Šta je novo?

Modernizacija GSP-a

Nisam bas skapirao koja je razlika izmedju personalizovanih i nepersonalizovanih kartica u pogledu ustede? Sta je bolje uzeti s ozbirom da svaki dan koristim prevoz od kuce do posla?!

personalizovana je isto što i markkica (mesečna), nepersonalizovana ti je isto što i pojedinačna karta , samo umesto što bi recimo za 200 dinara dobio 4 kartice u kiosku ovde ćeš moći 4 puta da udješ u bus i da staviš kartu pred automat. Znači uzećeš personalizovanu :)

Kokos":1fntest2 je napisao(la):
Матеја Бељан":1fntest2 je napisao(la):
Zanimljivo je da je Batajnica prvu nastresnicu dobila tek kada su počeli da skidaju te po gradu zbog Alma Kvatra. Neke pečurke su zaista skinute i nisu vraćene posle, ali mislim da su skidali sve, kako bi ih malo sredili, jer su neke bile i trule.

Alma kvatro stanične nastrešnice su nešto najgore u Beogradu. Leti ne možeš da setiš jer je onaj metal vruć, zimi jer je ladan, od sunca ne štiti jer je providan krov, a od kiše može da se zaštiti 5-6 ljudi.

Hm.. stiti zato od UV zraka, koji ne prolaze ni kroz staklo ni kroz plastiku. :)

kopmania":3ug7apok je napisao(la):
personalizovana je isto što i markkica (mesečna), nepersonalizovana ti je isto što i pojedinačna karta , samo umesto što bi recimo za 200 dinara dobio 4 kartice u kiosku ovde ćeš moći 4 puta da udješ u bus i da staviš kartu pred automat. Znači uzećeš personalizovanu :)

Hvala na brzom odgovoru! :kk:

Somi303":sn0icdy7 je napisao(la):
Јел та персонализована важи у обе зоне? :D

Kada je budeš izvadio, i kada zatim budeš hteo da je dopuniš za sledeći mesec, reći ćeš prodavcu pre uplate da li želiš da uplatiš za 1 ili 2 zone, pa će od toga zavisiti i cena koju plaćaš.

Kao i do sada - jedna vožnja koju bi platio nepersonalizovanom karticom košta 50 din, tj. toliko će ti biti skinuto kredita sa kartice, a ako odeš do vozača da kupiš kartu plaćaš 100 din.

Na žalost, do daljneg nećemo dobiti mogućnost da plaćamo karte koje bi važile 1,5 sat, 1 dan, nedelju dana, itd. niti ćemo moći da na personalizovanu kartu uplatimo iznos bilo kad u mesecu i da on važi narednih 30 dana, već će važiti samo tokom tog meseca...

Чек,чек...ако ја уплатим нпр 250дин и не искористим до краја месеца, они ми првог скидају сав износ и морам о5 да уплатим? :rolleyes:

Ne te pare na nepersonalizovanim ce imati duzi rok za trosenje

zna li neko koje su dimenzije tih personalizovanih?Videh na tv-u ali nisam mogao da odmerim.

Zanima me da li cu moci zapravo da ih stavim u novcanik,to mi je smetalo kod starih povlastica,sto sam morao da ih savijam da bi stale.

На неперсонализаваним трају паре док се не потроше, а на персонализованим до последњег у месецу? :D

Cek bre, zar nikom ne smeta sto ce sa personalizovanim karticama GSP imati uvidjaj o vasem kretanju? Zar to nije krsenje zakona? Mislim da bi trebalo pokrenuti akciju da se preispita takva odluka pred sudom.

Ne vredi nista,kao i oko ustavnosti zabrane prodaje alkohola koja je oborena u novom sadu a kobajagi vazi u Beogradu,mrka kapa.

