Надам се да сам јасна.
- Коридорима је две дозволе за сектор 6 Врњачка Бања-Врба издало Мнистарство грађевине иако немају решене имовинско-правне односе на непокретностима, прописано Законом о планирању и изградњи.
- Коридори су увели Бехтел априла 2023.г. на нашу својину, без иједног валидног документа.
- Наше парцеле нису експроприсане, тако да нису ни исплаћене.. То је на Управном суду
- Везано за обе дозволе, пријаве радова, приказано је да смо ми исплаћени 2021.г., што је апсолутно нетачно.
Од априла прошле године тражимо да Министарство грађевине реагује поводом ових лажи у дозволама.
Заштитник грађана је затражио да се изврши инспекцијски надзор.., али ни након две ургенције то министарство није доставило изјашњење ни Заштитнику грађана.
- Зашто смо покренули управни спор против Минист. финансија које је решавало по нашој жалби на решење о експропријацији О. управе, зато јер да нисмо уложили - решење би било правоснажно. А О. управа није желела са нама никакав разговор, чекали су да покренемо управни спор.
- Зашто смо покренули управни спор за поништај дозвола, зато што су слагали да су са нама све решили кош 2021.г., да смо ми исплаћени...А ми смо добили ново решење о експропријацији 2022.г., јер им је прво пиништило минист. финансија 2021.г..
Уз такву дозволу не може да се ради, надлежни сектор при Минист- грађевине је одавно требало да реагује и да нам се заштити имовина.
Тек када је из наше општинске управе достављено ново уверење, Коридори нас позивају први пут на разговор. Ништа се није десило.
Извињавам се на оволико опширном објашњењу.