Šta je novo?

Nacionalni stadion

Podržavate li izgradnju Nacionalnog stadiona?

 • 1. Da, apsolutno!

  Glasovi: 140 20,7%
 • 2. Ne! Treba rekonstruisati stadione CZ i PFC

  Glasovi: 158 23,4%
 • 3. Ne! Ima prečih stvari od stadiona

  Glasovi: 353 52,3%
 • 4. Baš me briga! Neka ga Toletu ako ima para

  Glasovi: 24 3,6%

 • Ukupno glasača
  675
Nisam ja smislio biznis plan :)
Samo mi ovo deluje kao najrealnija i najracionalnija varijanta.

Neko javno - privatno partnerstvo uz prodaju ostatka plac(ev)a.
 
Ne verujem da bi na to pristali kako jedni tako i drugi. Oba tima racunaju na postojece objekte i ostatke placa kao dobar zalog za buducnost na racun kojih bi se pravila partnerstva sa investitorimam radi zarade u buducnosti.
To bi moglo biti dobro i pravicno resenje kako bi oba tima zadrzala priblizno postojecu lokaciju, ali je malo verovatna.

Druga opcija je da jedan tim tj. stadion ostane na postojecoj lokaciji, a da se drugi seli u drugi kraj grada.

Oba kluba imaju slicne biznis planove i nerealno je da se takvi projekti rade na tako maloj razdaljini, stoga ko prvi udje u projekat ce verovatno i sebi obezbediti buducnost. Upravo zato ulaganje Miskovica u onaj veliki projekat bi moglo da pomrsi racune kako jednima tako i drugima.

NAravno uvek postoji i mogucnost dogovora i kompromisa, ali u rukovodstvima su ljudi ograniceih mentalnih kapaciteta i losih namera.

Za ulaganje u nacionalni stadion niti ima novca niti ima interesa, stoga to ce i u buducnosti biti jedan od stadiona dva najveca kluba.
 
Нема шансе.
Нек има свако свој стадион, средимо их колико-толико да могу да се играју међународне утакмице (нека не каже било ко да је то немогуће, јер није). Кад буде било пара, направимо два нова стадиона на том месту - без станова и тржних центара. И будућа Маракана да остане укопана и са узаним тунелом испод Севера, да се гостима одсеку ноге :D
 
Nacionalni stadion u Staru Pazovu, Partizan u Zemun u Zemunelo, samo nek dodaju joč malo stolica a Zvezdu u Sopot tamo im je baza a njihove stadione porušiti i dati skupljačima sekundarnih sirovina da zarade nešto od prodaje čelika.
Epilog, nema frke u centru grada, dosta slobodnog prostora za pametnije zidanje i cigani koji će na duži period da nam ostave na miru šahtove i klupe po gradu :)
 
Дабоме, нека сакупљачи секундарних сировина разнесу и тај део историје и традиције Београда и овог дела света. Фасцинантно размишљање.
 
Ha ha sarkazam sarkazam :lol:
Druga opcija je da pustimo da navijačka borilišta, pardon, stadioni budu razrušeni u njihovim međusobnim obračunima, pa ćemo imati polusrušena borilišta poput Koloseuma, pa eto i turističke atrakcije.

Fudbal nam je na takvom nivou da su ti stadioni zaista deo istorije i tradicije i dok ne dođu neki arapski goniči robova ili ruski tajkuni kao Vlasnici sa velikim V nema ništa ovde od fudbala. Ovi uskoro neće imati para ni za struju a kamoli za sređivanje ruina na kojima od jeseni više neće moći da se igraju utakmice pod okriljem UEFA.
Tako da za par godina ti stadioni ima stvarno da postanu istorija.
Mada Partizan ima malo bolju situaciju.

Bez zezanja, moje mišljenje je zajednički stadion, uz to i nacionalni, znači i za reprezentaciju i za Partizan i za Zvezdu, do 50 000 gledalaca i to van grada, na periferiji.

Iluzorno je očekivati da Zvezda ili Partizan sami sređuju svoje stadione, ako se pojavi neko ko hoće da uloži pare u iste, treba da pevamo od sreće.
 
Ако неко види корист да уложи толике милионе, а за узврат треба држава само да обезбеди инфраструктуру, не видим шта може да буде лоше. Све и да се да неко веће парче земље код Борчанског моста, коме смета?

Постојећи стадиони су преоптерећени проблемима и знаковима питања, управе су корумпиране, власништво упитно...

Шта, плашимо се да нам нови стадион не пропада? Да ли би то било прво тако нешто? Зашто би се бојали изградње, све и да пропадне, бар смо упослили грађевину? Наравно, само да нипошто не иде из буџета.

