Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

Матеја Бељан":gspebw31 je napisao(la):
na sajtu GSPNS su u raznim odeljcima različite fotografije, čak i najstarijeg tipa Ikarusa (mada ih ja nisam video nikad na ulici)

Могли би да се мало угледау на ГСПНС....ови имају на улицама још возила из `80-их која су у бољем стању него ГСП-ови нископодни Икари.

Sta bi GSP bez privatnih prevoznika... :violina: propao... Svi niskopodni ikarbusi su vec propali garantujem da 50 posto ima zalepljeno zadnje staklo onim braon selotejpom odvratno...

Pa valjda nije toliko tesko napraviti sajt sa varijantama Srpski-cirilica, Srpski-latinica, Engleski-latinica.

I promeniti glavni cirilicni font, ovaj je kao da je pobegao iz XIX. veka

За ове лезилебовиће су некада и за нас елементарне ствари веома тешке, у томе је фора.

zidar":16jn3u9k je napisao(la):
I promeniti glavni cirilicni font, ovaj je kao da je pobegao iz XIX. veka

Па то је онај из Word-а. Као латинични Times new roman.

Неспособни за било шта.....

Pitao sam jednog vozaca N serije za tu lepljivu traku. Kaze nisu oni krivi vec majstori iz firme sigurnost Pancevo. Kako sam ga razumeo oni teraju buseve u Pancevo u staklaru na popravku, valjda nocu, ali posto ne mogu tamo da cekaju da se ta guma ohladi i stvrdne, pametni majstori iz Panceva koriste glupi selotejp za kutije kako prozor ne bi otpao do Beograda. A ovi kad skinu u gsp tu tarku, normalno ostane braon trag jer se traka u medjuvremenu zakorila. Eto nisu ni oni bas za sve krivi. Isti vozac mi je rekao da ne zna sto se obicni ljudi zale na N seriju i da su vozaci gsp-a bas zadovoljni sa njom, vole ih mnogo vise nego druge ikarbuse

Moram se pridružiti kritikama, mape na sajtu su zaista užasne. Nije mi jasno zašto ne prihvate BelgradeMaps

Bilo bi revolucionarno kada bi bar jednu subotu ,,masovnije,, iskoristili
za brisanje unutrašnjosti autobusa sa običnom krpom i razređivačem

Na primer krajem septembra , taman da se đaci dotele ,,ispišu,,
pa da pored novih čitača, cele zime imamo čiste autobuse, tramvaje , trole. . . .

Au. . . . pa to ulazi u pripremu za zimu
a to izaziva samo napade smeha :laugh: :lool: :laugh:

jlaki":1dsrcp3i je napisao(la):
Moram se pridružiti kritikama, mape na sajtu su zaista užasne. Nije mi jasno zašto ne prihvate BelgradeMaps

Pa za inat. Pitam se koliko su platili nekom sabanu da je napravi?

I ja sam razmisljao o tome da nekako okupimo par novinarskih ekipa, uzmemo neki prljavi autobus i totalno ga operemo. Bilo bi dobro kada bi i mogli da zamenimo i svetla, i eventualno zamenimo neke izlomljene panele, te bi onda ciscenje bilo kompletno.

Светла су велики проблем, баш пре неки дан возим аутопутем кад испред мене градски аутобус коме не ради једно светло , друго ради али се слабо види, вероватно се накупило прљавштине(овај аутобус вози и делом аутопута где је ограничење 120, а нема осветљења ни на самом аутопуту). Не треба дискутовати о томе колико је опасно када је на аутопуту неосветљено возило које зе креће 60 на сат. Ја мислим да би ови градски аутобуси који возе аутопутем требало да имају неке "мачије очи" у облику слова "П" да покрива цели габарит oтпозади. Ово не би била велика инвестиција а значајно би повећала безбедност.

Čini mi se da na prethodnih desetak stranica niko nije pomenuo, pa moram da pitam: da li je samo meni sumanuto to što se ne pominju aparati za dopunu novih BusPlus (ili kako već) kartica? I u sred Beograda postoje stanice kojima nigde u blizini nema ničega (ekspozituru banke ili MTS-a da ne pominjem), a tek u drugoj zoni...

