Šta je novo?

Muuusic

Haha, eto sad je breskva i državni projekat :D Pa da jeste otišla bi glasali ne glasali.

Uraganke su poprilicno popljuvane od strane evrovizije. Nema normalno tamo, što nenormalnije to bolje. Može se videti i po pobednicima poslednjih godina. Valjda jedne godine pobednik bio neki žena muškarac.
Vrati se u realnost mariks, jeste državni projekat, o njenom gubitku govore samo naprednjaci sa svojim pljuvanjem po "drugosrbijancima" - jedino oni koriste takav izraz u ovoj državi.
Uraganke nisu uopšte pljuvane od strane Evrovizije, ne znam gde si to uopšte video, osim pojedinih komentara - a u većini su hvaljene i voljene od strane evrovizijske publike.

Inace, poruka je pola evra, a ova Breskvica je dobila nekih 40k glasova, sto bi znacilo da za 20k evra mozete da pobedite na Evrosongu, sto su smesne pare.

Vrati se u realnost mariks, jeste državni projekat, o njenom gubitku govore samo naprednjaci sa svojim pljuvanjem po "drugosrbijancima" - jedino oni koriste takav izraz u ovoj državi.
Uraganke nisu uopšte pljuvane od strane Evrovizije, ne znam gde si to uopšte video, osim pojedinih komentara - a u većini su hvaljene i voljene od strane evrovizijske publike.
Ja sam u realnosti za razliku od nekih :) Pljuju nacionalisti gubitak jer vide nešto što nema u pesmi, poptuno isto kao i ovi "moderni antinacionalisti" što im drago da breskva nije prošla jer je eto nacioalistička i državni projekat, a veze nemaju jedni s drugim :) Extremi idu u oba smera. Što onda i ova tojotora nije državni projekat ako si već rekao da peva o našim vojnicima?

Uraganke hvaljene? Koje mesto su zauzele i kakve su komentare dobile od odredjenih "predstavnika" zemalja? Nije više na evroviziji lepo i muzikalno već samo čudno i bolesno. Ako si normalan nema šta da tražiš tamo jer se glasa politički.

Poslednja izmena:
Генерално сам против било каквог расипања народног новца за непотребне ствари (професионални спорт, филмови, и остала разонода), али док год парадржава обријаних терориста, која се отцепила од наше не учествује, треба да будемо ту. Представник и није битан, важно је само да не победи да се не би расипао новац у организацији наредног такмичења.
Na koju paradržavu misliš? Kosovo? Ne treba im, imaju Ritu Oru i Dua Lipu.

Ja sam u realnosti za razliku od nekih :) Pljuju nacionalisti gubitak jer vide nešto što nema u pesmi, poptuno isto kao i ovi "moderni antinacionalisti" što im drago da breskva nije prošla jer je eto nacioalistička i državni projekat, a veze nemaju jedni s drugim :) Extremi idu u oba smera. Što onda i ova tojotora nije državni projekat ako si već rekao da peva o našim vojnicima?

Uraganke hvaljene? Koje mesto su zauzele i kakve su komentare dobile od odredjenih "predstavnika" zemalja? Nije više na evroviziji lepo i muzikalno već samo čudno i bolesno. Ako si normalan nema šta da tražiš tamo jer se glasa politički.
Pa ne znam, da nije drzavni projekat ne bi se ovako oglasavali svi tabloidi - eno ga ona svinja Vucicevic peni na svojoj televiziji ili sta je vec ono. A on nije jedini iz tabora rezima. Nije pesma drzavni projekat jer je nacionalisticka, nego zato sto je podrzava rezim i oni bliski rezimu. Teya Dora nije uzivala takvu podrsku, hvala bogu, pa tako i ne moze da bude drzavni projekat. A Breskvica bi bolje prosla, bez ovakvih napada, da nije bila zlokobna prema svojim kolegama takmicarima, pa je tako pokusala da predstavi svoju pesmu kao bolju jer "moze da se razume", za razliku od Konstrakte od pre dve godine i Luke Black od prosle godine, kao i to da je u sustini njena pesma najbolja ove godine. Verovatno je htela da aludira na to da je narod priglup pa tekst pesme mora da bude sto jednostavniji kako bi narod uspeo da poveze dve stvari, a ne da kopa po dubljem znacenju (mada tu nekako i ispade u pravu, kada je Konstrakta pobedila, opet je narod negodovao jer saljemo onu sto pere ruke, kao sta je ono).