@Земунац/Сербианац :)
Најпознатија туристичка локација у Београду, наравно неће у Сопот 8)

Не не, без зезања, продај ти гајбу своју па ради шта хоћеш :wink:
Имаш ту код тебе на периферији Београда стадион. :)

Што се насиља тиче, више сам га гледао у угоститељским објектима него спортским...и шта сад, све клубове, кафане, сплавове у Угриновце? После најмање пола века " насиља" на истима они и даље стоје и странци долазе у огромном броју на њих из недеље у недељу, а посебно на веће мечеве, међународне, репрезентативне.

А ако је ниво фудбала лош а осталих спортова исто, тада треба улагање у спорт, зар не?
 
serbianac":1eowyxjq je napisao(la):
Fudbal nam je na takvom nivou da su ti stadioni zaista deo istorije i tradicije i dok ne dođu neki arapski goniči robova ili ruski tajkuni kao Vlasnici sa velikim V nema ništa ovde od fudbala. Ovi uskoro neće imati para ni za struju a kamoli za sređivanje ruina na kojima od jeseni više neće moći da se igraju utakmice pod okriljem UEFA.


Не, богати Арапи и Руси неће бити од помоћи, јер човек може да помогне само сам себи, а све остало је као уплата новца из државног буџета на Хофенхајм. Дакле - у рангу чуда.

Прича о српском фудбалу има две стране: на једној, тотални распад и дезорганизација; на другој - сјајни фудбалери. Србија је убедљиво најскупљи тим који не иде на Светско првенство. На челу Премијер лиге је тим из Лондона са двојицом Срба као кључним полугама. Фудбалска школа Партизана је међу најбољим на свету. Чак и распала Звезда тренутно у тиму има неколицину играча који заиста умеју да играју фудбал (Нинковић, Печник, Лазовић, Мрђа, Дауда).
Дакле: рад и стручност; не "Гаспром", "Мубадала" и фарме крокодила у Поморављу, него паметни људи на челу клубова и целог фудбала (као и на челу државе - Швајцарска је брдско-планинска вукојебина без нафте и гаса). У супротном - џаба милиони.
Онда ће бити и стадиона, а малодушност и исфорсирани цинизам одуваће кошава, тамо где им је и место.
 
Па додао бих и да је Јапан једна обична јалова вулканска стена, али оће да дају паре Пиксију :)

Пантограф, као да ти је под кожу ушао тај улазак на терен и светски позната натприродна појава, излазак из тунела :)

Што се тих вештачких дугова које је држава правила тиче, нека упосле правосуђе и ето и плуса финансијског. На крају крајева нека га држава и покрива, када већ под окриљем ноћи може да поставља комплетан тим управе или пред камерама хапси легенде које су исти оставиле у плусу и прославиле земљу највећим трофејима који се у фудбалу могу замислити. Све у циљу отимања нечега што су генерације грађана стварале, да би се све претворило у краткотрајни грађевински (за приватне џепове) ћар. Не,не та прича којом су многи инфицирани неће ићи глатко, бар док сам ја жив, или неко мој... Рушите ви и правите тржне центре, станове од чега хоћете. Власници Звезде су њени чланови и они једини ту треба да се питају.
 
Lepo rečeno, ali
uf imalo bi previše "ali" na sve rečeno.

Prvo su čovići, vesići, karadžići, đurići... koji su na čelu istih.

Drugo su Džajići, Vukotići... koji nemogu ni da mrdnu od gore pomenutih.

Treće su neplaćen porez i dugovanja koja su očigledno toliko velika da ako država ne zakrpi te rupe a očigledno neće,
ne vidim kako će se izvući bez stranih ulaganja, mada zvezda možda i odradi nešto zahvaljujući,
vučiću i visokoj nestranačkoj ličnosti.

Četvrto moje skromno mišljenje, ponavljam, iluzorno je očekivati da Zvezda ili Partizan sami sređuju svoje stadione,
ako se pojavi neko ko hoće da uloži pare u iste, treba da pevamo od sreće ali to neće biti baš pod našim uslovima
koliko god mi voleli sebe, onaj ko daje pare isto voli sebe pa i više od nas jer daje pare. To je činjenica.
Vreme samoupravljanja je davno prošlo i povici ne damo zvezdu ili partizan ne piju vodu jer mi živimo u zemlji srbiji
i mi nemamo para.

...

Naravno ovo je diskusija u kojoj svako iznosi svoje mišljenje i nije mi namera da ulazim u ubeđivanja oko
stvari na koje nemamo nikakav uticaj. Možemo mi da volimo sve te klubove da se sećamo istorijskih uspeha... ali
ovde po običaju ima mnogo važnijih stvari.

