Šta je novo?

Nacionalni stadion

Не треба ни репрезентацију да имамо кад је овако ужасна. Питам се кад ће људи схватити да нам фудбал једноставно не иде од руке као остали спортови у којима једноставно доминирамо, за које неки ни не знају. ебао вас фудбал!

Може подно Калемегдана...

За мање од 150 милиона евра могу се темељно реконструисати три постојећа стадиона (тј. дефакто саградити нови) - наравно, ако не би било иживљавања: "Рајко" остаје укопан, само чисто фудбалски (50.000 гледалаца), на "Стјепану" (Бобек :D ) се такође уклања атлетска стаза и граде се четири трибине уз терен за 30.000 људи. Ништа покретни кровови и сл. Реконструише се и ОФК-а, са атлетском стазом.

Mogao bih iz glave da napravim poduži spisak potrebnijih stvari na koje može da se potroši 150 miliona evra.

Пантограф":qzen53wm je napisao(la):
.. на "Стјепану" ...
:laugh: +1

Moto starog Rima: Hleba i igara.

Moto Sovjetskog Saveza: Hleba, igara i visokih peći.

Moto naprednjačke Srbije: Igara i visokih peći.

Inače treba nam novi stadion, ali samo sa atletskom stazom, i samo iz para sportskih organizacija. Koliko se para obrne u našem fudbalu samo od prodaje igrača u inostranstvo?

Е, ја баш мислим да Србији не треба ни један једини велики стадион са атлетском стазом. Већег бацања пара од тога нема - ако једном у 30 година будемо у прилици да организујемо европско првенство у атлетици, и то је све. Примера ради, најзначајнији атлетски догађај за пет деценија постојања Маракане било је финале Купа европских шампиона ваљда 1990, када је Звезда послала првак Европе. Било је мање од 1.000 (хиљаду) гледалаца.

Мали атлетски стадиони (уз један у престоници за десетак хиљада гледалаца) + функционалне атлетске дворане, то је оно што треба српској атлетици.

"Сокер" је најважнији спорт на свету и најглобалнији феномен данашњице - практично једино што на културном нивоу сједињује становнике Западне Европе, Нигерије, Палестине, Израела, Чилеа и Северне Кореје.

Стадионе (Рајка Митића и ЈНА) порушити и земљиште ако не може у паркове, претворити у грађевинско земљиште и продати и од тих пара направити национални стадион негде северно уз аутопут.

ja sam protiv da drzava gradi futbalske stadione. Neka sami namaknu pare, drzava moze na primer da im da besplatno zemljiste. Bolje za te pare graditi bazene, atletske staze, atletska dvorana, skolske dvorane, da se pomognu mali sportovi kao sto je streljastvo, veslanje, odbojka, rukomet..., a ne ovaj korupirani futbal. Ja uopste vise ne gledam utakmice muka mi od futbala i euforije koja se stvara oko njega. Ovi pobedise albaniju i hoce docek na trgu!!!!

Nacionalni stadion pripada državi, a ne klubovima. Mogu klubovi da igraju na njima, ali neka plate.

Slažem se sa Pantografom da nam ne treba ateltski stadion, već pravi fudbalski, gde je prvi red tribina nekoliko metara od terena.

pa neka pripada FSS, ionako su se odmtnuli od drzave

Datiim zemljiste fss osloboditi id taksi itd
A lopovska komp fss sa teletom na celu neka nadje lovu i neka pravi stadion
Sreca pa nemamo tih 150 mil totalno neispkativ objekat

Da li je gluplji, kriminalniji, nepotrebniji projekat BNV, Despotov grad ili nacionalni stadion i dalje ne mogu da se odlučim.
Za to vreme država nema pare da postavi rampu i čuvara na Savskom nasipu 24h, pa smo izgubili samo 8km obale na Novom Beogradu.

