Šta je novo?

Nacionalni stadion

Док се планирају национални стадион, елитно насеље и "реплика средњевековног Београда", у Србији деца иду у школе од азбеста које се распадају...

zexland":13oi5hg4 je napisao(la):
Pa naravno da ce da prodaju Telekom, prodace i sve ostalo sto moze da se proda, zato su i dovedeni da dokusure sve ono sto zuti nisu. Koji bre Nacionalni stadion...strasno...

рајд оф Курта, ту рајд он Мурта, што би рекао Драшковић

Zbog poraza od Portugala Vučić predlaže gradnju pola nacionalnog stadiona
pola-stadioa-680x430.jpg

Vlada će za ovu namenu izdvojiti 75 miliona evra
...
http://www.njuz.net/zbog-poraza-od-port ... -stadiona/

:D

JohnnyLee":28il3vjp je napisao(la):
zexland":28il3vjp je napisao(la):
Pa naravno da ce da prodaju Telekom, prodace i sve ostalo sto moze da se proda, zato su i dovedeni da dokusure sve ono sto zuti nisu. Koji bre Nacionalni stadion...strasno...

рајд оф Курта, ту рајд он Мурта, што би рекао Драшковић

рајд оф Курта, ту рајд он Мурта анд Курта.

Отприлике клубови немају пара за те пројекте.

Fina analiza "projekta"

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qyjQB_JuMXY[/youtube]

Шалу на страну, мени је Кесић мало spooky.

Што се тиче нац. стадиона - још један "балон".

на месту Железничаревог :) таман да им се уклопи у пројекат од националног значаја

Nacionalni stadion Rumunije koštao je 240 miliona Eur a kapacitet malo ispod 56K

Idealno mesto za stadion je pandurski sportski centar u Makišu, iz više razloga: državno zemljište, odličan pristup, periferija, dovoljno prostora za veliki parking, blizina velikog broja postojećih parkinga...

@tragac A zastitni pojas vodoizvorista, jel kaci taj kompleks?
Jedna od mana te lokacije je potencijalno cesta magla. Ja sam ipak za neko od brda ili brezuljaka.
Moj favorit je svakako lokacija Radovog stadiona na Banjici. Velika prednost te lokacije je i sportski centar Banjica u samom komsiluku...
a i VMA preko puta, pa kad se navijaci "posibaju" (a budimo realni i iskreni, sibaju se sve cesce) moze se brzo pomoci povredjenima.

Tu je u blizini i Institut bezbednosti, pa se valjda ne bi ponovila epizoda sa 'dronom' maltene pored sedista 'bezbednjaka' ;)

Od tog stadiona neće bit' ništa, ali ako već fantaziramo, od lokacija koje se pominju, meni su favoriti Ada huja, prostor iza naselja Dr Ivan Ribar (pokojni Đovakov teniski centar) ili neka druga lokacija blizu reka.

Nekako mi moćno deluju stadioni kraj vode, kao npr. novi stadion u Varšavi.

National_Stadium_in_Warsaw_by_night_(2).jpg

Ili olimpijski u Pekingu :)

15b8ee7a.jpg

a imamo primer Zagreba u komšiluku (doduše ne sa stadionom, već sa arenom):

arena_zagreb51.jpg

Apsolutno se slažem, da li Makiš, Ada Huja ili ako imaš još neki prostor uz Dunav posle Dorćola, Djovakovi tereni, NBGD...

Banjica, Voždovac, Konjarnik... Znate i sami kakav je haos po svim tim naseljima koja nisu uz reku, užasna infrastruktura, brda, zagadjenost, haos, gužve... Još kad desetine hiljada ljudi krene ka istoj tački...

Дефинитивно део између Панчевца и Аде Хује. Том делу града и обали Дунава фале монументални објекти.

Laki, taj plac se graniči sa zonom zaštite, ali njegove dimenzije su otprilike 500x300 metara, sasvim dovoljno za stadion bilo koje veličine, čak i sa atletskom stazom.

Evo kako bi to izgledalo sa umetnutim rumunskim nacionalnim stadionom kapaciteta 55 800. Crveno su granice Sportskog centra MUP/FK Policajac, a placo su parking površine i ostale raspoložive površine na kojima se pored parkinga mogu graditi hoteli, komercijalni i dr. sadržaji koji bi upotpunili stadion.

2h3ok15.jpg

Mислим да нам је сама Ада циганлија довољна да се ту створи гужва, док је Дунавска обала Београда у потпуности запостављена.

a IMT? I tu se može napraviti megakompleks sa vlikim trgovinskim i poslovnim objektima. Površina mnogo veća od ove u Makišu i još bolji pristup. Problem: treba porušiti i skloniti sve ono.

@tragac

Onda je Makis sasvim OK predlog i uz Rad koji je meni licno favorit, predlog Makisa mi se cini kao dobro resenje.

Beki":1apvpdyp je napisao(la):
Apsolutno se slažem, da li Makiš, Ada Huja ili ako imaš još neki prostor uz Dunav posle Dorćola, Djovakovi tereni, NBGD...

Banjica, Voždovac, Konjarnik... Znate i sami kakav je haos po svim tim naseljima koja nisu uz reku, užasna infrastruktura, brda, zagadjenost, haos, gužve... Još kad desetine hiljada ljudi krene ka istoj tački...

Izvini, jel mi zivimo u istom Beogradu?
Kakav je to haos na Banjici, ja nesto nisam upucen, premda sam gotovo svakodnevno u tom kraju ili u blizini? :)
ZAGADJENOST ?
Na Banjici? Od cega molim te???
Verovatno od Banjicke i Manastirske sume u neposrednoj blizini :lol: :lool:

Kada desetine hiljada ljudi krenu ka istoj lokaciji, guzve su neminovne, ali kako onda predlazes Adu Huju???
Pa tu bi bukvalno svi dolazili i odlazili istim pravcem!!!

@Pantograf
Prostor IMT-a?
Lokacijski izuzetno zanimljivo. Saobracajno - pravi pogodak.
Ono sto mi se ne svidja je nedostatak drugih sportskih sadrzaja na toj lokaciji.
Po meni, to je veliki nedostatak te lokacije, te bi se uz stadion morala planirati izgradnja istih.
sa druge strane, odavno tvrdim da na teritoriji opstine Novi Beograd nedostaje sportskih sadrzaja, bar jos jedan ako ne i dva bazena, te bi ovo bila prilika da se zaokruzi celokupna ponuda.

Ne bi bilo lose razraditi ideje vezane za ovu lokaciju. :kk:

Шта ће ти "други спортски садржаји" на локацији? То нема везе.

Vrh