Samo ludak ne bi voleo da naši klubovi mogu da reše sve finansijske probleme i krenu dalje,
činjenica je da imamo i stručnjake i mlade igrače i imamo perspektivu ali čist talenat nije dovoljan,
treba tu i para i infrastrukture.
I najbitnije političari ili da se nose iz klubova ili da donesu pare, svoje u iste a ne državne ili ti naše.

Moje skromno mišljenje, nacionalni stadion.
Ali nažalost na novoj lokaciji iako je to i meni lično, da budem potpuno iskren, malo bez veze ali činjenica je da nacionalni stadion na mestu Marakane ili JNA a koji bi bio zajednički nikada ne bi prošao kod one druge strane, to bi tek bio rat.
 
Свако твоје али, носи мојих 100 али... И свако твоје има преклапања у мом. Видео си претходни пост, сам сам навео личности које си и ти, само индиректно. Мислим да оба клуба сасвим комотно могу да брину о себи, само да се држава повуче из њих и да их обештети. Заједнички дуг им не прелази цену нешто бољег светског играча, при свему томе.

Нови стадион који би градио неко својим средствима, унео би капитал у грађевину а био и замајац спорту. Једна утакмица СП има и такав карактер да популарише спорт, на пример, добитак је и ако пуно деце почне да тренира. Због Новакових успеха никло је стотине терена за тенис... Зашто не би имао компензацију инвеститор у и онако напуштеном земљишту Банатског дела града, наравно да није блесав ни инвеститор и да хоће зараду. Како год, само је јасно да то не сме да се финансира из народне кинте у овој ситуацији...

Vreme samoupravljanja je davno prošlo i povici ne damo zvezdu ili partizan ne piju vodu jer mi živimo u zemlji srbiji
i mi nemamo para.

Видиш силно грешиш овде јер Звезду већ деценијама не дамо и нећу претеривати ако кажем да смо и крв проливали да њом не манипулише Милошевић, а брањена је и од Мишковића и ко зна чега све. А поготово неће да је се докопа пичкоусти, како сада све више бивши саборци називају ППВ-а и поклони оном номаду, јахачу камила.
 
Борчанац je napisao(la):
Свако твоје али, носи мојих 100 али... И свако твоје има преклапања у мом. Видео си претходни пост, сам сам навео личности које си и ти, само индиректно.
Док сам писао пост ти си одговорио а ја нисам ставио цитат, алудирао сам на Пантографов пост.
Тако да смо се преклопили и поклопили иако смо са две различите стране Топчидерског брда :wink:

Борчанац je napisao(la):
Мислим да оба клуба сасвим комотно могу да брину о себи, само да се држава повуче из њих и да их обештети.
Заједнички дуг им не прелази цену нешто бољег светског играча, при свему томе.
Из твојих уста у Божије уши али нисам сигуран да "држава" има намеру да се одрекне пореза, камата и недефинисаних главница. Пре бих рекао да им је продаја Звезде и Партизана лакша опција од продаје рецимо Телекома. Зарадиће они и на овоме сигуран сам, опростиће будућем купцу део дуга и део пореза зарад неких "интереса" у неким другим пројектима, :lool: класично прављење теорије завере, али нажалост врло реално код нас.

Борчанац je napisao(la):
Зашто не би имао компензацију инвеститор у и онако напуштеном земљишту Банатског дела града, наравно да није блесав ни инвеститор и да хоће зараду. Како год, само је јасно да то не сме да се финансира из народне кинте у овој ситуацији...
Мени је та локација више него ОК али не би било лоше да као што је спомињано у претходним постовима, будућа локација има директну везу са било каквим обликом шинског превоза, воз, метро, управо због великог броја људи који би опседали тај објекат у извесним ситуацијама.
Такође, знам да је било доста повика на дискутабилне имовинско правну ситуацију на том подручју близу новог моста, али можда и нисам у праву, обзиром да је то велики простор.
 
Борчанац":7fwv9clp je napisao(la):
Видиш силно грешиш овде јер Звезду већ деценијама не дамо и нећу претеривати ако кажем да смо и крв проливали да њом не манипулише Милошевић, а брањена је и од Мишковића и ко зна чега све. А поготово неће да је се докопа пичкоусти, како сада све више бивши саборци називају ППВ-а и поклони оном номаду, јахачу камила.
Знам за структуру ваше Скупштине као и на сва срања која су вас дрндала ових 10-20-30 година али ни код нас није ништа боље, ево ова ст*** није данас дала оставку него него је само пребацио ингеренције на оне хијене испод њега.
Другим речима, ви још и утичете некако ми никако, бар не прави навијачи.
Мдаа код вас плашим се да је горепоменути ставио шапу на Маракану и да једина ствар која га тренутно спречава су надолазећи избори, неће да таласа превише а после нек нам је Бог у помоћи.
 
