Možda bi petlju Koševi trebalo nazvati: Kruševac Zapad, a sadašnju Kruževac Zapad u Kruševac Sever. Onda bi imali petlje, Istok, Sever, Zapad i to i jesu prilazi gradu sa tih strana sveta.
Genijalan predlog!
Nadam se da će tako na kraju i biti
Možda bi petlju Koševi trebalo nazvati: Kruševac Zapad, a sadašnju Kruževac Zapad u Kruševac Sever. Onda bi imali petlje, Istok, Sever, Zapad i to i jesu prilazi gradu sa tih strana sveta.
Pa sadmoram da stanem u odbranu google maps-a.Мени није јасно зашто ико користи ГМ за навигацију..
Isto sam pomislio, jer Kruševac Centar direktno vodi ka centru, pa mi je to logičnijeIma logike, samo to zna nekada da zbuni ljude, naročito što se dve geografski nalaze na severu Kruševca. Ja često idem za Niš i uvek se preispitujem gde je koja.
Po meni mnogo bolje rešenje bi bilo Kruševac Istok, Kruševac Centar i Kruševac Zapad.
Plus, u Srbiji nisu dozvoljene dodavanje i izmene puteva, tako da ovo je okej, ipak je besplatno i legalnoPa sadmoram da stanem u odbranu google maps-a.
1. Google maps je besplatan. Slažem se da ima boljih i karti (tomtom, navteq...) i softvera za navigaciju (igo, tomtom..) ali to se i plaća ili kršiš zakon upotrebom nelegalnog softvera (uključujući i kineske navigacije sa kradenim soft.)
2. Google maps jedini ima stanje saobraćaja u realnom vremenu, kao i dojave o radarima i drugim informacijama.
3. Google maps takođe ima i rutiranje javnog gradskog prevoza
4. Ima ubedljivo najbolji poi
5. Jedini ima besplani update karti.
Etc
Etc...
Pa sadmoram da stanem u odbranu google maps-a.
1. Google maps je besplatan. Slažem se da ima boljih i karti (tomtom, navteq...) i softvera za navigaciju (igo, tomtom..) ali to se i plaća ili kršiš zakon upotrebom nelegalnog softvera (uključujući i kineske navigacije sa kradenim soft.)
2. Google maps jedini ima stanje saobraćaja u realnom vremenu, kao i dojave o radarima i drugim informacijama.
3. Google maps takođe ima i rutiranje javnog gradskog prevoza
4. Ima ubedljivo najbolji poi
5. Jedini ima besplani update karti.
Etc
Etc...
1. Има још сијасет бесплатних навигација
2. Није тачно, има и других бесплатних апликација које имају исто
3. Причао сам на тему навигације за сопствено возило. Ово је друга тема. Притом, и то зависи од локације.
4. Не знам шта је POI.
5. Опет није тачно, има сијасет других апликација, неке од којих ажуриају карте пре GM
као рецимо Гугл између Београда и Сарајева
Istočna obilaznica ide još dalje pored reke do raskrsnice sa putem " 215".Meni nije jasno gde su nasli 2,9-3km, kada ovde ima 2km. Jedino ako ne kruze prema Makresanima.
Pogledajte prilog 161787
Ovo se i meni desilo prošle godine kada sam išao u Sarajevo. Verovatno je isti "put" u pitanjuУ сваком случају, да, Гугл користим за рецензије локација или ако треба на неко непознато место у Београду да дођем ГСП-ом. Али за навигацију у колима или Waze (који је исто Гуглов) или mаpy.cz (ако немам нет). Aко ништа, барем сам сигуран да неће наводити прво на шумски пут, за који ти треба џип да би прошао, па онда на непостојећи пут, као рецимо Гугл између Београда и Сарајева.
Aко ништа, барем сам сигуран да неће наводити прво на шумски пут.
Ovo se i meni desilo prošle godine kada sam išao u Sarajevo. Verovatno je isti "put" u pitanju
Ima jedna poslovica "kartu gledaj, al seljaka pitaj"
Sve navigacije su pomoć, ništa više.
Generalno, sa google maps-om po srbiji(gradovi) nisam imao problema.
Taj deo je izgrađen.Istočna obilaznica ide još dalje pored reke do raskrsnice sa putem " 215".