Plasman na Evroviziji ne znaci i da je pesma losa, ili da je nastup los ili da su izvodjaci losi. Mnogi evrovizijski hitovi nisu ni pobedili, mnogi su bili van top 10, a mnogi se nisu ni plasirali u finale. I da, Uraganke su bile hvaljene, voljene i odlicno su nas predstavile. Sta god ti mislio o tome, ovo je ipak cinjenica.

Toliko su bile voljene da su završile skoro na dnu finala :D Predstavile su nas ok, nemam Ja problem sa njima, ali evrovizija tako ne gleda jer liče na žene, a ne na neki izrod.

I meni je breskvina pesma bolja, ok mi je i ramonda, iako ne vidim da su je svi tabloidi hvalili i slali unapred na evroviziju kada se znalo da neće proći. Verovatno samo loženje ovih "modernih" i nacionalista na koju se pale i jedni i drugi. Da, bolje se razume, lepša je i nije depresivna kad je vidiš i čuješ za razliku od tojotore. Ja volim da uživam u muzici i razumem reči, volim da me pesma oraspoloži, a ne da glumim da sam ukapirao dublje značenje jer ni tekstopisac ne zna šta je napisao. Ko hoće da bude depresivan samo napred. Kao kad neko naslike neke mrlje na platnu i nazove to umetnošću, a ostalima je glupo da se smeju pa kažu "vau". Pokušao sam da odslušam i ove što pevaju o sebi, smeće.

Verovatno je htela da aludira na to da je narod priglup pa tekst pesme mora da bude sto jednostavniji kako bi narod uspeo da poveze dve stvari, a ne da kopa po dubljem znacenju (mada tu nekako i ispade u pravu, kada je Konstrakta pobedila, opet je narod negodovao jer saljemo onu sto pere ruke, kao sta je ono).
Da je narod protiv ne bi osvojila glas publike, da je narod negodovao na konstraktu ne bi osvojila glas publike...

Da, bolje se razume, lepša je i nije depresivna kad je vidiš i čuješ za razliku od tojotore. Ja volim da uživam u muzici i razumem reči, volim da me pesma oraspoloži, a ne da glumim da sam ukapirao dublje značenje jer ni tekstopisac ne zna šta je napisao. Ko hoće da bude depresivan samo napred. Kao kad neko naslike neke mrlje na platnu i nazove to umetnošću, a ostalima je glupo da se smeju pa kažu "vau". Pokušao sam da odslušam i ove što pevaju o sebi, smeće
Ja ne znam stvarno sta moze da bude toliko komplikovano za pesmu koja se naziva Ramonda, unikatan naziv za jednu vrstu cveta koja je specificna za nase podrucje, a koja je ujedno i simbol primirja u prvom svetskom ratu i simbol srpskih zrtava. Ili je tu nedostatak opste kulture ili samo lenjost da se ukljuci par mozdanih celija. Pa na kraju krajeva, i ne mora da se ukapira to neko "dublje" znacenje, sam tekst pesme je emotivan i jasan. Ne znam sta nije jasno u delu "kao pod vodom tiho je sve, vristim al se ne cuje". Super, drago mi je sto si ti tako veseo i sto nisi depresivan i sto nemas trenutke slabosti. Ali to objektivno ne moze da umanji znacaj pesme za druge ljude i sam kvalitet teksta.
A sad da se vratimo na Gnezdo Orlovo i tekstopisca - Relja Putnikovic, ili umetnicko ime Relja Torinno. Tekstopisac i producent mnogih pesama koje ovde najverovatnije niko ne voli (da ne kazem ne moze da svari). Odjednom Gnezdo Orlovo kao svaka cast na svemu.

Sto sam stariji to manje razumem ljude. Kao sad fanove Gnezda Orlovog
F2clGCwXcAA3YtJ.png

Ukucacemo u AI sve zahteve publike i reci mu da nam napravi pesmu koja je neka sredina i zadovoljava svacije potrebe.

Теја Дора - Песма досадњикава, без нарочите уметничке вредности. Звучи неразговетно, али то је иначе њен фазон, и сада је врло модерно. Емотивна интерпретација, и слаба сценографија.

Бресквица - Песма нема апсолутно никакву уметничку вредност. Таквих тема у 7/8 ритму, има мали милион, и звучи као хиљаду других. Овакав етно звук одавно више није ни у тренду. Текст је патетичан, у нивоу 13-годишњака заветника. Интерпретација и сценографија су биле солидне.

