Kakvom crnom zacelju, u proseku smo prilicno ok plasirani.Pa dobro, mi smo navikili da budemo na začelju, možda se iznenadimo
Kakvom crnom zacelju, u proseku smo prilicno ok plasirani.Pa dobro, mi smo navikili da budemo na začelju, možda se iznenadimo
Mozes da sazmes malo, nisam toliko zainteresovanRamonda - Serbica Ramonda, cvet koji je otkrio Josif Pančić. Pojavljuje se u Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj i Bugarskoj. Zovu je i feniks cvet, jer i nakon višegodišnje suše može da se oporavi uz, navodno, jednu kap vode (verovatno onako malo dramatično, ali pretpostavljam da se misli na malu količinu vode).
Tekst pesme govori o dve stvari. Jedno je to da se ne gubi nada, da se unutrašnje borbe čoveka mogu pobediti i da će oni najbolje uvek pobediti i da će se čovek oporaviti.
Druga tematika je stradanje srpskog naroda u prvom svetskom ratu, odnosno više aludira na događaj albanske golgote, kada je srpska vojska sa izbeglicama pokušala da se spasi preko Albanije u Grčku. U toj "seobi" su poginuli mnogi vojnici, koji su se borili protiv Albanaca, ali i civili, kao i svi oni koji nisu uspeli da izdrže taj put usled zime i, blago rečeno, teških vremenskih uslova preko planina. Bez hrane, umorni i bez nade, tela mnogih su ostala na tim područjima. Zatim se aludira i na "Plavu grobnicu" kod Krfa, gde su tela hiljade i hiljade srpskih vojnika i civila "sahranjeni" u moru.
Uprkos svim tim stradanjima (1/4 Srba), narod je preživeo. I zato se na kraju pesme "iz pepela diže jedna lila Ramonda".
I Nataliji a Ramonda je simbol dana primirja u prvom svetskom ratu, u Srbiji.
Uz tekst pesme i razmišljanje o događajima (tekst praktično hronološki prati) se lako može prepoznati simbolika.
Sve je to daleko lepše urađeno od onog gnezda.
Pa onda ne možeš baš da označavaš pesmu kao dosadnu ili kao mumlanje, ako ne želiš da se potrudiš da je upoznaš.Mozes da sazmes malo, nisam toliko zainteresovan
Meni je najjace sto te pantalone kostaju fazon 2000 evra. Das tolike pare da onako izgledasJel ne komentarišemo Željka što se upario u onim kožnim pantalonama, a od pudera mu faca blještala kao lampion
Dobro Beki, zar mora tako površno. Svidelo se tebi ili ne, ovo su ipak hitovi, kao i mnoge druge pesme koje je ona pisala za druge izvođače. Ne znam, posle tvog pisanja o Bajagi na prethodnoj strani, nisam imao i nekakvo očekivanje da će ti se svideti nešto drugačije. Tako uvek bude sa tipovima koji pišu da je današnja muzika sranje, da nema više muzike kao ova ili ona - a niko da se potrudi da posluša današnju muziku. Ako tebe baš mrzi, ja ti samo mogu onda reći da puno propuštaš i da mi je žao što nećeš videti koliko u Srbiji i regionu ima izuzetnih mladih talenata, od pevača preko tekstopisaca do samih producenata.Inace, bas cu sad detaljnije da se upustim u analizu teksta ove umetnice, sigurno da je nesto pametno rekla
Ja bih ovoj Kristini Radenković neku tezgu na pijaci zakupio... "Navali narode! Još malo pa nestalo!" taj je fazon..
Era Ojdanić treba da predstavlja Srbiju. Mada, mislim da bi on oduvao jer bi bio zanimljiv Evropi.ako smo demokratska zemlja, onda nam treba ono sto predstavlja nase drustvo da uvek ide na evroviziju, i sta nase drustvo voli, a to je ono sa dna kace, turbo folk
jer muzicki ukus nacije nam je povezan i sa tim da smo povrsni kao narod