Јесмо, поднета је тужба за сметање поседа прошле године у прописаном року. Шта се дешава? Основни суд у Краљеву, Судска јединица у Врњачкој Бањи без одржане расправе и изласка на терен наводи да су наше парцеле експроприсане, буквално препишу шта Коридори у одговору напишу, без иједног доказа, без решења које то доказује. Решење са правом жалбе Вишем суду у Краљеву нам се доставља преко извршитеља.. Како је наш пут једини прилазни пут нашој кући /реко туђег поседа свакако и не желимо да идемо/, суд није могао да нас остави без прилаза и шта ради - доноси меру да нам се омогући пролаз преко те парцеле, за који тај суд тврди да је у "јавној",својини.
Дакле, испаде да ми треба до куће да дођемо преко ауто-пута, што довољно говори о законитости градње овог објекта. Наша путна парцела није у државној већ у приватној својини,. Суђење чија је суштина у хитности, траје и даље. Од прошле године траје то суђење, са жалбама Вишем суду, где се једноставно игнорише све што достваљамо. Али, Коридори "ТВРДЕ" да је решење о експропријацији коначно и извршно. Када затражите по Закону о слободном приступу информацијама од јавног значаја да доставе такво решење, не достављају га, јер ми смо поштовали све поуке о правном средству. Поравнање које има снагу извршног решења нисмо потписали...
Ми у том поступку буквално доказујемо да су парцеле у нашој својини, што оба суда одбацују (Виши и Основни..). тврдећи да су експроприсане. Дакле суд се уопште није бавио питањем државине.
Када смо тражили да суд прекине поступак док се не оконча управни спор против Мнистарства финансија, суд је од Управног суда затражио извештај о статусу наше тужбе против Министарства финансија, и суд добија одговор да спор није окончан.
На све то, суд Решењем одбија да прекине поступак и наводи да ће сам решити претходно питање, иако нема ингеренције за то, то питање је искључиво у надлежности Управног суда. И плус суд наводи да се ради о хитности? и ТЕК САДА се враћа на питање државине, које и јесте предмет тужбе. На жалост, наше парцеле нису стављене под заштиту.
Када у жалби на то решење наведемо да, ако суд тврди да су наше парцеле експроприсане, да је право наше својине (приватне) престало, тј. да није могуће повратити парцеле у пређашње стање, и да је онда требало да одбаци нашу тужбу, Виши суд доноси решење да жалба коју смо изјавили - користећи поуку о правном средству - није дозвољена.. Ето,