Šta je novo?

Muuusic

Ramonda - Serbica Ramonda, cvet koji je otkrio Josif Pančić. Pojavljuje se u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Bugarskoj. Zovu je i feniks cvet, jer i nakon višegodišnje suše može da se oporavi uz, navodno, jednu kap vode (verovatno onako malo dramatično, ali pretpostavljam da se misli na malu količinu vode).
Tekst pesme govori o dve stvari. Jedno je to da se ne gubi nada, da se unutrašnje borbe čoveka mogu pobediti i da će oni najbolje uvek pobediti i da će se čovek oporaviti.
Druga tematika je stradanje srpskog naroda u prvom svetskom ratu, odnosno više aludira na događaj albanske golgote, kada je srpska vojska sa izbeglicama pokušala da se spasi preko Albanije u Grčku. U toj "seobi" su poginuli mnogi vojnici, koji su se borili protiv Albanaca, ali i civili, kao i svi oni koji nisu uspeli da izdrže taj put usled zime i, blago rečeno, teških vremenskih uslova preko planina. Bez hrane, umorni i bez nade, tela mnogih su ostala na tim područjima. Zatim se aludira i na "Plavu grobnicu" kod Krfa, gde su tela hiljade i hiljade srpskih vojnika i civila "sahranjeni" u moru.
Uprkos svim tim stradanjima (1/4 Srba), narod je preživeo. I zato se na kraju pesme "iz pepela diže jedna lila Ramonda".

I Nataliji a Ramonda je simbol dana primirja u prvom svetskom ratu, u Srbiji.
Uz tekst pesme i razmišljanje o događajima (tekst praktično hronološki prati) se lako može prepoznati simbolika.

Sve je to daleko lepše urađeno od onog gnezda.
Mozes da sazmes malo, nisam toliko zainteresovan 🤣🤣🤣

Devojka otvoreno mumla, to je stil taj pevanja, nije to uvreda.

A pesma je dosadna jer me ne zanima, ne zato sto sto je spora. Nije mi privukla paznju ni najmanje, ni meni, ni ljudima sa kojima sam gledao.

Tekst moze biti ne znam o cemu, nebitno je, nije ga iznela tako da me zainteresuje.

Nek proba sa nekim takmicenjem u poeziji, muzika je uvek na prvom mestu. Ako mogu da se spoje odlicna muzika i tekst, super. Ako moze da se spoji odlican tekst koji prati zanimljiva muzika koje skrece paznju na tekst, isto super.

Svaka cast njoj i sve, ali ono, nobody cares. Bese zanimljiva Konstrakta jer je bila originalna i tad jos bila korona i nije bilo puno pametnijeg posla i bese zanimljivo Lane moje jer smo se tad vratili na Evroviziju.

Lilu ramondu ostavljam trinaestogodisnjim devojcicama koje prate Jurovizn, taman da nauce malo o istoriji, odlicno, bravo za ovu devojku sto je pobedila, kako god da se zove.

Inace, bas cu sad detaljnije da se upustim u analizu teksta ove umetnice, sigurno da je nesto pametno rekla

Jel ne komentarišemo Željka što se upario u onim kožnim pantalonama, a od pudera mu faca blještala kao lampion :ROFLMAO::ROFLMAO:
Meni je najjace sto te pantalone kostaju fazon 2000 evra. Das tolike pare da onako izgledas 🤣

Inace mislim da vise radi solarijum nego puder 😂

Inace, bas cu sad detaljnije da se upustim u analizu teksta ove umetnice, sigurno da je nesto pametno rekla

Dobro Beki, zar mora tako površno. Svidelo se tebi ili ne, ovo su ipak hitovi, kao i mnoge druge pesme koje je ona pisala za druge izvođače. Ne znam, posle tvog pisanja o Bajagi na prethodnoj strani, nisam imao i nekakvo očekivanje da će ti se svideti nešto drugačije. Tako uvek bude sa tipovima koji pišu da je današnja muzika sranje, da nema više muzike kao ova ili ona - a niko da se potrudi da posluša današnju muziku. Ako tebe baš mrzi, ja ti samo mogu onda reći da puno propuštaš i da mi je žao što nećeš videti koliko u Srbiji i regionu ima izuzetnih mladih talenata, od pevača preko tekstopisaca do samih producenata.

P.S. kada kažem "današnja muzika" ne mislim na Raste i Bube, nego baš na ono što se danas stvara.

