Sad sam pogledao ovih zadnjih par Radovih videa. Malo mi ga je čak bilo i žao u nekim trenucima, jer mi se čini da je imao baš pogrešna očekivanja.
Svaki ozbiljan YT kreator uopšte ni ne računa na YT monetizacije i donacije već prave pare prave na prodaji proizvoda ili usluga ili uz pomoć affiliate marketinga.
Možda je mogao nešto da smisli za vozače, putnike, neki whitelabel proizvodi, brendirani u njegov brend, ili majce ili tako nešto. Ili da ponudi usluge snimanja pratiocima sa nekim popustom. Ili da napravi neke meetup-ove sa kotizacijom, šta znam. Na primer izleti, obilasci gradilišta sa njim, uz kotizaciju. To bi bio dobar primer monetizacije.
Ili da napravi neki affiliate deal sa recimo Car Vetrical-om ili tako nešto, šta znam.
Ako neko zna Rada, neka mu pošalje ove predloge. A nije loše da pogleda i ovaj video i da nešto od toga primeni na kanalu:
Delim u potpunosti tvoje mišljenje. Kao neko ko je takođe pre nekoliko meseci uplatio donaciju za kanal nije mi baš bilo prijalo Radetovo obraćanje gledaocima kanala. Računajući i poštujući sav Radetov rad, kvalitet, dobre namere i doprinos koji je pružio, mislim da se jednostavno nije snašao u stvarima koje mu očigledno nisu poznate jer nije shvatio kako Youtube funkcioniše i kako funkcionišu ostali kanali koji se bave sličnom tematikom. Na taj način funkcionišu mnogi besplatni sadržaji i servisi na Internetu, pa čak i ovaj forum koji često posećujemo, samo što niko od njih nije nikada omalovažio ili uvredio svoje posetioce jer nisu uplatili nijednu donaciju.Citiraću Krcana...."Mnogo težak čovek"
I ja sam jedan od članova koji mu je uplatio donaciju pa me je povredilo to što se pratioci kanala prozivaju.
ludilo u danasjem dobuЧовек нема ни 10К пријављених корисника.
U svakom slučaju za kraj ću reći samo da Radetu želim puno uspeha čime god da se bude bavio i šta god bude snimao. Realno jako je retko videti nekog od 60ak godina da je toliko posvećen i tehnički potkovan (sam snima, montira, objavljuje, i to nije mala stvar) kada i mlađi ljudi često rade površno i traljavo. Tako da je Rade jedan pozitivan izuzetak i ja se nadam da će u jednom trenutku ipak nastaviti da snima. Pa makar snimke objavljiao preko Patreona ili Buy me a coffee platofmi (to su platforme koje omogućavaju premium sadržaj za određenu nadoknadu, ti platiš, i onda gledaš taj video, mislim da ste svi već imali dodira sa Patreonom).Ljudi vreme je da prekinemo komentare koji nisu vezani za temu Moravskog koridora,kanal Kamerom po Srbiji više ne prati izgradnju istog i nema potrebe zatrpavati temu nepotrepnim komentarima i dalje paljenje vatre jer ovo ničemu ne vodi
Trsteničani kad stavi / stave snimak sa ovakvom muzikom morao bih bolestan da pijem a ovako zdrav svakako moram da otvorim 2-3 flaše uz snimakI petlja Trstenik detaljno,hvala Trsteničani!
Nažalost vremena nemam.To mi je hobi ali bukvalno nemam sat vremena viška.Pozz za sve a ako nekad stignem snimiću opet po nešto.Napiši na yt neki račun da možemo da se učipimo za gorivo za sledeća snimanja. Mene npr zanima status petlje Vrba i novog mosta na Z. Moravi za Vitanovac pa kad pomognem onda mogu i malo da izvoljevam.
Naravno, ako ti ovo ne oduzima previše vremena.