Па шапе се по нама преклапају ихаа, далеко смо од успеха за још један ихаа... Али да препустиш? Као да препустиш некоме вољену жену (у ствари то је много лакше) :D И после избора га чекају цигани лудаци, исто као и пре њих.

Волео бих од пролећа пуне стадионе, све и ваш и Вошин, Ужице, КГ, ЧА, СД....јер фудбал се игра због навијача а само масовније присуство спречава пљачку. Уз већу посету иду и бољи спонзори, играчи... Да што више људи схвати да се не мења и не утиче ништа из фотеље.
Земуну је пропала нека приватизација, са неким кореанцима мислим, па тону све ниже по лигама па им навијаче у том нижелигашком талогу, ван било каквих погледа, зверски малтретирају...да не чуди ако ту данас сутра затреба тржњак неки. Јер коме сем инвеститорима, лоповима требају празни стадиони да раде шта хоће. Зато преувеличавање свега у вези са публиком и строго тужне приче о Српском фудбалу.

Што се железнице тиче не верујем да ће икада да се гради само због стадиона. Можда ако је успутна станица између боље насељених делова града. Иронија би била да то буду Земун и Борча, па да треба нови мост поред овог не завршеног :)
 
Боље да не причамо о Земуну отићи ћу у оф из кога ме нико неби извукао. Земун је једна од првих озбиљнијих жртви политике и оних карића који су преко бк срања уништили клуб, до 2001-2002 се и могло нешто али од тад је све отишло у...

Иначе и Земунов стадион као градски стадион и ОФКин стадион који је у власништву града су исто стадиони о којима би требало да се прича. Вождовац, Чукарички, Металац... то сад сви на сва уста хвале као одличне инвестиције и то је супер али Земун, ОФК Београд, ипак имају педигре који мора да се испоштује и помогне, са далеко мање средстава него Звезду и Партизан.

Сигурно не значи да их све треба стрпати на један стадион. Него прво треба помоћи тим клубовима и створити оптималне услове за нормално функционисање, уф сада звучим као Толе :grand: па тек онда правити национални стадион.
И будимо реални нит можемо ни да га направимо нит ће нам неко дати да се Европско првенство игра овде 2020.
Ми бре не можемо да сазидамо стадион тако брзо :lol:
 
Борчанац":1zkfi5fx je napisao(la):
Видиш силно грешиш овде јер Звезду већ деценијама не дамо и нећу претеривати ако кажем да смо и крв проливали да њом не манипулише Милошевић, а брањена је и од Мишковића и ко зна чега све. А поготово неће да је се докопа пичкоусти, како сада све више бивши саборци називају ППВ-а и поклони оном номаду, јахачу камила.

Истина, Слоби није успело да завлада клубом, али то га није спречило да са целом врхушком СПСа опљачка 1992. Звезду и паре преусмери у друге токове. Брањена је од Мишковића? Јесте, до 2005. После је штеточина ушла на мала врата а онда за непуне 4 године уништила под покрићем Топлице, Драгија мешалице и Конобара све што су стварале целе генерације од Чика Рајка па надаље.
Брате, пицоусти је баш показао колики је Звездаш после доласка на власт. До тада се куробецао по медијима и стално истицао своје звездаштво (знам ја да је деведестих ишао по гостовањима и учествовао у тучама, али то не мења ништа) а онда прц. На пример, лично доводи Дулету Буџетлији Динамиташу НИС и Телеком. То је толико звездашки, нема шта. Па дервиш лично је тренирао ККЦЗ (не Београд Телеком Диву ЕфЕмПе што би реко Теги :D ) у сезони 1991/92, можда је због тога помогао великом пријатељу. Пошто се зна да Звезду свих ових година гура држава и мора да буде прва у свим спортовима, кме кме.
ППВ (Први Пицоусти Владар) - највеће зло у модерној историји Србије, дефинитивно. А тај покварени демагог се нажалост докопао ФКЦЗ ономад када је у поноћ 14. новембра 2012. као највећи бос крочио на Маракану са свим оним полтронима и направио од великог смехотреса од клуба још већи смехотрес и приватну прћију. Чак је хтео да остави Весића у структури радне групе, али га је Север једва спречио у томе. Сада лепо диктира и Џаји и компанији не само шта да раде, ил боље речено не раде, већ их "саветује" и око изјава и свега. Па један луди дрогош Анђус је до недавно добијао натенане све информације из клуба. Све! Са оваквим људима нема бољитка не само Звезди, већ и држави. Мада, исто нам се "фаћа". Жутица нам је инсталирала Жику Паука, Жежеља и др. преваранте у КК, Весића у КК а после и у ФК да униште све што је остало од поноса Србије.
Илузорно је причати о бољитку фудбала, када је систем управо тај који га уништава и црпи из њега паре. Ми смо бре сада један потпуни распад од клуба, пукли смо по шавовима и бојим се, да нам нема спаса. Или боље речено, спаса нема, пропасти нећемо. Већ ћемо само патити и мрцварити годинама, на шта смо уосталом већ навикли. Тако да, дал је у питању Маракана ил ЈНА, само приватни капитал може да реши ту ствар око градње стадиона, јер држава је способна за једно велико ништа, што је уосталом и доказала у последњих дваес и кусур година. А национални стадион нека Толе изгради где хоће, може и у Баранди, само нека остави Маракану на миру.
 
