Kartograf":11d5rpwg je napisao(la):
laki72":11d5rpwg je napisao(la):
Naravno da treba, samo narod nije svestan da je to njegovo, da od zarade Telekoma Srbije ima visestruku korist.
Može pojašnjenje ovoga, ali pls bez priča kako je telekom dobar jer sponzoriše klubove i uplaćuje pare u budžet koji se nenamenski troši.
Koja je to moja višestruka korist od njih? Znam da su je oni imali od mene kad sam papreno plaćao infrastrukturu koja je sada njihova a ne moja.
Ako ti delijin post nije dovoljan odgovor, pojasnicu ti.
Pare se uplacuju u budzet i (kako ti kazes) nenamenski trose. Ok, neka je i tako, mada bi se tu mogla povesti ozbiljna diskusija i analiza pre ocene koliko je to nenamensko trosenje.
Elem, prodajom telekoma, taj deo novca bilo koji strani vlasnik nece ostavljati u Srbiji, sto je i logicno.
Prodajom telekoma, drzava bi kupila socijalni mir u narednoj godini, i delimicno smanjila dug.
Ostatak love bi ispario slicno kao i nakon prodaje Mobtela Telenoru!!!
Onda bi vec 2017. godine imao manjak u budzetu, koji nebi imao odakle popuniti, ali nema ni priliva profita od zadnje `zlatne koke`.
Sta preostaje? Pa podizanje stope PDV/a na HR nivo 25% ili mozda i na HU nivo.
Jer ma sta mi mislili o budzetu i nacinu trosenja novca iz istog, on mora i uvek ce se morati napuniti.
drugi nacin je inflatorno finansiranje, sto je vec probano tokom prve polovine 90-tih, a mi malo stariji znamo kako je to proslo i cime je rezultiralo.
dakle, pored direktne koristi, ogromna korist je izbegavanje dodatne stete!!!
Ponavljam po ko zna koji put. Telekom se bavi biznisom 21. veka. Telekom je uz redovno vracanje kredita za sirenje posla u BiH i CG i dalje profitabilan !!!
Samo infrastruktura Telekoma (koju smo svi gradili) vredi visestruko vise od onoga sto se moze dobiti , ali vrhunac gluposti je da se iznos ostvaren evntualnom prodajom moze zaraditi u samom telekomu za samo nekoliko godina.
Jedan `omrznuti` Milosevic, prozivan kao `Geda gluperda`, kao grobar Srbije (...) odmah nakon ukidanja sankcija, je za 49% ondasnjeg Telekoma Srbije *bez optike, sa dvojnicima, sa analognim centralama, bez mobilne telefonije, sa listama cekanja za nove prikljucke...* uspeo da naplati `fantasticnih` milijardu ipo nemackih maraka (DM) !!!! 1997. godine !!!!
cena kvadrata stana je tada bila oko 1000DM, litar goriva na NIS-u je bio oko 0,75DM, Letovalo se u sezoni u Grckoj za 25-30 DM/dnevno (apartman), A nov Hyundai Accent se u Progresu mogao kupiti za manje od 10.000DM!!!
Zasto je ovo sto sam napisao bitno? Zato sto se vidi da je novac u ovuh nepunih 20 godina izgubio vrednost vise od duplo!!!
U medjuvremenu je Telekom Srbije porastao i sazreo u jednu ozbiljnu veliku kompaniju, a sada ovi genijalni treba da ga bukvalno poklone jer su obecali `Merkelici` ????
E pa nece moci, ako je ista ostalo od nekadasnjeg bistrog uma i ponosa u nasem narodu!