StariPosmatrač
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 2.799
Kad je on slagao?
Зна ли се какво археолошко налазиште? Какав је значај тог археолошког налазишта за државу Србију?Neko je pisao da postoji arheološko nalazište kod Vrnjaca.
Postoji, nepokretno kulturno dobro neolitsko naselje Lađarište u Vrnjcima, arheološko nalazište ("Sl. glasnik RS", 27/97).Neko je pisao da postoji arheološko nalazište kod Vrnjaca.
Imaju veliki problem sa zakonitošću postupka eksproprijacije, i to je sve prijavljeno nadležnima još 2021.g.. Na žalost, mi smo verovali u institucije i računali da će na to nadležni reagovati. Ne, niko nije reagovao. Mene je prosto stid da napišem šta imaju od dokumentacije i kako se ovaj auto-put pravi.Који је разлог због кога немају законски основ за експропријацију?
Upoznata su i nadležna ministarstva, RGZ, predsednik Vlade...Imaju veliki problem sa zakonitošću postupka eksproprijacije, i to je sve prijavljeno nadležnima još 2021.g.. Na žalost, mi smo verovali u institucije i računali da će na to nadležni reagovati. Ne, niko nije reagovao. Mene je prosto stid da napišem šta imaju od dokumentacije i kako se ovaj auto-put pravi.
Na kraju ću i objaviti, mi više ništa ne gubimo. Ipak je strašno kada vidite a čime se susrećete, da je ovde sve moguće, pa i graditi takav objekat kao što je auto-put bez neophodnih akata Vlade. Posebno ističem da je Zaštitnik građana sa svim ovim upoznat. I ništa.
Razumem da je mnogo teško da se pristane na eksproprijaciju domaćinstva, i da su tu osećanja mnogo iskrenija nego kod onih što hoće da za zaparloženu njivu dobiju stan u Beogradu. Ja prvi nemam srca da prodam stan u kome sam odrastao a ne treba mi. Al sa druge strane samo pomisli koliko je porodica unesrećila ta pogibeljna magistrala koja ide iz sela u selo od Kruševca do Čačka, i koliko bi tek unesrećila u budućnosti da nema ovog autoputa.Upoznata su i nadležna ministarstva, RGZ, predsednik Vlade...
Нећеш да наведеш шта је проблем везан за законитост експропријације?Imaju veliki problem sa zakonitošću postupka eksproprijacije, i to je sve prijavljeno nadležnima još 2021.g.. Na žalost, mi smo verovali u institucije i računali da će na to nadležni reagovati. Ne, niko nije reagovao. Mene je prosto stid da napišem šta imaju od dokumentacije i kako se ovaj auto-put pravi.
Na kraju ću i objaviti, mi više ništa ne gubimo. Ipak je strašno kada vidite a čime se susrećete, da je ovde sve moguće, pa i graditi takav objekat kao što je auto-put bez neophodnih akata Vlade. Posebno ističem da je Zaštitnik građana sa svim ovim upoznat. I ništa.
Ja mislim da je prvobitni plan bio mnogo ambiciozniji, bas kako ti kazes, onda su se smorili verovatno zbog para, kao i zbog duzine izgradnje, napravili su ovo kao iznudjeno resenjeNekako sam se nadao da će novi krakovi petlje imati po 2 trake…ovako su samo ublažili krivine…što nije loše naravno, samo nekako sam očekivao više nakon toliko radova…
Skoro sam snimao tu deonicu, nema nekih značajnih radova. Ako nisi pogledao evo video.Глисок каква је ситуација од В.Бање до Врбе да ли се ради на том делу?