Sigurno ce se naci neki pravnik koji ce da ih cima za to,ali dzaba dok je ustavni sud takav kakav je.

kingmanowar":3ja1opfu je napisao(la):
Cek bre, zar nikom ne smeta sto ce sa personalizovanim karticama GSP imati uvidjaj o vasem kretanju? Zar to nije krsenje zakona? Mislim da bi trebalo pokrenuti akciju da se preispita takva odluka pred sudom.
То што ће ГСП да има увид у кретање ме заболе, али ме изузетно забрињава што ће Турска корпорација имати исти увид. Турци даље сарађују са знамо којојм ржавом, која предњачи у контроли становништва.....

Personalizovane elektronske karte zaista deluju kao neko ugrožavanje privatnosti, pogotovo što znamo na kakvom je stupnju zaštita ličnih podataka kod nas, i koliko se to kontroliše...

U Holandiji recimo ove nepersonalizovane kartice zovu i anonimnim, jer omogućavaju vožnju bez unošenja vašeg kretanja u bazu podataka, dok se za sve one koji koriste personalizovanu karticu automatski formiraju sledeće lične statistike u bazi, od prvog dana njihovog korišćenja: "frekvencije putovanja, vreme proteklo od poslednjeg putovanja prevozom, koliko često putujete u špicevima i van njih, koje stanice najčešće koristite i kada, koje linije najčešće koristite i kada" itd. Na osnovu toga vam prevoznik, ako ste se za to odlučili, može slati razne promotivne ponude/popuste prilagodjene vašim navikama u korišćenju prevoza.
Takođe, u Holandiji možete zatražiti uvid u podatke koji su o vama na taj način prikupljeni, pa i zahtevati njihovo brisanje.
Kod nas će, sigurno, biti prikupljani slični podaci, ali kakva prava ćemo mi kao korisnici imati u pogledu uvida u njihovo korišćenje, i koliko će odgovorni štititi to od zloupotrebe, to je naravno potpuno neizvesno...

стф коју ћеш ти картицу да извадиш? Мсм близу живимо, а ја нзм коју да извадим :D :D

Od Alme Quattro (grčke firme za spoljno oglašavanje) ostalo je samo ime. Ona je sad u vlasništvu najveće svetske kompanije u toj branši - JCDecaux, pa je i sve ono što vidimo po Beogradu identično "urbanom reklamnom mobilijaru" Pariza i Londona. Što naravno ne znači i da je idealno, ali - tek da se zna. ;)

Somi303":3qcjw5q0 je napisao(la):
стф коју ћеш ти картицу да извадиш? Мсм близу живимо, а ја нзм коју да извадим :D :D
Не знам још, моја важи до краја октобра. ;) До тад ће и информације о систему да буду јасније, па се надам да ћу избећи увид сваке шуше у моје кретање. Ако не заштите податке, можда кренем у шверцовање.
Слобода!

А колико кошта вађење персонализоване и коликко неперсонализоване? :)

Izrada karte sa upisanim podacima o vlasniku je 250 din, kažu, kao i do sada. A za ove druge se ne zna verovatno još, jer će tek od Nove godine početi

vucko":20pl32xp je napisao(la):
zna li neko koje su dimenzije tih personalizovanih?Videh na tv-u ali nisam mogao da odmerim.

Zanima me da li cu moci zapravo da ih stavim u novcanik,to mi je smetalo kod starih povlastica,sto sam morao da ih savijam da bi stale.

Ako ne bude identičnih dimenzija kao kreditna kartica, imbecilno je. Nema razloga da bude nekako drugačije...

Bas to lupkot,meni je izgledalo na TV-u vece.Mada ne verujem vise nista Studiu B posle one ispale sa mostom od juce.

Kokos":3efcfy2w je napisao(la):
Alma kvatro stanične nastrešnice su nešto najgore u Beogradu. Leti ne možeš da setiš jer je onaj metal vruć, zimi jer je ladan

Na nekima su postavljene drvene obloge na klupice :) Meni su ok i stajališta kao na bulevaru gde nema klasičnih klupica, već onih da se malo odmorite, naslonite u polusedećem položaju.

Budimo realni, da je GSP trebao da postavlja i održava to, pretpostavljate kako bi izgledalo.

Vrh