Пантограф":2o1shdzn je napisao(la):
За мање од 150 милиона евра могу се темељно реконструисати три постојећа стадиона (тј. дефакто саградити нови) - наравно, ако не би било иживљавања: "Рајко" остаје укопан, само чисто фудбалски (50.000 гледалаца), на "Стјепану" (Бобек :D ) се такође уклања атлетска стаза и граде се четири трибине уз терен за 30.000 људи. Ништа покретни кровови и сл. Реконструише се и ОФК-а, са атлетском стазом.
Ne moze. Podbanjicki fekalni kolektor moze da se rekonstrukcijom dovede na Cat 3, docim Franjevacki ima uslova za dovodjenje na Cat 4 ali bi to bilo ogromno i nesvrsihodno ulaganje jer bi se drasticno smanjio postojeci kapacitet. Dakle u oba slucaja mineri i buldozeri pa Jovo nanovo.

Jovo nanovo, 50k gledalaca- 250 milona* kao sto rece Tole lopove, 60k gledalaca 500 miliona*.

*Vidi pod nacionalni stadioni Varsava i Bukurest.

Mi smo jednu lepu sansu vec poduvali, sipkas je imao ozbiljnu priliku da se ovime zabavi 2013.god. ali je ocito tada imao druge prioritete. Platini nam je obecao, u slucaju da se projekat pokrene, nekoliko utakmica na EP 2020 i finale LE 2022.

Licno, da modu da biram, od svih lokacija koje bi mogle da dodju u obzir bih izabrao stadion Rada. Eventualno, iz NBG lokal-patriotskih razloga i okolina aerodroma, sve ostalo je bezveze (Pazova, Simanovci, Ugrinovci, Ovca-Borca).

Stadion Rada, jer je to jedina lokacija koja bi mogla biti interesantna potencijalnim investitorima. Mi para nemamo i necemo imati za ovakav poduhvat (osim ako sipkas totalno ne poludi), jedina moguca opcija da se projekat realizuje je kroz PJP.

Zasto se ne uvede solidarni porez ili da se dodatno smanje plate i penzije, ili da se bre dodatno opravdano zaduzimo, pa da se izgradi veci i bolji stadion od onog u Pjongjangu u Severnoj Koreji. Pa da pokazemo koliki nam je. Tu bi nas vodja organizovao sletove za svaku novootvorenu fabriku ili neki novi Beograd na vodi, a scenografija bi bila u obliku voca i povrca, a i mesa koga sve manje vidjamo a kamoli kusamo. Razdragan narod bi hrlio na tribine da vidi ono sto nema, i stadion bi uvek bio dubke pun. To bi bio zatvoren krug, i vise se ne bi postavljalo pitanje smisla i svrhe stadiona.

Проблем српског фудбала је системски, кога ни победа на СП ни најсавременији национални стадион не би решили.

Ja sam u soku da uopste ima 30 ljudi koji su glasali sa DA...
U zemlji gde se sve raspada, da se baci 150 miliona EUR na sport koji je korumpiran do srzi i koji vec isisava milione od drzave je po meni vrhunac ludila...

Za sve sportove koji nisu atletika, plivanje i gimnastika - izvolte na trziste pa gradite od svojih para!!!

Kome treba nacionalni stadion koji bi se koristio manje od 20 dana godišnje?

Meni je apsurd da u zemlji gde se klinicki centar raspada, a nije ni useljen, plucna samo sto se ne srusi, dopler krvnih sudova se zakazuje na nekoliko meseci, a UZ srca za decu u Tirsovoj celih 7... (dodati po zelji) neko razmislja o gradnji stadiona za 11 ili 22 momka koji ce prvom prilikom potpisati ugovor za neki evropski klub i zbrisati odavde.
Takodje, rukovodstva ce se u istom poslu 'omastiti' , ali narod koji jedva prezivljava treba da finansira 'sicu' da bi oni imali adekvatan stadion???
U isto vreme, moja deca nemaju adekvatnu fiskulturnu salu (vec nekadasnju adaptiranu salu doma kulture), pohadjaju nastavu u montaznom objektu kome je istekla upotrebna dozvola, koji je pokriven i oblozen azbestnim tablama???

Kanalizacija koja nije kompletirana nam se izliva direktno u reku i to neposredno pored dve zgrade koje pretstavljaju kao nesto najprestiznije u BGD!!!

Pola Srbije nam svake godine pati zbog nestasice pijace vode!!!

I samo nam jos jedan poluprazan stadion fali???
Sramotno...

Vrh