Зејна - Одлична песма, са занимљивим мотивима, и донела је нешто ново, свакако доста боља од претходне две. Солидна интерпретација и слабија сценографија.

Христина - 10/10 Врх, све је било изузетно. Она људина и музичка громада Сале Седлар дао 12 поена, а остали сви да се стиде.

Џорџи - Све одлично, уз слабију сценографију.

Зорја - Све супер, али песмица као шпица за залеђено краљевство. Врхунска изведба.

Констракта (или што би Топчагић Нада рекла: Компроста) - одлично, као и увек.

Рекао бих још и штета за Филипа Балоша који је врхунски таленат за текст, музику, визуал и сцену, али имао је неких проблема на почетку наступа и са интонацијом и са ритмом, те је испао у полуфиналу.

Истакао бих и квалитетан рад РТС-а, осим суманутих фејк аплауза у имитацији публике, као и доста плејбека.

Ja ne znam stvarno sta moze da bude toliko komplikovano za pesmu koja se naziva Ramonda, unikatan naziv za jednu vrstu cveta koja je specificna za nase podrucje, a koja je ujedno i simbol primirja u prvom svetskom ratu i simbol srpskih zrtava. Ili je tu nedostatak opste kulture ili samo lenjost da se ukljuci par mozdanih celija. Pa na kraju krajeva, i ne mora da se ukapira to neko "dublje" znacenje, sam tekst pesme je emotivan i jasan. Ne znam sta nije jasno u delu "kao pod vodom tiho je sve, vristim al se ne cuje". Super, drago mi je sto si ti tako veseo i sto nisi depresivan i sto nemas trenutke slabosti. Ali to objektivno ne moze da umanji znacaj pesme za druge ljude i sam kvalitet teksta.
A sad da se vratimo na Gnezdo Orlovo i tekstopisca - Relja Putnikovic, ili umetnicko ime Relja Torinno. Tekstopisac i producent mnogih pesama koje ovde najverovatnije niko ne voli (da ne kazem ne moze da svari). Odjednom Gnezdo Orlovo kao svaka cast na svemu.
Znaci, dovoljno je da pesma nosi naziv nekog simbola i odmah je pesma o tome i dobija umetnicku vrednost? Odlicno :) Cudi me kako te dira sto je gnezdo pisao relja ( ne znam iskreno) ali ti ne smeta kod teodore juzni vetar, ceca, gas… neko bi rekao dvostruki arsini samo da ti se ne svidi nesto :) inace ramonda ne raste samo kod nas. Bilo kako bilo o ukusima ne vredi raspravljati, meni je orao lepsa i razumljivija pesma, bar je lepa i oprana pevacica, a i gotivan mi je taj etno stil. Nije ni ramonda losa, vise je za evroviziju od orla al previse mumla i tekst je supalj. I ona zejna koja peva zejna je najbolja, kakav narcisoizam al ritam je ok.

Poslednja izmena:
Na stranu muzika i sve, ali jednostavno ne mogu ozbiljno da shvatim nekoga ko sebe naziva breskvicom.

Znaci, dovoljno je da pesma nosi naziv nekog simbola i odmah je pesma o tome i dobija umetnicku vrednost? Odlicno :) Cudi me kako te dira sto je gnezdo pisao relja ( ne znam iskreno) ali ti ne smeta kod teodore juzni vetar, ceca, gas… neko bi rekao dvostruki arsini samo da ti se ne svidi nesto :) inace ramonda ne raste samo kod nas. Bilo kako bilo o ukusima ne vredi raspravljati, meni je orao lepsa i razumljivija pesma, bar je lepa i oprana pevacica, a i gotivan mi je taj etno stil. Nije ni ramonda losa, vise je za evroviziju od orla al previse mumla i tekst je supalj. I ona zejna koja peva zejna je najbolja, kakav narcisoizam al ritam je ok.
Nisam ni rekao da zbog naziva dobija umetnički vrednost, nego da sam naziv može da sugeriše temu i poruku (ili poruke) pesme.
Ne smeta mi Relja, ja volim neke pesme koje je on radio. Relja, njegovi radovi, radovi sličnih njemu, odnosno njegovoj generaciji, to ne vole ovi što od Gnezda prave nacionalni simbol ili šta god. Ti isti ljudi pričaju kako takva muzika uništava našu omladinu. Ja u toj grupi ljudi nisam, ti ne znam, ali pričam o onima koji jesu u toj grupi - i oni su trenutno najglasniji za Breskvicu. Kod njih su ti dvostruki aršini prisutni.

Vrh