@Poenk
"BusPlus kartica, bilo da je personalizovana ili nepersonalizovana, može se dopuniti na oko 800 lokacija širom grada. To su uglavnom mesta na kojima se dopunjava kredit za mobilni telefon. I sam postupak dopune je vrlo sličan. Na prodajnom mestu korisnik ispostavlja zahtev za dopunom i predaje karticu prodavcu. Ukoliko dopunjava mesečnu kartu neophodno je da navede zonu za koju kupuje kartu. Mesečne karte se dopunjavaju od 25. u mesecu za naredni mesec i od 1. do 25. za tekući mesec. Za dopunjavanje nepersonalizovanih kartica neophodno je da se navede iznos kredita kojim se dopunjava."

Izvor: Novosti

Vi prosto ne postojite za njih,kao ni mi na Zvezdari,Vozdovcu i preko Dunava :notok:

Inace u tramvaju gb 206 cini mi se (ako sam dobro zapamtio) polupan ekran tog novog aparata za nove smart karte.
Mislim na to kod vozaca u kabini, izgleda kao da ga je zveknuo namerno laktom iz sve snage, pa puklo staklo :rant: :rant: :rant: :rant:

Mada u tom momentu je vozila neka fina gospodja, pa ne verujem da je ona :D

Da, juče mi je baš palo na pamet da će validatori kartica imati veće LCD ekrane, i da će ih postavljati na najnezgodnije mesto - pored stepenica vozila, na mestu gde će ga udarati laktovi, torbe i ranci i ko zna šta sve još što putnici unose i iznose iz vozila... Živo me zanima kako će izdržavati tu torturu (a da ne pominjem namerna demoliranja, lepljenje nalepnica preko ekrana, itd. što će sve sigurno uslediti)...

Videla, pročitala i sasvim mi je jasno - ali to sve podrazumeva prodajni objekat, prodavca i radno vreme. Svi gradovi u kojima boravim, a koji koriste ovu vrstu naplate prevoza, imaju aparate za kupovinu karata/dopunu kartica. Brže je, pogodnije, uvek je dostupno...

Felix55":1c1jzyen je napisao(la):
@Poenk
"BusPlus kartica, bilo da je personalizovana ili nepersonalizovana, može se dopuniti na oko 800 lokacija širom grada. To su uglavnom mesta na kojima se dopunjava kredit za mobilni telefon. I sam postupak dopune je vrlo sličan. Na prodajnom mestu korisnik ispostavlja zahtev za dopunom i predaje karticu prodavcu. Ukoliko dopunjava mesečnu kartu neophodno je da navede zonu za koju kupuje kartu. Mesečne karte se dopunjavaju od 25. u mesecu za naredni mesec i od 1. do 25. za tekući mesec. Za dopunjavanje nepersonalizovanih kartica neophodno je da se navede iznos kredita kojim se dopunjava."

Izvor: Novosti

Pomenuto je, na GSP forumu valjda, da se planira postavljanje i jednog broja tih aparata po ulicama/stanicama (ups, htedoh napisati stajalištima, da usvojimo zvaničnu terminologiju one tete iz CAF-a) :D

E, to je već kul.

A zvanična terminologija me nenormalno zabavlja. Samo zamišljam izraz lica prodavca kad bih došla i rekla mu: "Dobar dan, želim da ispostavim zahtev za dopunom BusPlus kartice..." :p

Felix55":33ttgodf je napisao(la):
Pomenuto je, na GSP forumu valjda, da se planira postavljanje i jednog broja tih aparata po ulicama/stanicama (ups, htedoh napisati stajalištima, da usvojimo zvaničnu terminologiju one tete iz CAF-a) :D
Хмм, да, а вероватно ће то поставити у сувом центру града где трафике ионако раде 00-24. Ми, мало даље ћемо се шверцовати.

Što se tiče mesečnih karata, loše je što su i dalje fiksirane na jedan mesec, umesto na 30 dana, pa da kupi ko kad želi i narednih 30 dana mu važi

Vrh