Kod nas takve ponude nema, jer parcele nisu eksproprisane. Još uvek su u našoj svojini, jer smo pokrenuli upravni spor protiv Minist. finansija, poštujući pouku o pravnom sredstvu. To znači da izvođač nije smeo da zgazi na naše parcele. Ne samo da su nam ušli na posed, već su jednu parcelu koja nam je jednini prilaz kući uništili, sa sve ogradom. To su tako strašne priče, da se pitate ko dopušta sve ovo Koridorima i Behtelu?...Naša je greška što smo verovali u institucije. Sada, nakon 4 godine borbe po zakonu, oni su to jednostvno rešili tako što su nam zatvorili put kojim idemo do magistrale, dakle put u privatnoj svojini. Prethodno smo se borili danima za očuvanje naše parcele. I onda su je preko noći zatvorili peskom.Koliko su vam ponudili po aru?
Umesto mi da ne dozvolimo Behtelu da nam dalje koristi i uništava put u privatnoj svojini, on inama zatvoriše NAŠ put.
Oni čak i nemaju rešenje za našu kuću, kako bi mi najbliže do magistrale, već sada pokušavaju nešto da improvizuju. To sve govori o ozbiljnosti izrade ovog projekta.
Od prošle godine od kada su na silu ušli kod nas, naš put je konstantno bio u vodi. Od republičke građevinske inspekcije ne dobijamo nikakav izveštaj. To je nehumano, a kad se sve sabere, mi trpimo maltretiranje a da niko od nadležnih ne reaguje.
Kako je pozicija trase auto-puta izazvala dva puta prošle godine katastrofu s poplavama, Behtel je to rešio tako što je zagađenu i prljavu vodu pustio kod nas. Dva puta je prokopa trasu baš preko puta naše kuće, a zatim i nasip na trasi malo niže i opet sve izručio na naše imanje. Ugroženost životne sredine je nebitna, kao i poštovanje ekoloških standarda.
Trasa trajno negativno utiče na naš kraj, ne samo na Vraneše. Pitanje uticaja budućih poplava je zanemareno.
Teren, podloga u Vranešima ne odgovara za gradnju ovakvog objekta. Opet, i to je zanemareno. Ali to što nam selo cepaju na pola, ne ostavljajući ni prolaz, e to ne shvatamo.