Sta je povrsno, ukucao sam da vidim ko je zena i postavio video snimke. Ako su tebi njeni video snimci povrsni, ok 😂 Pa i za Bajagu sam rekao da je smarac i da se ponavlja 🤣 Ali ono, Bajaaagaaa.

Ona nije mlada, imamo isto godina, pola muzicke scene je riknulo sa 27 kao vec ostvareni muzicki veterani, ona ima 31/32.

A ti si insistirao na tekstu, a ne muzici. Izvini sto sam nepoverljiv i ne citaju mi se analize tekstova Juzni vetar umetnice.

A i ja nju uopste ni ne hejtujem, nek joj je sa srecom na Evroviziji. Nezanimljiva mi je kao sto mi je nezanimljivo 99 posto izvodjaca na Evrosongu. Ko nas je predstavljao recimo 2017.godine? Pojma nemam.

A ako su to hitovi, sto nastupa po wc-ima? Kako neko moze da ima desetine miliona pregleda i ne moze da napuni Arenu? Ma koju Arenu, ni Sava Centar ni blizu. Mada je Arena adekvatna za nekog za tolikim pregledima. Mani me laznih i placenih hitova.

Naravno da ima kvalitetnih mladih muzicara, ko to spori?

Rekao sam ja već da je Beki tvrda publika kao iz onog starog crtaća o Dušku Dugoušku... teško ga je impresionirati...

Ja bih ovoj Kristini Radenković neku tezgu na pijaci zakupio... "Navali narode! Još malo pa nestalo!" taj je fazon..

Kosjerina je top profesionalna. Žao mi je onog nastupa za Vučića... al dooobra 😊

A da, pobednička pesma je sasvim ok kako je moglo da bude... 👌 jest malo mumlala al izmumlala je dobro... Zorja je bila super al eto kažete da je kopija, nisam se preterano udubljivao, al vokalno je bilo super...

@Vox91

Brate Bujke 0 + 0 i u zbiru 0 🙂 žao mi bilo, šaljem mu podršku kad već nemam pare da bacam na sms-ove... Možda dogodine budem imao pa ću glasati za njega... Solidna mu je pesma i ne zaslužuje začelje liste, al tamo se drže te interesne grupe, producenti, tekstopisci, aranžeri, a on je maltene anonimus i tako to ispadne... 😔

Ja zbog toga što pare od glasanja idu u humanitaren svrhe, uvek pošaljem par poruka za svog favorita na PEZ. Prvi put ove godine, poruke su mi odbijene sa razlogom da je glasanje završeno (odgovor od operatera je stigao bar dva sata kasnije), iako sam ih poslao na vreme kao i svake godine do sada. Nisam glasao za pobednicu. Brate, uvedite 5G, ovako sumnjam da su pokarali i pesmu za evroviziju.

Poslednja izmena:
IMG_4826.jpeg

Мени је ова победничка песма искрено без полета, некако монотона, текст кад подвучем црту некако превише понављања. И можда сам матор, али не волим овај Сенида стил певања. Срећно јој али мислим да се неће баш прославити на Евровизији.

Više harizme i inteligencije stane u jednu Konstraktinu bradavicu, nego što imaju skoro svi u onom studiju.

Ne trazi se inteligencija medju pevacicama. Mnoge su jedva srednju skolu zavrsile. Sve se to nadomescuje pevanjem.
Glas se trazi, a zatim stas, pa harizma, energija, pogled ocima, osmeh... ono sto se prodaje, a ne kvocijent inteligencije 130.
Milo mi sto Breskvica nije pobedila. Autotjun poput Jale i Bube, ili youtube/uzivo show kao Desingerica... to je vise kabare.
Ja bih sve takve poslao u Mulin Ruz :)
1709283987515.jpg

ako smo demokratska zemlja, onda nam treba ono sto predstavlja nase drustvo da uvek ide na evroviziju, i sta nase drustvo voli, a to je ono sa dna kace, turbo folk

jer muzicki ukus nacije nam je povezan i sa tim da smo povrsni kao narod

ako smo demokratska zemlja, onda nam treba ono sto predstavlja nase drustvo da uvek ide na evroviziju, i sta nase drustvo voli, a to je ono sa dna kace, turbo folk

jer muzicki ukus nacije nam je povezan i sa tim da smo povrsni kao narod
Era Ojdanić treba da predstavlja Srbiju. Mada, mislim da bi on oduvao jer bi bio zanimljiv Evropi.

Vrh