Па успевали су по мало сви, зато и јесмо у таквом стању. А господин којег помињеш зна и сад да залута, био је и код тебе у Братислави, кад беше 2009/10 ваљда. Чак сам га и сликао, симпатични туриста, свима би да се допадне, са свима да стане, поприча у друштву сина. А сада архитектама одговара онако дрско за СА.

Исто мислим да се нико од цигана неће бунити ни против приватног капитала, само неки услови морају да постоје :wink:
 
Борчанац":17meb9ux je napisao(la):
Што се железнице тиче не верујем да ће икада да се гради само због стадиона.

Naravno, ali zašto ne staviti stadion tamo gde će biti železnice? Na primer, između Zemuna i aerodroma, pored autoputa i pruge?
 
Борчанац":2m7twrx8 je napisao(la):
Па успевали су по мало сви, зато и јесмо у таквом стању. А господин којег помињеш зна и сад да залута, био је и код тебе у Братислави, кад беше 2009/10 ваљда. Чак сам га и сликао, симпатични туриста, свима би да се допадне, са свима да стане, поприча у друштву сина. А сада архитектама одговара онако дрско за СА.

Исто мислим да се нико од цигана неће бунити ни против приватног капитала, само неки услови морају да постоје :wink:

Еее брате мој миНли, 5. август 2010. године, то је било исувише давно. Знаш како је то када си у опозицији, мораш свакоме да улазиш у буљу, а небитно да ли су то Звездаши код афере "дукс" Витеза од Сопота или случајни пролазници по братиславској староградској калдрми.

За други пасус се исто слажем! Услови мора да постоје и да су јасно децидирани. Без тога неће моћи приватник да обмани цигански део јавности :wink: Поздрав :vops:
 
Ništa od Nacionalnog fudbalskog stadiona - Izvesnija rekonstrukcija terena "Zvezde" ili "Partizana"
Sreda, 19. 03. 2014.|11:11 | Izvor: B92
http://www.ekapija.com/website/sr/page/ ... -Partizana

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je 18. marta na sednici Skupštine FSS nagovestio da se neće graditi nacionalni stadion.

Iako je FSS imao ideju izgradnje stadiona koji bi bio jedan od domaćina EP 2020. godine, Karadžić je rekao da je realnije da se rekonstruiše jedan od naša dva najveća objekta.

- Prema poslednjim informacijama , realnije je da se "Marakana" ili "Partizanov" stadion rekonstruišu nego da dobijemo lokaciju za izgradnju nacionalnog stadiona - rekao je Karadžić.

Ipak, Srbija će u bliskoj budućnosti sigurno imati jedan savremeni objekat koji će moći da ispuni najveće kriterijume.

- Pitanje nacionalnog stadiona je i dalje otvoreno, jer Beogradu treba takav objekat za Evropsko prvenstvo, Ligu šampiona i Ligu Evrope - zaključio je Karadžić.

Pogledajte koje lokacije su predlagane za izgradnju nacionalnog stadiona http://www.ekapija.com/website/sr/page/714828
 
па боље је реконструисати та два него се млатити са националним
 
Samo nam jos fali Nacionalni stadion da budemo srecni :bash:

Reprezentacija i ne treba da ima jedan stadion, vec da kvalifikacije igra po stadionima svih vecih gradova u Srbiji - Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Nis, Subotica, Cacak itd. Znaci renovirajte te stadione pre nego sto se raspadnu, a reprezentacija ima svoj centar za pripreme i vise im ne treba. Ovaj plan za novi stadion bi iskoristio jedino kao :blah:
 
Vrh