu na njoj će biti 19 vozila i van špica 17, koja će saobraćati u intervalu od devet minuta.

Direkcija za javni prevoz zahvaljuje Beograđanima koji redovno očitavaju svoje Bus Plus kartice, jer tako doprinose kontroli i uspostavljanju kvalitetnijeg javnog prevoza.
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:373454-Beograd-Pojacano-devet-linija-GSP

kingmanowar":2fcjgg77 je napisao(la):
@2012
Al je tebi Danga nesto stala na zulj kad joj stalno kontriras. Cool down, have a beer. :cool:
A to mi.. održavamo atmosferu da ne bude dosadno.. ;) ..te se podelismo na Eur..ups..Bus Plus skeptike i pristalice.. :)
Kingmanowar,Tnx for beer..obožavam Praško ,Staropramen.. :kk:

kingmanowar":2movtrj8 je napisao(la):
@2012
A to mi.. održavamo atmosferu da ne bude dosadno.. ;) ..te se podelismo na Eur..ups..Bus Plus skeptike i pristalice.. :)
Kingmanowar,Tnx for beer..obožavam Praško ,Staropramen.. :kk:

@ kingmanowar
2012 mi ne kontrira, on to samo pokušava jer, najjednostavnije rečeno, mi nismo ista kategorija.

Ne znam da li je „Staropramen“ toliko jako pivo, ili njega „brzo `vata“, ali dva istovetna posta ^^, jedan za drugim, govore o, inače hroničnom, odustvu koncentracije.
Površnost je, takođe, karakteristika „kontraša u pokušaju“. Da ne idem dalje, po dubini, već prva strana njegovih postova to verno pokazuje.
Važno je, dakle, bilo šta napisati, „zapljunuti se“, makar to bila jedna ili dve prostproširene rečenice, neretko - i samo par reči, da „održi atmosferu“ - on, a ne „mi“. I ovde, ponovo množina, zbog piva možda?!
Kada je priča ozbiljna on pokušava da se šegači i obratno... Uleti on, na primer, u priču o gostima iz Rusije, napiše nepametan post, a kada mu se to objasni, on napiše još nepametniji, kol`ko da nešto napiše, ali i tada ne vodi računa jer nije tačno „da oni nisu videli Moskvu“. Videli su je sigurno (slike, spotovi, reportaže, filmovi...), kao što je 2012, možda, video grad Tarawa, ali u njemu nije bio!
Ne bih javno davala ocenu ozbiljnosti, kvaliteta i njegovog doprinosa ovoj temi. Neka to svako, sam za sebe proceni. Letimični „prelet“ negovih postova na drugim temama govori mi da se i na njima više bavi doskočicama nego argumentima.
O neveštim pokušajima politiziranja na ovoj temi ne vredi trošiti reči...

He he.. Danga je na nečemu mnogo jačem od Praškog..predizborna "Da/enga"groznica :laugh: Ko će je se još sećati posle izbora..ajde neka poradi malo na stažu ,upozna forumaše pa krene na neki drugi forum gde nema "površnosti" viših ili nižih "kategorija",uostalom njenu kategoriju nemamo na listingu..jer joj lepo piše .."End of the world".. ;)
A sad malo... ozbiljnije,Danga ipak treba da poradiš malo na komunikaciji sa forumašima.. ,ne slažemo svi ovde oko mnogo čega ali uvek održavamo raspravu na pristojnom nivou ,bez međusobnog vređanja..ako nemaš osećaja za humor ..šta god..jednostavno preskoči post ili kaži ne kapiram..sve ok.Etiketiranja ili ogovaranja,odgovori preko trećih lica je u krajnjem slučaju nekorektno.. :kafa: Ovaj forum nije nikada bio takav ..jedni protiv drugih,već preko predloga uz konstruktivnu kritiku zajedno do rešenja..to je vednost Beobuilda.. :dil:

Ja iskreno vidim u ovoj temi samo raspravu od kako si se Danga pojavila. KAda bi pogledali tvoje poruke na forumu vidimo da su poruke samo pisane u ovoj temi. Svaka poruka ti je po meni nejasna, nešto želiš reći, ja baš ni ne razumem tvoje poruke (možda jel sam glup) , pišeš neke citate, citiraš korisnike, podvlačiš.... tako da sam počeo da ih preskačem, i znam šta da očekujem u poruci..
Kao što reče 2012, komunikacija je problem, kada je počela validacija karata odma si krenula u atak na ljude koji validiraju.. Nije ovo forum na kome ćemo se mi prepirati i vredjati jedne druge (deliti na one koji su za i koji su protiv) nego da se napravi neka rasprava, ali normalna !

^^
Ni na kraj pameti mi nije da unosim nemir u ovu zajednicu za slobodnu razmenu mišljenja. Priključila sam se da iz što više uglova sagledamo ovu konkretnu temu koju ti nemilosrdno i namerno troluješ.
Umesto ozbiljne argumentacije na temu – ti opet pominješ nekakvu „predizbornu groznicu, postizborni period“?! Haluciniraš ili opet provociraš, odnosno – troluješ?

@kopmania, NHF, za podele (na EUR, odnosno BP skeptike i pristalice) pitaj člana 2012. On to neprestano protura :blah:

Vrh