stf
Professional
- Učlanjen(a)
- 22.01.2010.
- Pohvaljen
- 13.094
Ту је кривица искључиво на власти, јер није донела правовремене регулационе планове, или обновила катастар.11030":2s5dwtx9 je napisao(la):а са друге стране људи немају тротоар, то је нефер и безобразлук....ни у једним нормалном граду тога нема.
Isto tako ni u jednom ''normalnom'' gradu se ne gradi na divljaka, zid do medje a ograda na kraju trotoara. Vidjala sam mnogo primera gde ljudi prosto prisvoje trotoar, i to kuce u nizu, pa setaju ulicom. Tu je krivica pola gradska jer ne sankcionise tako bahto ponasanje i na periferiji, dok se ti primeri u centru brze i efikasnije resavaju. Ja bih kao i svaki diktator to slatko rusila, dzukci se prosire za metar da imaju gde krs da odloze, a zena sa kolicima nema gde da prodje vec ide ulicom gde i autobusi.
Sramota.
Узми пример Војводе Степе, где су тротоари криминално уски. Али, ту становници нису ништа криви, већ главоње, које су шириле улицу, али нису ширили путни појас, тј, нису откупљивали плацеве да би се направио нормалан тротоар.
Други пример је на Златибору, где имам викендицу. Важећи катастар за то место је онај из Краљевине Србије!!!! Тада је ту била козја стаза. Напретком цивилизације, пут се наравно, ширио, али путни појас није. Данас од ивице пута до ограда има једва пола метра!
Зашто у восвођанским местима нема тих проблема? Јер је на време, пре 200 година, вршен откуп плацева и рађен модерни путни појас.