Pogledajte prilog 161795U Kruševcu u planu izgradnja dela Istočne obilaznice u cilju povezivanja na Moravski koridor
U Kruševcu u planu izgradnja dela Istočne obilaznice u cilju povezivanja na Moravski koridorwww.ekapija.com
Geografski jesu obe na severu, ali ne treba gledati bukvalno geografski. Više je pitanje gde će te to iskljušenje odvesti. Kruševac Istok će nas odvesti na istočni deo grada i istočnu obilaznicu, iako je sama petlja pozicionirana severoistočno. Kruševac-Sever će dosta saobraćaja voditi u industrijsku zonu na severu grada i sam prilaz gradu je sa severa. Kruževac Zapad otvara prilaz gradu sa zapada. Ko se isključi tu , očekuje da priđe gradu sa zapadne strane.Ima logike, samo to zna nekada da zbuni ljude, naročito što se dve geografski nalaze na severu Kruševca. Ja često idem za Niš i uvek se preispitujem gde je koja.
Po meni mnogo bolje rešenje bi bilo Kruševac Istok, Kruševac Centar i Kruševac Zapad.
Pričamo o geografskim odrednicama a ne o prisvojinim. Te stvari nisu uporedive. Petlja Kruševac Istok koja se nastavlja na budući put koji će biti izgrađen će odvesti putnika na istočni deo grada (ako prati glavni put). Ako sekrene ranije u ulicu ili zaustavi kola i ode preko njive to je njegov izbor i ne utiče na naziv petlje. Mislim da su ljudi koji su dali ime Kruševac Istok to imali u vidu kada su je nazvali Kruševac Istok. Ako pratimo strogo geografski, tačno je da je ova petlja na severnom delu grada ali kako nema drugog autoputa koji prilazi sa istočne strane, onda je u redu da se ova nazove Kruševac Istok.1. Naziv puta na osnovu destinacije može da bude različit. Npr. put od Beograda ka Subotici može da se zove Subotički, a može i Novosadski pošto prolazi kroz Novi Sad. Kako bi trebalo da se nazove petlja sa koje put prvobitno prolazi kroz severni deo Kruševca, a zatim kroz istočni i na kraju kroz južni?
To nije moja logika. Ako prvo uđeš u severni deo grada onda je to Kruševac Sever. Nebitno je gde kasnije vodi put (istok, jug, Novi Pazar). U konkretnom slučaju, geografski jeste Sever ali suštnisnki nije. To su samo njive na severu kroz koje će magistralni put da prođe i da dovede putnika na istočni deo grada. Ovo kako si ti nacratao će uvek biti istočna obilaznica jer se posmatra pravac kretanja kroz grad. U ovom slučaju se ide od severa ka jugu i grad se zaobilazi sa istočne strane. Delovi obilaznice pripadaju i Severu, SeveroIstoku kao i JugoIstoku i Jugu ali posmatrano u odnosu na grad, zaobilazi se sa istočne strane pa se zato zove Istočna obilaznica. Tako joj i planiraju dati ime.2. Kažeš da će te petlja Kruševac Istok odvesti na istočni deo grada. Da, ali pre toga te vodi na severni deo grada, a krajna destinacija je južni deo grada. Kao što sam obeležio plavom bojom. Ti si malo pomerio obeležavanje pa izgleda da put ulazi u istočni deo grada umesto u severni. Po tvojoj logici zašto se ne bi petlja zvala Kruševac Jug pošto takođe vodi i na južni deo grada. Istočna obilaznica se zove deo obilaznice koji prolazi istočnom stranom grada, kada obilaznica krene da zaobilazi grad sa južne strane to više nije Istočna obilaznica.
Mislim da sam već odgovorio. Ako bi taj put obeležen plavom bojom bio glavni put i dominatan u odnosu na ovaj koji ide ka gradu, onda bi se ta petlja trebala zvati Kruševac Istok 2 jer vodi putnika na istočni deo grada i to joj primarno. To ovde nije slučaj i bili bi baš id*** kad bi tako nešto napravili.3. Sa srednje petlje, ma kako se ona zvala takođe će postojati put (nacrtano plavom bojom) koji će nakon isključenja takođe da vodi ka Istočnoj obilaznici. Da li ta petlja treba da se zove Kruševac Istok 2?
Ovo ti tek nije nikakv argument. Referenciraš se na jedan "saobraćani i urbanistički promašaj" kome su dali političko ime da bi umanjili dimenzije katastrofe. Totalni je debilizam nazvati nešto Beograd Centar a to uopšte nije u centru. Da li uviđaš da to nešto nije kako treba? Možemo se mi pretvarati da je to centar, da je to super stvar, "uvijati sve u oblandu" ali je suština da je da svi vide da je car go.4. Naziv Kruševac Centar ne ukazuje na sam centar grada, ne računajući i to da će stvarno voditi ka centru. Npr. železnička stanica Beograd Centar ne znači da se ona nalazi u centru grada.